Robele care au ingenuncheat Romania si deschid usile puscariilor. Cine sunt, de fapt?

de Ioana Ene Dogioiu , Senior editor
Marti, 11 Decembrie 2018, ora 10:03

   

Robele care au ingenuncheat Romania si deschid usile puscariilor. Cine sunt, de fapt?
CCR ar putea desavarsi astazi operatiunea de distrugere a statului de drept in Romania. Dupa ce a transformat fara referendum Romania in republica parlamentara prin vandalizarea functiei prezidentiale, dupa ce a distrus DNA si a pus in genunchi ICCJ, CCR ar putea dinamita probele din mai toate dosarele penale, fie ele de coruptie, crima, viol sau talharie, desavarsind o amnistie perversa.

Amnistia ca tancurile rusesti. Opera CCR

CCR va decide marti asupra sesizarii Guvernului in privinta unui conflict intre Parchetul General si Parlament prin incheierea protocoalelor care ar fi incalcat atributiile de legiferare ale Legislativului.

De ce este ea indamisibila conform oricaror norme si principii constitutionale a explicat deja pentru Ziare.com prof. univ. dr. Simna Tanasescu, specialista in drept constitutional.

Dar nu e suficient ca normele sa existe, ele trebuie si aplicate. Sa vedem asadar cine sunt oamenii care si-au arogat de ceva vreme dreptul de a reconstrui Romania dupa vointa lor si a patronilor lor politici.In primul rand, trebuie stiut ca judecatorii CCR nu sunt magistrati, in pofida numelui purtat de functia lor si in pofida faptului ca au capatat recent cadou de la Parlament, dar si prin deciziile proprii un statut similar cu magistratii.

CCR este, conform definitiei sale, un organism politico-jurisdictional. Asadar, a spune ca CCR este politizata este un pleonasm. Judecatorii provin in general din lumea politica, unii vin direct din Parlament si sunt numiti 3 de Camera deputatilor, 3 de Senat, prin vot politic, si 3 de presedintele Romaniei.

Echilibrul din CCR este asadar unul strict politic, iar negocierea dintre judecatori devine una strict politica, daca statura profesionala a judecatorilor nu este mai puternica decat afilierea lor politica, asa cum se intampla in cazul altor curti, precum celebra Curte de la Karlsruhe.

Conditiile pentru a fi judecator, prevazute de art 143 din Constitutie, sunt insa minimale: "Judecatorii Curtii Constitutionale trebuie sa aiba pregatire juridica superioara, inalta competenta profesionala si o vechime de cel putin 18 ani in activitatea juridica sau in invatamantul juridic superior".

Calatorii de la CCR - din Indonezia si Coreea, in Republica Kargaza si Tadjikistan. Decont de 900.000 de lei

Inalta competenta nu a fost niciodata detaliata de vreo lege, deci e ca si cum n-ar exista. Deci ramanem cu Facultatea de Drept, cei 18 ani vechime, care, dupa cum istoria a aratat, pot fi si de jurist consult. Uneori, dupa cum vom vedea, nici macar atat.

Cine sunt asadar cei 9?1. Valer Dorneanu, presedinte CCR, este un fost procuror, din 1967 pana in 1985, cu o intrerupere de 6 ani cat s-a lipit de Uniunea Generala a Sindicatelor din Romania ca expert in legislatia muncii - convertit apoi in politician.

Decembrie 1989 l-a prins consilier la Consiliul Legislativ si de atunci nu s-a invartit decat in politica: ministru, consilier al presedintelui Ion Iliescu, presedinte al Consilului legislativ parlamentar, chiar presedinte al Camerei Deputatilor, adjunct al Avocatului Poporului, care a preluat atributiile totale dupa ce Gheorghe Iancu a fost debarcat in 2012 in timpul asaltului de suspendare a lui Traian Basescu. Toate functiile sale au fost legate de PCR, FSN, FDSN, PDSR si PSD.

De altfel, PSD este cel care l-a trimis la CCR in 2013, din partea Camerei Deputatilor.

Cariera academica a dlui Dorneanu a inceput direct in pozitia de conferentiar la fabrica de diplome "Spiru Haret", iar acum e profesor universitar la "Titu Maiorescu". Este acuzat de autoplagiat dupa ce si-a clonat o carte de 3 ori.

Deci "inalta competenta profesionala" a dlui Dorneanu este strict politica.

Dl Dorneanu nu vadeste niciun respect pentru statul de drept cat timp de 7 luni refuza sa respecte o hotarare judecatoreasca definitiva care sanctiona CCR pentru incalcarea unui drept constitutional. Dupa cum am aratat deja, exista suspicinea ca acest refuz ascunde comiterea unui fals intelectual la redectarea deciziei in dosarul Bombonica ex Dragnea.

CCR nu respecta o hotarare judecatoreasca definitiva. Refuzul care ar putea ascunde o infractiune grava

In 2017, dl. Dorneanu a incercat sa isi aroge dreptul de a publica doar acele opinii separate si concurente si a cenzurat doua asemenea opinii, ale Liviei Stanciu. CAB a decis, la cererea avocatei Elenina Nicut, ca Hotararea 1/2017 a CCR este nelegala si Curtea a fost nevoita sa modifice hotararea si sa publice opiniile tinute secrete.

2. Daniel Morar, judecator CCR, este considerat de multi presedintele de facto al CCR, unde a fost numit de presedintele Traian Basescu. A fost sef al DNA in perioada 2005-2012, doua mandate de care se leaga inceputurile anticoruptiei romanesti.

Inceputuri pe care, odata ajuns judecator CCR, dl Morar a inceput sa le distruga prin participarea sau chiar initierea de decizii care au dus la masacrarea unor dosare instrumentate in mandatul sau la DNA. De exemplu, cazul lui Mitica Dragomir, dosar instrumentat in vremea lui Daniel Morar, cu condamnare de 6 ani in prima instanta si incheiat cu achitare definitiva, dupa ce CCR a decis ca abuzul nu mai poate fi comis decat cu incalcarea legislatiei primare.

De numele dlui Morar se leaga cateva controverse. De exemplu, a participat ca judecator la deliberarile si votul asupra asa-numitei exceptii "Pivniceru", desi se afla intr-un major conflict de interese. Dna Pivniceru a sesizat CCR cu o exceptie pentru ca in vechimea in magistratura sa fie inclusa si perioada de judecator CCR.

In acelasi timp, dl Morar si dl Toader, pe atunci judecator CCR, se aflau in proces cu Casa de Pensii tocmai pentru recunoasterea vechimii de judecator CCR in calculul vechimii in magistratura, deci exact obiectul exceptiei. Nicinul dintre cei doi, spre deosebire de dna Pivniceru, nu s-a abtinut si amandoi au votat pentru admiterea exceptiei, deci pentru propriile procese si propriile pensii.

In Decizia 685/2018 privind completurile de 5, semnata de Daniel Morar, scrie ca nimeni nu se poate judeca pe sine insusi.

Dl Morar are o relatie interesanta si cu protocoalele. In dosarele realizate de DNA in mandatul sau, supravegherea tehnica a fost realizata cu ajutorul SRI, pentru ca altfel nu se putea. Si, totusi, dl Morar a fost chiar raportorul deciziei care a declarat neconstitutionala implicarea SRI in supravegherea tehnica in dosarele penale. Intr-un interviu recent, dl Morar califica protocoalele drept ilegale, ceea ce reprezinta deja o antepronuntare in raport cu sesizarea care trebuie solutionata astazi.

La finalul anului trecut, exact inainte ca Legile Justitiei sa ajunga in analiza CCR, dl Morar era fotografiat in timp ce lua masa cu Florin Iordache, in compania magistratului asistent Senia Costinescu.

3. Maya Teodoroiu, judecator CCR, fosta adjuncta a Rodicai Stanoiu la Ministerul Justitiei in perioada cand dosarele si sentintele erau decise in sedintele de partid, a fost trimisa la CCR de Senat, propusa de PSD, partid de care este strans legata intreaga cariera a domniei sale.

O cariera in care insa nu e certa indeplinirea conditiei de 18 ani vechime necesara pentru a fi judecator CCR. Ca sa iasa la socoteala i-a fost considerata vechime calitatea de cercetator la Institutul de Cercetari Juridice al Academiei Romane, pe care o are din 1994, ceea ce insa nu se incadreaza in textul constitutional.

