Ziare.com

Rosia Montana a castigat definitiv procesul cu ANAF pentru TVA de 6 milioane de euro

de Teodor Serban
Luni, 11 Ianuarie 2021, ora 18:36

   

Rosia Montana a castigat definitiv procesul cu ANAF pentru TVA de 6 milioane de euro
Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a dat dreptate, definitiv, societatii Rosia Montana Gold Corporation, intr-un proces deschis impotriva ANAF, prin care s-a contestat plata a aproape 6 milioane de euro la bugetul de stat, reprezentand TVA aferent unor contracte de publicitate din perioada 2011 - 2013, scrie Adevarul.ro.


"Respinge recursul declarat de recurenta-parata ANAF-Directia Generala Regionala a Finantelor Publice Brasov-AJFP Mures impotriva sentintei nr.23 din 6 februarie 2019, pronuntate de Curtea de Apel Alba Iulia - Sectia de contencios administrativ si fiscal, ca nefondat. Definitiva", se precizeaza in minuta hotararii ICCJ din 14 decembrie 2020.

Anterior, si Curtea de Apel Alba Iulia a anulat decizia de impunere a ANAF, din iunie 2017. Potrivit deciziei ANAF, compania Rosia Montana Gold Corporation ar fi trebuit sa achite la bugetul de stat suma de circa 26,9 milioane de lei, reprezentand TVA. Motivul principal pentru care instantele au decis sa anuleze decizia de impunere este o practica neunitara manifestata de ANAF, care si-a schimbat strategia fiscala dupa ce a acordat deducerea TVA pentru cheltuielile de publicitate ale companiei din perioada 2007 - 2011.

Inspectia fiscala a fost efectuata de doua ori, dupa ce o decizie de impunere din iunie 2016 a fost anulata de ANAF ca urmare a "neclaritatii situatiei fiscale consemnate in actul de control". Instanta a hotarat ca "organul fiscal insarcinat cu refacerea inspectiei fiscale avea obligatia de a analiza comparativ informatiile care au stat la baza emiterii actelor administrativ-fiscale anterioare (prin care s-a recunoscut dreptul de deducere TVA in favoarea reclamantei) cu informatiile care au dus la creionarea actualei stari de fapt fiscale (aferente respingerii dreptului de deducere TVA), iar in urma acestei analize, sa motiveze in mod clar si punctual de ce si-a schimbat practica fiscala.

S-a mai constatat ca organele de inspectie fiscala au procedat doar la analiza punctuala si amanuntita a documentelor (facturi, contracte, acte aditionale, rapoarte de activitate etc.) care au stat la baza inregistrarii in evidenta contabila a TVA aferenta bunurilor si serviciilor in suma de 26.089.696 lei.


CITESTE SI:

Cele 11 categorii de boli cronice care vor fi incluse in etapa a doua de vaccinare anti-COVID. Cum se pot programa persoanele cu varsta de peste 65 de ani
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.
Citeste mai multe despre rosia montana ANAF proces inalta curte ICCJ TVA
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 3413 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
3 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

cum pusesera ei ghiara pe 250 de tone de aur cu 2 spagi

Puneau simbolic minerii sa dea la tarnacop sa vada paulimea ca se fac locuri de munca,cand de fapt 4 munti se dinamitau si se spalau intr-un lac de ceanura.Toti politicienii cumparasera parloagele pe nimic de la tarani si asteptau sa
se procopseasca vanzand la supra pret cand se deschidea mina. Cred ca Basescu a luat o spaga bogata sa faciliteze hotia asta , a treia ca marime dupa etnobotanice si case de pariuri care au avut un impact devastator in sanatatea sociala a viitorei 'Cloaca maxima' din carpati.

 

ANAF pierde 6 milioane de la Rosia Montana dar ce-i pasa ????

Poate chiar i-a ajutat pe excroci sa castige procesul. Pentru ca ei pot acum sa-si bage nasul in conturile amaratilor si sa le ia 10 lei daca ii gasesc in banca. Amarati, dar multi. Daca iau 10 lei la 10 milioane de amarati isi scot parleala cu Rosia Montana.

 

Eu le-as pune pe jegalaii de la ANAF sa plateasca banii.

In 2016 le pui niste penalizari pentru niste chestii incurcate din perioada 2007-2011. Cei de la ANAF sunt niste sulfe nesimtite, probabil nu si-au primit spaga sperata.

 


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor