Sechestru record pus pe averea lui Dan Adamescu: Aproape 900 de milioane de lei

Vineri, 25 Martie 2016, ora 15:48
6529 citiri
Sechestru record pus pe averea lui Dan Adamescu: Aproape 900 de milioane de lei
Foto: Digi24

Procurorii DNA au pus sechestru asigurator, vineri, pe o parte din averea omului de afaceri Dan Adamescu, suma totala ridicandu-se la aproape 900 de milioane de lei.

Sechestrul a fost pus in dosarul Astra Asigurari, in care Adamescu este acuzat de abuz in serviciu si spalare de bani.

Astfel, au intrat sub sechestru 435.759.255 de actiuni si 20.406 parti sociale pe care inculpatul le detine la diferite societati comerciale, valoarea totala ridicandu-se pana la concurenta sumei de 857.301.363,37 lei, se arata intr-un comunicat al DNA remis Ziare.com.

Dan Adamescu a fost prezent, vineri, la DNA (foto), unde i-a fost adusa la cunostinta ordonanta privind dispunerea masurilor asiguratorii, in conformitate cu dispozitiile Codului de Procedura Penala.

"Aceasta masura asiguratorie a fost dispusa de procurorii anticoruptie in vederea confiscarii speciale si a recuperarii pagubei produse prin savarsirea de catre inculpat a infractiunilor de abuz in serviciu, spalare a banilor si complicitate la abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit (doua infractiuni) ", se mai arata in comunicatul DNA.

Dan Adamescu a cazut la pace cu DNA: Cladiri si terenuri, in contul cautiunii-record

Cu ce a platit Dan Adamescu cautiunea de 40 de milioane de lei

Pe de alta parte, procurorii DNA au inaintat, vineri, Tribunalului Bucuresti propunerea de arestare in lipsa a fiului lui Dan Adamescu, Bogdan Alexander Adamescu, acuzat de doua infractiuni de dare de mita.

Conform unui comunicat al DNA, in cursul lunilor iunie si decembrie 2013, Bogdan Alexander Adamescu, impreuna cu tatal sau, ar fi dat, prin intermediari, sumele de 15.000 euro respectiv 23.000 lei magistratilor Stanciu Ion si Roventa Elena, judecatori la Tribunalul Bucuresti - Sectia VII Civila pentru ca in schimb acestia sa dispuna, in dosare privind procedura insolventei, solutii favorabile unora dintre societatile la care actionar era Dan Adamescu.

"Pana in prezent, procurorii anticoruptie au facut numeroase demersuri pentru a asigura prezenta inculpatului in fata organelor judiciare, insa acesta a urmarit tergiversarea cercetarilor fata de el si in final sustragerea de la urmarirea penala.

Avand in vedere aspectele mentionate anterior, la data de 25 martie 2016, procurorii au inaintat Tribunalului Bucuresti referatul cu propunere de arestare preventiva in lipsa a inculpatului Adamescu Bogdan Alexander, pe o perioada de 30 zile, de la data punerii in executarea a mandatului de arestare preventiva", se arata in comunicatul DNA.

Intrebata, vineri, daca stie in ce tara se afla Bogdan Alexander Adamescu, procurorul sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, a raspuns: "Da, stiu, dar nu doresc sa fac public acest lucru".

C.B.

Președintele PSD Sector 1 o vede pe Clotilde Armand la pușcărie: ”Și-a dat bani necuveniţi tocmai din bugetul unui proiect anticorupţie”
Președintele PSD Sector 1 o vede pe Clotilde Armand la pușcărie: ”Și-a dat bani necuveniţi tocmai din bugetul unui proiect anticorupţie”
Preşedintele PSD Sector 1, Petre Florin Manole, a transmis joi, 25 aprilie, că primărița Clotilde Armand are „un drum scurt și previzibil de când a fost prinsă cu mâna-n bugetul local”....
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Cristian Popescu Piedone a anunțat joi, 25 aprilie, că rămâne în cursa pentru Primăria Bucureștiului, în ciuda tuturor zvonurilor. "Haideţi să închidem odată... Retragere, mesaje,...
#Dan Adamescu sechestru avere , #justitie