In afara de cercetare, dna Teodoriu a mai fost, abia din 2013, cadru didactic la ASE, SNSPA si "Titu Maiorescu". Magistrat nu a fost nicio zi.

In schimb, a tot ocupat functii politice. A fost secretar de stat la Ministerul Justitiei pentru Rodica Stanoiu, PSD a incercat fara succes sa i-o impuna si lui Catalin Predoiu in timpul primului guvern Boc, a revenit in MJ in mandatul lui Robert Cazanciuc, de unde a sarit la CCR in locul lui Toni Grebla, deci pe rest de mandat.

Cum o recenta decizie CCR o impiedica sa mai primesca un mandat, de anul viitor
trebuie sa-si gaseasca un nou serviciu. Presa a speculat ca ar putea fi un post de europarlamentar PSD sau chiar ministru al Justitiei.

Dna Tedoroiu a fost raportor in dosarul completurilor de 5 de la ICCJ. Este buna prietena cu Alina Ghica, judecatorul care i-a dat castig de cauza la CAB lui Liviu Dragnea tot pe tema completului de 5 de la ICCJ, si cu Oana Haineala, fost secretar de stat al lui Florin Iordache, solicitata consilier de Carmen Dan la Ministerul de Interne, actuala sefa a Corpului de Control al MJ.

4. Marin Enache, judecator CCR, raportorul in cazul protocoalelor, este un traseist politic notoriu - FSN, PSD, UNPR, ApR Melescanu si PC Voiculescu - a carui experienta juridica se reduce la cariera de avocat din Vaslui.

A ocupat numeroase functii politice: 3 mandate de deputat FSN, PSD si UNPR, consilier prezidential al lui Ion Iliescu, trimis apoi de acesta in postul de ambasador al Romaniei in Republica Moldova intre 1993 si 1996.

In 2016 a fost trimis in CCR de Senat, direct din Comisia pentru Invatamant, Tineret si Sport a Camerei Deputatilor.

Potrivit CNSAS, dl Enache a avut dosar de retea in fosta securitate, dar acesta s-a pierdut. Dl Enache este acuzat de plagiat, dupa ce jurnalistii de la Romania Libera au analizat trei carti publicate de domnia sa si au gasit pagini intregi copiate, fara citare, din alte surse inclusiv Wikipedia.

Marian Enache este judecatorul raportor in cazul sesizarii privind protocoalele.

5. Petre Lazaroiu, judecator CCR, pe numele sau real Petre Ceausescu, este probabil cel mai controversat dintre judecatorii CRR, functie in care a fost numit de presedintele Traian Basescu nu o data, ci de doua ori.

Competenta profesionala a dlui Lazaroiu are origini profunde: jurist consult la Combinatul de Articole Tehnice din Cauciuc - Jilava intre 1979-1980 si apoi, pana in 1993, la Intreprinderea Mecanica de Utilaje Chimice Bucuresti.

In 1993 ajunge direct judecator al Curtii de Conturi, calitate in care, intamplator sau nu, a inchis un dosar in care primarului Traian Basescu ii erau imputate aproape 38 de miliarde de lei vechi. Dupa plecarea de la Curtea de Conturi, dlui Lazaroiu i-a fost respinsa intrarea in magistratura, a stat doua saptamani ca reprezentat al societatii civile in CSM, dar l-a nemultumit salariul, asa ca a plecat in avocatura, de unde presedintele Basescu l-a numit in 2008 judecator constitutional in locul lui Petre Ninosu, care decedase.

In 2010, cand acest rest de mandat a expirat, dl Lazaroiu a fost numit pentru un nou mandat plin, tot de catre Traian Basescu. CCR a stabilit anul acesta ca reinnoirea mandatului unui judecator este neconstitutionala, ceea ce nu l-a impiedicat pe Petre Lazaroiu sa isi continue nestingherit mandatul.

Desi ar fi putut incerca sa il revoce din functie pentru ca nu mai indeplinea conditiile necesare la numire, dl Iohannis pare sa o fi trimis sa discute pe dna Simina Tanasescu, consilier prezidential, o discutie privata pe care dl Lazaroiu a facut-o publica, unii spun ca a si inregistrat-o, fortand astfel demisia dnei Tanasescu.

Cariera academica a domniei sale este legata strict de Universitatea Dimitie Cantemir, considerata fabrica de diplome, al carei rector, Corina Dumitrescu, si-a trecut in CV un curs la universitatea "Standford" (sic!), despre care nu este clar in ce conditii a fost absolvit.

Dl Lazaroiu este acuzat si de plagiat in urma unei investigatii Newsweek.

6. Mona Pivniceru, judecator CCR, a fost numita de Senat, in 2013, la propunerea USL. Dupa 9 ani de avocatura, dna Pivniceru a devenit magistrat, in 1991, la Judecatoria Iasi, de unde a urcat toate treptele pana la ICCJ.

Ca magistrat, dna Pivniceru a fost mereu extrem de vocala in spatiul public, ca lider al Asociatiei Magistratilor, o asociatie mereu in dezacord cu reforma Justitiei, adversara a anticoruptiei, dar luptatoare la baioneta pentru drepturile salariale ale magistratilor.

Dna Pivniceru a renuntat la magistratura pentru a deveni ministru al Justitiei in Guvernul Ponta, functie din care a incercat sa-l numeasca la DNA pe Ioan Irimie, un procuror care fusese demis de la conducerea Serviciului Teritorial Cluj al DNA pentru management defectuos.

Dna Pivniceru a fost partenera de viata a lui Mihai Vlasov, fost sef al Camerei de Comert, condamnat la 5 ani de inchisoare in 2015 pentru trafic de influenta si din nou la 9 ani de puscarie, in prima instanta, in 2018.

7. Varga Attila, judecator CCR, este judecator constitutional din 2016, numit de Camera Deputatilor, la propunerea UDMR. La domnia sa e foarte simplu: in 1986 a terminat Facultatea de Drept, pana in 1990 a fost jurist consult, iar din 1990 pana in 2008 nu a fost decat parlamentar.

Si-a facut cei 18 ani ceruti de Constitutie cu ajutorul unei modeste cariere academice de cadru didactic asociat al Facultatii de Stiinte Politice, Adminstrative si ale Comunicarii, Extensia Satu-Mare, a Universitatii "Babes-Bolyai" si de conferentiar universitar la Departamentul de stiinte juridice al Facultatii de Stiinta si Arta a Universitatea Sapientia din Cluj-Napoca.

8. Stefan Minea, judecator CCR, a fost numit in 2010 de Camera Deputatilor. Fara a avea o experienta de magistrat sau avocat, are o cariera universitara solida din 1991 la Facultatea de Drept a Universitatii "Babes-Bolyai" din Cluj - Napoca, unde este in prezent profesor universitar.

Este motivul pentru care dl Minea are si cateva opinii separate remarcabile, inclusiv la decizia privind completurile de 5 ale ICCJ, caz in care a considerat sesizarea inadmisibila. Cei care il cunosc spun insa ca dl Minea nu este bataios si adesea cedeaza in fata unei majoritati covarsitoare preferand o viata profesionala linistita.

9. Livia Stanciu, judecator CCR, a fost numita de presedintele Iohannis in 2016. Este magistrat de cariera, incepand cu 1980, cand a devenit procuror.

Din 1984 a fost judecator de penal, parcurs pe care l-a incheiat cu doua mandate de presedinte al ICCJ. De numele dnei Stanciu se leaga emanciparea Inaltei Curti de dominatia politica, dar si sentinte foarte importante incepand cu condamnarea lui Adrian Nastase.

Pentru ca este mai mereu in opozitie cu majoritatea din CCR, opiniile dnei Stanciu au fost cenzurate in baza unei hotarari nelegale la care, dupa cum spuneam mai sus, CCR a fost nevoita sa renunte ca urmare a unei hotarari a CAB.

Livia Stanciu este tinta unei campanii de discreditare ca urmare a cazului Gutau. Cum a fost manipulata prezentarea acestuia pentru a parea o sanctiune primita de Livia Stanciu de CEDO, ceea ce este complet neadevarat, am explicat deja.

INM demonteaza manipularea Antena3: Livia Stanciu nu a fost data afara! Detalii nespuse despre misteriosul caz Gutau

Acestia sunt judecatorii CCR, ale caror decizii sunt general obligatorii si fara cale de atac.

Daca acesti judecatori vor admite sesizarea in privinta protocoalelor, pasul urmator este deja pregatit - ordonanta de urgenta anuntata de Viorica Dancila in privind Codurilor Penale, OUG care va umbla la probe si cai extraordnare de atac.

Ca urmare, din puscarii vor iesi nu numai corupti, ci si criminali si violatori condamnati pe baza unor probe obtinute si prin aplicarea protocoalelor. Deci cei care ii vor scoate de acolo vor raspunde, daca ei vor ucide si viola din nou.
Urmareste Ziare.com pe Facebook   si  pe Instagram   Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.
Citeste mai multe despre
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 54584 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
hello
rank 5
Nu merita sa scrieti decat ccr ! Cu exceptia a 1-2 membri din ccr,
ceilalti sunt slugile psd-iste ale mafiotului infractor drakknea si a tuturor infractorilor din mafia psd-ista ... Astia nu sunt judecatori, sunt dusmani ai Romaniei !
MATAPSD
rank 5
CCR e CaCaReaza care CaCaReste dupa cum CaCaRiseste
CaCaRoiul sef al aliantei.

Drept in capul Romanilor. Cei saraci cu duhul stau cu capul dat pe spate, ochii holbati de adulare divina si gura deschisa larg de uimire.
Cucucorapshan
rank 4
Cand CCR-ul era Basist si dadea ERATA la 5 dimineata, fapt
..nemaintalnit in tarile democrate, Propaganda zicea ca e Stat de Drept! Cand Basescu isi aresta toti adversarii si ii condamna deja cu televiziunile si postacii, Propaganda zicea ca e Stat de Drept. Cand securistii erau infiltrati peste tot, Coldea hotara Presedintele, indiferent cate case fura, Propaganda zicea iar ca e Stat de Drept!

Dar acum AJUNGE! Nu mai vrem "Stat de Drept" cand e mai rau ca Dictatura! Si Hotii Adevarati ii numesc pe altii "penali"!
Ghilotina
rank 5
de unde atatia bani sa va plateasca astia !??
Nu cred ca poporul va accepta asa ceva .
printul
rank 5
Mai ușor cu pianul pe scări ...
Doamna Dogioiu, ați uitat de cazul Rarinca, ați uitat să ne spuneți cum a fost promovată Stanciu de la Galați (a spus-o un parlamentar de Galați la Tv), de asemenea ați omis cu bună știință să ne spuneți că cea care nu a respectat Legea in privința completurilor de 5 judecători de la ICCJ este tot Stanciu in calitate de mare șefă! Cam multe uitați dumneavoastră, mama lui de jurnalism ...!
P.S. Cătușele doamna Dogioiu, dacă nu ascultă aceasta este singura soluție😊😊😊!
Hastalavista
rank 5
Mare-i gradina.... Si plina cu Printi BENGOSI!!
Hai sa vedem prezentul Bengosilor de Ferrentary..daca trăim din amintiri si ne conducem numai pe idea "hoții mei sunt mai buni decat hoții tai" sau "sa m.oara c.apra vecinului" NU e de mirare ca Romania arat cum arata!
Va luat Dumnezeu mințile si va pus in gradina mare???
Kalle
rank 1
Ce vorbesti, domnule ?
Te crezi in Franta ?! Poporului i se balbare, ba, de amnistie si gratiere. In afara de cei platiti ca sa iese in strada, poporul are altceva mai bun de facut decat sa vina pe la tot felul de manifestatii neautorizate. Stati mai bine pe net si comentati, ca de altceva nu sunteti buni !
printul
rank 5
Așa ceva ...
Ca să nu uită doamna Dogioiu, ce a făcut Stanciu pentru Johannis, inainte ca acesta să o numească la CCR? Oare ce a făcut?!?
Jos jandarmeria!
Hastalavista
rank 5
Printule Bengos de Ferrentar, baga batul prin gard! Vin RRomii
tu zici"ce a făcut Stanciu pentru Johannis, inainte ca acesta să o numească la CCR?"
Pai ce a făcut??
A ieftinit Berea la Pet si Oțetul de Mizil???
Si mai comentezi??
cartophil
rank 5
Cu animalele astea comuniste cum sa progresam ???
Cariere care de care mai gretoase. Niste nulitati, niste politruci, niste nenorociti ne fac noua viitorul. Sunt, in Romania, juristi de exceptie, magistrati cu cariere remarcabile si nepatati. Dar pe aia ciuma rosie nu-i lasa sa iasa la lumina. Lor le trebuie ticalosi, cu ajutorul carora sa-si continua netulburati, furtul din avutul romanilor.
DAN-795
rank 5
NU NE MAI MIRA NIMIC ...cind condamnatii Ghita si
Andreea Cosma apar pe TV-uri sa ne spuna ca justitia trebuie sa stea in locul lor dupa gratii , inseamna ca statul de drept este conceput dupa mintea lui Voiculescu si a slugilor sale cu omul cel mai puternic , azi
cu numele de Dragnea !
valll
rank 5
Mediocri si lipsiti de caracter
Nu ma asteptam sa fie altfel, deoarece pomul se cunoaste dupa roade, iar roadele lor otravitoare s-au vazut.
Totusi, aceasta arata ca alegerea Vioricai Dancila nu e intamplatoare, ci dimpotriva, se incadreaza intr-un concept de ruinare a Romaniei.
Leana
rank 1
cine sunt gunoaiele din CCR?securisti comunisti!!!
tradatori de tara ca si cei care conduc azi...De aceea e f important ca Proclamatia de la Timisoara sa fie respectata...asta pina nu se goleste tara pt ca oamenii s-au saturat de aceleasi gunoaie securiste si comuniste venite la putere de 30 de ani dupa 89...!!!
Comentariu inadecvat
arcadia
rank 5
CCR= Criminalii Constituției României
.
tgg
rank 5
judecatorii ccr trebuie alesi prin VOT popular...
dintre candidatii care trec prin filtrul csm sau altui organism pur profesional al celor din justitie...
trebuie sa satisfaca niste criterii clare de profesionalism si de moralitate...clar spuse...atatia ani in functie de judecator sau procuror, nici un proces intors inapoi de instanta superioara, niciodata prins cu mita...si alte chestii din astea clar scrise pe hartie...iar dintre cei care trec prin filtrul asta profesional poporul roman sa aleaga...
nu est posibil ca niste geambasi de partid sa modifice constitutia tarii dupa cum le ordona stapinii politici, indiferent ca sint de la psd sau liberalii sau oricare altii...

