Scandal la procesul lui Ovidu Tender

Joi, 04 Iunie 2015, ora 15:44
4954 citiri
Scandal la procesul lui Ovidu Tender

Omul de afaceri Marian Iancu a fost adus, joi, in sala de judecata pentru a fi audiat in dosarul "Rafo-Ovidiu Tender", la Curtea de Apel Bucuresti.

Procesul s-a amanat, miercuri seara, dupa audierea lui Ovidiu Tender si a altor patru acuzati, potrivit B1 TV.

Ovidiu Tender a facut pre-infarct tocmai cand sa afle verdictul in dosarul CAROM

Sedinta de judecata de joi a fost intrerupta pentru ca Marian Iancu sa fie scos din sala. Omul de afaceri a luat cuvantul pentru a sustine doua cereri de recuzare, una a completului si cealalta a procurorului.

Solicitarile i-au fost respinse, ceea ce l-a suparat pe Marian Iancu, care i-a amintit presedintelui de complet ca a depus o plangere penala la Parchet impotriva acestuia pentru abuz in serviciu.

Dupa ce i s-a atras atentia, fara succes, sa se calmeze, s-a dispus suspendarea sedintei pentru ca Marian Iancu sa fie scos cu jandarmii din sala de judecata.

Ulterior, Oviu Tender le-a marturisit jurnalistilor ca are emotii si ca "spera intr-o achitare, asa cum ar fi normal", pentru ca el se declara "nevinovat".

Ovidiu Tender si Marian Iancu sunt acuzati ca au constituit o grupare cu care au preluat nelegal controlul companiei CAROM SA Onesti, societate care a fost prejudiciata cu 1.434, 9 miliarde de lei vechi.

Unul dintre avocatii care l-au aparat pe Ovidiu Tender a fost Victor Ponta. El a povestit la un congres al avocatilor cum a fost dat afara din sala de judecata de catre judecatorul Stan Mustata, iar jurnalistii de la gandul.info au publicat stenograma sedintei respective.

In prezent, Stan Mustata este condamnat la zece ani si opt luni pentru fapte de coruptie. Procurorul in acest caz a fost Alina Bica, actualul sef al DIICOT, iar al doilea avocat al lui Tender este celebrul aparator Gheorghita Mateut.

Acuzatiile pe numele lui Ovidiu Tender se prescriu pe 9 iunie.

Omul de afaceri Marian Iancu se afla in inchisoare, dupa ce a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Bucuresti, in 14 octombrie, la 12 ani de inchisoare in dosarul de evaziune fiscala si spalare de bani cunoscut ca "RAFO". Si in acest caz, procesul a fost unul maraton, cu o durata de opt ani.

Citeste si:
Însărcinatul cu afaceri al SUA laudă ”măsurile revoluționare” luate de România: ”Toate vorbesc despre un viitor fantastic”
Însărcinatul cu afaceri al SUA laudă ”măsurile revoluționare” luate de România: ”Toate vorbesc despre un viitor fantastic”
Însărcinatul cu Afaceri al Ambasadei SUA în România, David Muniz, a lăudat vineri, 1 iulie, alianța cu țara noastră. El a subliniat că prezenţa americană reprezintă dovada că SUA...
Amenințarea Laurei Codruța Kovesi la adresa României are ecou. ”Reporteri Fără Frontiere”, apel urgent către Klaus Iohannis
Amenințarea Laurei Codruța Kovesi la adresa României are ecou. ”Reporteri Fără Frontiere”, apel urgent către Klaus Iohannis
Organizaţia Reporteri fără Frontiere a criticat vineri, 1 iulie, forma legii privind protecţia avertizorilor de integritate adoptată de Parlamentul României. Organizația face apel la...