Romania sub dictatura unui grup infractional organizat. 10 zile de foc

Autor: Ioana Ene Dogioiu - Senior editor
Miercuri, 01 Februarie 2017, ora 09:22
15905 citiri
Romania sub dictatura unui grup infractional organizat. 10 zile de foc

Romania este condusa de un grup infractional organizat (GIO). Si nu e o metafora.

Dovada ca exact asa stam este chiar ordonanta de modificare a Codurilor Penal si de Procedura Penala, adoptata hoteste, la ceas de seara, fara sa fi fost trecuta pe ordinea de zi, fara a avea avizul CSM si continand chiar exonerarea de vina a faptuitorului. Adoptarea modificarii legii penale fara respectarea unei minime proceduri este un gest clar de dictatura.

Scopul acestei adevarate lovituri mafiote nu este doar scaparea hotilor deja prinsi, ci si securizarea hotiilor viitoare, fie ca sunt comise cu contractul sau cu actul normativ.

Acest act normativ ticalos este cu mult mai grav decat o amnistie. Amnistia ar fi operat numai pentru fapte deja comise. Si, desigur, acesta este primul teribil efect al ordonantei: mii de dosare de abuz in serviciu si conflict de interese vor fi anulate, si este chiar foarte posibil ca in virtutea art. 4 din Codul Penal sa ajungem la desfiintarea unor hotarari judecatoresti deja pronuntate.

Sigur ca principalul beneficiar este insusi dl Dragnea, care marti iesea negru de la primul termen al procesului sau la Inalta Curte, pentru un abuz in serviciu cu prejudiciu de 109 mii lei.

La fel de grav este ca si pentru viitor se da liber la furat. Exact asta inseamna faptul ca abuzul in serviciu, chiar asa chinuit cum a ajuns el, nu se aplica in cazul emiterii, aprobarii sau adoptarii de acte normative.

Indiferent de prejudiciu, indiferent de vatamarea drepturilor, pentru orice act normativ in sens larg, deci si HG, ordine de ministru, hotarari de primar sau CJ, emitentii vor scapa oricarei raspunderi penale.

Si ce dovada mai clara ca acest grup infractional organizat stia ce face decat prevederea potrivit careia favorizarea infractorului nu mai este aplicabila in cazul emiterii, aprobarii sau adoptarii de acte normative?

S-au dezincriminat si pentru dezincriminarea decisa. Aceasta este mentalitate de grup infractional organizat in toata regula.

L-ati vazut pe ministrul Justitiei, pana acum mai umil, cum s-a transformat intr-un satrap arogant care anunta satisfacut intrarea Romaniei in bezna, mintind cu nerusinare despre decizii ale CCR inexistente si despre urgente inventate.

"Alta intrebare?", "Alta intrebare?", sfida ministrul jurnalistii in fata lui, cum a sfidat CSM si Consiliul Legislativ ale caror avize le-a ignorat, cum a sfidat protestele zecilor de mii de oameni iesiti in strada duminica seara.

Nu mai sunt intrebari, dle ministru. A trecut vremea lor, pentru ca intrebarea inseamna dialog, iar dialogul presupune o minima incredere si niste reguli. Cu GIO nu poti avea dialog. Locul GIO e la puscarie.

Dar vinovati sunt si cei care au creat premisele sau au lasat spatiu pentru un asemenea atac. In primul rand CCR, dar si ministrul Pruna care ne-a lasat nu numai ineptia cu amenda de 80 de milioane de la CEDO, ci si articolul privind abuzul in serviciu nemodificat conform deciziei CCR.

Si daca n-a modificat fostul guvern, iata ca a gasit actualul guvern pretext sa faca modificarile.

Se mai poate face ceva? Teoretic da, pentru ca exista un termen de 10 zile pana la intrarea in vigoare a modificarilor Codului Penal.

Ce anume?

Ordonanta poate fi atacata la CCR si, cel putin pe motivul lipsei urgentei si a avizelor, ar fi motive clare de respingere. Dar singurul care o poate ataca e Victor Ciorbea. Nu cred ca existe mari sperante in directia aceasta. Avocatul Poporului a fost pana acum doar o sluga umila a Puterii.

Mai poate fi oprita ordonanta Iordache? Doua cai legale in 10 zile si de ce conteaza protestele

Exista si calea conflictului constitutional pe care il declanseaza CSM. E o cale disperata, dar ramane de vazut ce efect are ea asupra intrarii efective in vigoare a OUG, fiind o situatie fara precedent.

Daca CCR reuseste sa constate conflictul constitutional inainte de expirarea termenului de 10 zile, pe motivul lipsei avizului CSM, prin motivare poate fi blocata intrarea in vigoare a OUG. Este contracronomentru.

Demisia Guvernului nu are niciun efect. OUG este deja publicata, ceasul celor 10 zile ticaie. Imediat ce modificarile vor intra in vigoare, se va activa legea penala mai favorabila, ceea ce nimic nu va mai putea schimba. Este un efect absolut de neinlaturat. Deci simpla sacrificare a lui Grindeanu nu rezolva nimic. Si da, este posibil sa fie facuta si aceasta miscare pentru a detensiona situatia daca protestele vor fi masive.

Este de asteptat ca reactia externa sa fie masiva, deja o vedem in presa din intreaga lume, dar eu nu cred ca ea mai conteaza pentru PSD. Deja ambasadele au reactionat la primii doi elefanti si iata reactia GIO. Este mai rau decat in vremea lui Adrian Nastase sau a lui Victor Ponta, care mai aveau o oarecare grija pentru relatia cu UE si SUA.

PSD - Dragnea nu se incurca cu asa ceva. Are doua griji: sa scape si sa fure.

In aceste conditii, cred ca exista doar o speranta: protestele de strada. Daca ele vor ajunge la cifre astronomice si vor pune o presiune uriasa pe Guvern, exista cel putin teoretic sansa retragerii OUG inainte de intrarea efectiva in vigoare.

Aceasta sinistra mizerie, produs infractional al unui GIO, nu poate fi inlaturata decat daca le va fi fi frica sa mearga mai departe. Daca frica lor va ajunge la nivelul furiei noastre dezlantuite. E singura cale in fata distaturii la fel ca in decembrie 1989.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Retragerea candidatului coaliţiei PSD - PNL pentru Primăria Capitalei reprezintă o "bâlbâială politică de neiertat", consideră Kelemen Hunor, preşedintele UDMR. "Este o situaţie din...
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Senatorul PSD Vasile Dîncu a declarat că renunţarea la varianta unui candidat comun PSD-PNL la Primăria Capitalei şi susţinerea unui candidat propriu denotă ”mai multă flexibilitate”....
#ordnanta modificare cod penal , #justitie