de asemenea avocatul POPORULUI trebuie ales de POPOR...ce fel de avocat al poporului ai cand el e carpa numita de dragnea...??? numai la tem beli se poate asa ceva...
v_sile
rank 5
Trebuie schimbata Constitutia si e greu
Ca sa se schimbe modul de selectie. Dar, strict legat de experienta, da. Trebuie criterii clare pentru a fi acceptat (ideal ar fi judecatori de la ICCJ cu minim 10 ani experienta si cu o cariera fara nicio pata), nu mizeria asta cu "experienta judiciara", care nu inseamna de fapt nimic.

Articolul face foarte bine ce face. Pune lupa pe acesti oameni. Dupa ce se va termina toata porcaria asta, caci se va termina, ar trebui ca acestor oameni sa le fie rusine sa mai iasa in lume. Ei sunt responsabili de dinamitarea justitiei in Romania, de blocarea ICCJ, si, in curand, de punerea in libertate a sute, poate mii, de condamnati cu sentinte definitive, cu acuze grave, de la coruptie pe sute de milioane de euro, spalare de bani, abuz in serviciu, trafic de influenta, dar si crima, violuri sau talharie.

Acesti oameni complet compromisi profesional si moral si merita sa ajunga paria. Sa nu ii uitam, deci: Dorneanu, Morar, Pivniceru, Maya Teodoroiu,Petre Lazaroiu si Marian Enache. Ei sunt avocatii mafiei. Dar sa nu uitam si pe mafiotii din randul intai: Dragnea, Tariceanu, Dancila, Tudorel, Iordache, Nicolicea sau Serban Nicolae.

Astia sunt responsabili pentru faptul ca ne intoarcem cu douazeci de ani in urma ca societate si compromitem in acelasi timp grav relatia noastra cu vestul.

Si pentru ce facem asta? Pentru ca cei cateva mii de talhari prinsi cu mainile pana la cot in banul public sa ne conduca mai departe, liberi si fericiti, si sa se bucure de "roadele muncii lor".

Dar o meritam, o meritam cu varf si indesat. Prin votul nostru au ajuns in parlament si Dragnea si Tariceanu si Iordache si Nicolicea si Olgutza si asa mai departe. Noi am facut asta.
marin123
rank 5
v-sile, pana la schimbarea Constitutiei ne mananca
de vii politicienii corupti. Dragnea si cu Tariceanu asteapta cu nerabdare sa faca Amnistia mult dorita, sa se distreze, vazand cum criminalii liberati ataca in case si pe strada pe romani. Singura noastra salvare nu este alta decat declansarea Alegerilor anticipate. Shalom
Leana
rank 1
analfabetii comunisti securisti ai CCR fac legea!!
aceste slugi ale mafiotului Dragnea si ciumei rosii PSD nu numai ca ajuta la jaful tarii, dar vor duce tara la disparitie...la sapa de lemn...Nu vedeti ce smecher e securistu dovedit Tariceanu?
MosCraciun
rank 5
Calitatea CCR asa cum este descrisa in articol nu ofera nici o
garantie constitutionala si nu pare sa aiba nici una dintre calitatile magistrale la care orice Curte Constitutionala occidentala trebuie sa satisfaca. Am semzatia unei adunaturi de resturi care si-au gasit un locsor caldutz si o diurna interesanta.
Comentariu inadecvat
valll
rank 5
Felicitari, ggPushy, i-ai descris perfect.
Mizerabila intoxicare pe care o face seara de seara Antena3, serialul cu "tiganca" de Rarinca fiind dintre cele mai oribile, dezgustatoarea prestatie a unor Chireac, Ciuvica, Rosca-Stanescu si ceilalti... reprezinta un rezervor de mizerii cu care se improasca acest popor si il imbolnaveste.
Gadea, Badea si angajatii sunt lichele dependente de banii varanului. Rarinca e o ticaloasa care avea niste interese si a fost acoperita cu bani. Chireac si ceilalti, sunt de fapt tot niste Rarinca, doar cu lustru si ifose.
Dar lichelele aproape ca ne-au invinns. Ce e de facut?
Comentariu inadecvat
valll
rank 5
Din nou iti dau dreptate APROAPE IN TOT ce spui
Iar acolo unde nu sunt de acord, nu am argumente, doar simt ca e altfel, insa nu stiu.
Suntem la discretia unor hoti, prosti, mediocri, iar legile statului constituie un fel de capcana care ne obligata sa ramanem captivi lor, iar ei isi fac mendrele.
Nu stiu daca acesta capcana e atat de etansa, sau drojdia unor politicieni de opozitie o infunda mai rau. Esential este ca ne sufocam.
Avem nevoie de un om curajos care sa sfarame aceasta capcana, dar nu il avem.
alphpha
rank 5
CCR
ar trebui desființată de noua majoritate parlamentară, și creată o alta, din constituționaliști, care n-au făcut politică niciodată, nu din politruci ca Dragnea sau Morar.
padrone
rank 5
Nu robistii au ingenuncheat RO, d-na Ene, ci hotii, ei vor "decat"
legalizarea hotiei, ce ***, ca nu e greu de loc, vreti sa va fac o schema ?
Ex: x, care invarte o functie onorabila de politruc demo, intrevede o posibilitate fantastica de profit daca isi calca printipurile functionaresti si gaseste ajutor in cele 2 directii benefice, adica in cea economica care sa dea tunul si in cea juridica care sa-i acopere fundul; vedeti ce simplu este ? Ati auzit de celebrele HG sau OUG valabile 12 sau 24 de ore ?
Ex de mai sus surprinde o speta la nivel inalt, dar daca coboram in teritoriu nu ne ajunge o viata ca sa documentam furturile cinstite.
Deci hotii si complicii lor au ingenuncheat RO democrata, iar daca vreti cu adevarat sa faceti ceva lumina in acest fenomen aproape national, documentati-va temeinic asupra complicilor si complicitatilor, daca rezistati bineinteles.
Altfel va inscrieti cu succesuri in gashka moderatorilor care lupta, din greu si pas cu pas, sa ne fie bine ca sa nu ne fie rau, nu vedeti ?
Deja ati contribuit masiv la erodarea credibilitatii acestei platforme, nu are rost sa continuati atat de "deontologist" decat daca nu puteti altfel sau nu vreti, simplu ca buna ziua.
DECI: hotii si acolitii lor ingenuncheaza RO, ca sa castige ei bineinteles, iar faptul ca insasi tara pierde, si pierde pe banda rulanta, nu mai intereseaza pe nimeni, din pacate. Cine sunt castigatorii, se vede si cu ochii inchisi, iar invinsii isi cauta prin buzunare ceva capital cu care sa plece definitiv din patria demo a hotilor celor mai cinstiti..pentru ca pot!
Hastalavista
rank 5
Cine sunt, de fapt Dorflenu si amigos din CCR??
Comuniștii si Securiștii dinainte de 89 in colaborare !
Ați crezut ca ați scăpat de Dictatura??:)))
Mai grav ...
DPPD ( Dublu Penal Porkar Draknea) Va dictează si manelizeaza in acelasi timp!
Vai de ea Romania !! multi dar PRO*** psd!!
alphpha
rank 5
Concubina
unui infractor stabilește ce e constituțional și ce nu in țara asta ?
valll
rank 5
Aceasta este realitatea!
Bine ai spus: "Concubina unui infractor stabilește ce e constituțional și ce nu in țara asta"
Traim intr-o tara acaparata de infractori si de concubinele lor.
Sa ne mai miram de amnistie si gratiere?
eleanu
rank 1
jurist consult
kakaia cultura tavarisci dogioiu ?
givan
rank 1
A innebunit Lupul...
Dogioaico, Racarule si cum te mai ascunzi sau te ascund papusarii! Sau tu esti chiar papusarul? Ai intrat in fibrilatii fato! Singura solutie du-te la Manastire! Nu de maici, ci la ala pe care ba il da ba nu-l da Gusatul afara.
Cum *** toti judecatorii ccr sunt vai mama lor in afara de liviuta stanciu care l-a bagat pe nenorocitul de nastase la puscarie,a fost colaborator de nadejde dna, l-a f***t pe amaratul ala de la Valcea, parca Gutau, ca a facut ani de puscarie nevinovat, a bagat-o pe Rarinca la puscarie ca i-a cerut banii cheltuiti sa-i tina biroul raposatului ei sot in functie!
Bai nenorocitilor! Opriti-va! Luati-va joianisul cu voi si cereti cu totii azil politic lui Mazare in Madagascar.
Sper sa traiesc ziua sa va vad si pe voi judecati, nenorocitilor! Koiveseiei se pare ca i se apropie funia de tarus!
As avea multe, multe de scris dar ma opresc pentru ca imi e sila si sper sa va inghita pamantul!

Fiindca toapa lui Joianus nu se prezinta la parchet fara motive, decat ca boul e mai presus de lege si a devenit si ea imuna, nu va deranjaza, nu aveti nicio stire. Singurul lucru pe care il stiti e sa moara PSD!

Duceva-ti invartindu-va, dogitilor! Fu****, you!
****************************************************
LIBERALUL
rank 5
Exact!
CCR a transformat Țara in republică parlamentară,contrar Constituției!
Și,nici din această postură,nu-și respectă ce a hotărat in 6 iulie 2016,privind condamnații,fie și cei cu suspendare,in cazul cand nu mai funcționează "nevinovăția",spre a putea deține funcții in statul pe care l-a pangărit!
Modificați și voi și tuDorel,tot ce ține de existența unui stat de drept și de o nație de veacuri multe,oropsită!
Și,TOT EI AU IEȘIT DE SUB JUG!
oranghutan
rank 5
Nu ştiu dacă onor ccr
a devenit sau nu o filială pesedistă, dar demonstrează un zel teribil in a se comporta ca atare.
Sece
rank
Vreau sa fiu membru CCR
Cititi si va minunati.Aveti o pregatire juridica accepteta de un partid? Daca nu aveti, cititi cu atentie la tot ce au facut cei de mai sus. Nu se poate sa nu va incadrati.Cu o singura conditie... sa fi facut parte din ceea ce se arata la Valer Dorneanu la finele paragrafului 2.Incercarea moarte n-are.
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor