Ziare.com

Seful DIICOT, despre dosarele care vor fi distruse, SRI si bomba ascunsa din Legile Justitiei: Urmeaza decapitarea sistemului judiciar! Interviu

de Ioana Ene Dogioiu, Senior editor
Vineri, 22 Decembrie 2017, ora 09:35

   

Seful DIICOT, despre dosarele care vor fi distruse, SRI si bomba ascunsa din Legile Justitiei: Urmeaza decapitarea sistemului judiciar! Interviu
Daca modificarile la Codurile Penale vor fi adoptate asa cum au fost propuse, mare parte dintre dosarele aflate astazi in cercetare sau pe rolul instantelor trebuie inchise. In plus, eliminarea unor mijloace de proba ar genera probleme in cooperarea cu autoritatile din alte state, inclusiv de incredere, afirma procurorul-sef DIICOT, Daniel Horodniceanu.

Intr-un interviu acordat Ziare.com, Daniel Horodniceanu atrage atentia ca noile prevederi privind pensionarea magistratilor ar putea duce la decapitarea sistemului judiciar si pierderea a 25-30% dintre magistrati.

Sistemul va avea nevoie de minimum 10 ani sa-si revina.

Procurorul sef DIICOT ne-a vorbit si despre dosarele Black Cube si SIPA, dar si despre faptul ca eficienta operationala a Politiei a scazut foarte mult, din cauza lipsei de personal si de logistica.


Considerati ca Legile Justitiei, asa cum au fost ele adoptate in forma finala, pot leza independenta Justitiei, dupa cum afirma multi magistrati?

Mai mult sau mai putin. Dar noi inca nu stim forma finala, as vrea sa vad intai textul care va fi trimis la promulgare. Daca raspunderea magistratilor s-a modificat, in sensul ca Inspectia Judiciara nu va mai fi un filtru, este un lucru rau.

Un aspect pozitiv este ca inspectorii IJ vor fi examinati de catre Institutul National al Magistraturii. Organizarea concursurilor in interiorul IJ, ca acum, poate ridica suspiciuni.

Cum apreciati aparitia sectiei speciala de anchetare a magistratilor?

Daca nu ar fi discriminatorie, am putea spune ca s-a facut la solicitarea unei parti din magistrati, propunerea UNJR care pretinde ca ar avea o larga aprobare a judecatorilor. Noi nu stim daca e asa, pentru ca niciuna dintre asociatiile profesionale ale magistratilor nu si-a precizat numarul de membri.

Eu cred ca ar fi important sa stim ce reprezentativitate are fiecare.

Daca se dorea scoaterea din competenta DNA a infractiunilor de coruptie sau asimilate coruptiei, ele puteau fi date in sarcina SUPC (Sectia de urmarire penala si criminalistica - PICCJ) care se ocupa acum de restul infractiunilor comise de magistrati si demnitari.

Sa va dau un exemplu: unul dintre sefii de serviciu din cadrul DIICOT are vreo 300 de plangeri facute de un personaj trimis in judecata, care a si fost condamnat. Daca gasim 10 astfel de cazuri intr-un an, am putea avea 3.000 de plangeri, ceea ce inseamna blocaj pentru o sectie de 15 procurori. Si romanul este adesea tentat sa petitioneze.

De asemenea, nu cred ca sectia aceasta ar putea lua in competenta de solutionare un dosar de antidrog sau de criminalitate organizata pe cybercrime, care presupune procurori si politisti specializati in ani de zile.

Poate chiar mai controversata, cel putin in spatiul public, este chestiunea propunerilor de modificare a Codurilor Penale sub pretextul aplicarii Directivei europene privind prezumtia de nevinovatie. Ati fost singurul procuror-sef prezent la discutii in comisia speciala. Cum vi s-au parut ele?

Nu au fost dezbateri, a fost o discutie de principiu si am vrut sa fiu acolo ca sa fim auziti. Noi suntem foarte sensibili la afirmatia ca nu magistratii fac legea. Asa e, dar daca ne pricepem la ceva, acel lucru cred ca e legea, dupa 20 de ani de experienta. Dar nu vorbim neintrebati.

Considerati ca exista o problema cu prevederile legale privind prezumtia de nevinovatie sau cu aplicarea acestor prevederi astfel incat sa justifice o modificare legislativa de asemenea amploare?

Am putea spune ca introducerea directivei e un pretext sau nu. Avocatii, prin seful UNBR, spun ca prezumtia nu e respectata. Si noi trebuie sa admitem, ca sistem, ca au existat derapaje pe care nu ne-am grabit sa le reparam.

Sistematice? Avem o problema legislativa si de sistem?

Nu. Punctuale. De asta si e pacat ca sunt generalizate chestiuni punctuale, care ar trebui rezolvate cu celeritate. Peste 99% dintre magistrati isi fac meseria corect si trudesc peste 8 ore pe zi. Ei au mari frustrari cand vad astfel de situatii in spatiul public.

Dar nu putem indrepta toate institutiile Codurilor doar spre apararea drepturilor inculpatului. Ce facem cu respectarea drepturilor victimelor, ale partii civile?

Egalitatea de arme nu se rezuma la locul in care stau avocatul si procurorul in sala. Se refera la administrarea probelor atat in aparare, cat si in acuzare de catre procuror. Si asta se intampla in dosarele penale pe care eu le vad.

Catusele?

E treaba presei sa le acopere, nu a noastra. In legislatia secundara scrie ca in caz de retinere persoana trebuie incatusata. Asta e regulamentul.

Deci avem sau nu o problema sistemica, care sa impuna asemenea modificari?

Din punctul meu de vedere, nu. A face propuneri de genul abolirii ca mijloc de proba a raportului de constatare tehnico-stiintifica, a imaginilor gasite in mijloacele electronice de stocare ale unui inculpat care ar putea constitui mijloace de proba pentru savarsirea altei infractiuni este macar o exagerare.

Sunt avocati care spun ca problema e usor de rezolvat pentru procuror prin intocmirea inca a unui set de acte.

Nu e asa de simplu. Propunerea de lege e sa nu le mai poti folosi ca mijloace de proba in alt dosar.

Dar eu cred ca aceste modificari nu vor trece niciodata in aceasta forma. Nu au cum. Si daca totusi trec, mare parte din dosarele aflate astazi in cercetare sau pe rolul instantelor trebuie inchise, pentru ca se bazeaza in mod decisiv pe inregistrari. O inregistrare face cat o mie de foi. Si mare parte dintre camere sunt montate de societati autorizate.

Cum au rezolvat politistii britanici cazul de terorism cu rucsacul de la metrou? In mai putin de 20 de minute au identificat traseul, pentru ca Londra e primul oras din lume monitorizat in totalitate de camere de supraveghere.

Cum ar afecta cooperarea internationala in materie penala o astfel de modificare legislativa? Ati primit semnale de ingrijorare de la parteneri?

Nu inca pentru ca nu sunt inca in vigoare. Dar Legea 302 a cooperarii judiciare internationale prevede principiul dublei incriminari ca element fundamental al colaborarii dintre autoritatile judiciare dintre statele europene.

Daca o fapta e incriminata intr-o tara, trebuie sa fie incriminata la fel si in cealalta tara. De asemenea, ca anchetator, ma bazez pe faptul ca autoritatea judiciara din alta tara poate sa faca macar ceea ce fac eu in tara mea.

Deci un anchetator din alta tara imi poate cere niste inregistrari de la metrou sau o constatare tehnico-stiintifica, care acolo sunt mijloace de proba. Daca ele nu vor mai fi mijloace de proba la noi, vom avea o problema inclusiv de incredere reciproca.

Inclusiv pe zona terorista?

Noi din fericire suntem pe albastru precaut al SRI. Dar avem si vom avea probleme certe de migratie. Avem probleme de trafic de persoane majore cu UK, Franta si Spania, ca sa dau doar trei exemple. Avem probleme cu investirea unor sume de bani ale unor cetateni italieni.

Toate aceste state mizeaza pe o cooperare bazata pe reciprocitate. Daca el imi da mie niste imagini, asteapta acelasi lucru de la noi.

Ne aflam intr-o uniune in care statele ar trebui sa aiba o legislatie, daca nu identica, macar foarte asemanatoare. Deja la nivelul UE s-a discutat despre un Cod Penal si unul de Procedura Penala comune si ele ar putea fi realitate in 10-15 ani.

Cum priviti protestul inedit al magistratilor care au iesit pe treptele instantelor?

A fost un protest demn, in afara orelor de program, fara robe, nu in sala de judecata, al magistratilor ingrijorati de ceea ce s-ar putea intampla. Magistratii sunt si ei cetateni si au aceleasi drepturi ca restul cetatenilor.

90% dintre cei care au protestat sunt magistrati tineri. Si importanta rezida in aceea ca intr-una dintre Legile Justitiei apare prevederea ca magistratii vor putea sa se pensioneze dupa 20 de ani vechime, indiferent de limita de varsta. Acesta poate fi un mar otravit pentru intreg sistemul.

De ce?

Dupa calculele unora, la nivelul intregului sistem, ar putea sa se pensioneze in perioada urmatoare intre 1.700 si 2.000 de magistrati dintr-un total de 6.400-6.800. Ceea ce ar insemna decapitarea sistemului judiciar, pentru ca 60-70% dintre cei care vor iesi la pensie sunt sefi.

Se vor depopula structurile specializate ale Parchetului General, care au in general procurori cu vechime si experienta, dar si ICCJ, Curti de Apel. Ce vom face fara 25-30% dintre magistrati?


Avanseaza cei din instantele inferioare.

Nu pot fara conditiile de vechime.

Si atunci? Inchideti usa si plecati?

Nu stiu. Trebuie sa ne gandim foarte bine. Nu poti legifera spunand: dupa mine, potopul. Magistratii sunt sub presiune de ani de zile, unii au intrat toata viata lor cu peste 100 de dosare in fiecare sedinta.

Ai presiunea Inspectiei Judiciare, a partii care te poate reclama, acum vei avea presiunea ca poti raspunde cu casa, cu masina, cu copilul.

Si atunci majoritatea va avea sentimentul ca si-a facut datoria, pensia e buna, cred ca in medie de 2.000 de euro. Institutul National al Magistraturii produce 180 de magistrati pe an si, daca legile vor intra in vigoare, nu vor scoate promotii timp de 4 ani, timp in care se va iesi masiv la pensie.

In 2019 si 2020 vor iesi la pensie sute de magistrati, cei care au terminat imediat dupa Revolutie si au primit repartitii exclusiv in magistratura. Au fost cate 450 pe an. Deci vor ajunge sa iasa la pensie aproape jumatate dintre magistratii din sistem.

Eu nu cred ca o asemenea prevedere va ramane mult in vigoare, va iesi la pensie cine trebuie, apoi isi vor da seama ca nu se poate. Dar sistemul va avea nevoie de minimum 10 ani dupa un asemenea val de pensionare.

Asta se si doreste?

Nu stiu. Ar insemna sa speculam. Politia in ultimii ani a pensioant 17 mii de oameni, cei mai vechi, cu functii de conducere, foarte multi, foarte buni. Si asa am ajuns ca, in Parchetele de pe langa judecatorii mai mici, procurorul sa invete politistul cum sa faca proces de cercetare la fata locului.

E mare urgenta cu prezumtia de nevinovatie, dar nu la fel de mare cu Legea DIICOT, aflata in Parlament de mai bine de un an de zile. Va incurca lipsa ei?

Avem mare nevoie de ea pentru ca in primul rand ne legitimeaza ca institutie. Noi suntem pe ordonanta de urgenta. Legea a trecut de Comisia Juridica a Senatului si urmeaza sa ajunga in plen care e decizional. Am promisiunea dlui ministru ca se ocupa de aceasta chestiune.

Exista cateva amendamente care ne-ar ajuta farte mult, de exemplu, 250 de politisti in plus si modul in care perchezitiile informatice ar putea fi facute de specialisti din institutie.

Ati compensat pierderea logistica suferita dupa scoaterea SRI din supravegherea tehnica realizata in dosarele penale?

Partial, prin constituirea unui serviciu tehnic, dar care functioneaza doar pentru structura centrala. Ne bucuram de suportul a 40 de politisti in virtutea OUG 6 din 2016. Politistii insa pot face doar actele prevazute de art 142 din CPP, sunt politisti cu un sfert de norma, adica pot pune in executare mandatele de supraveghere tehnica si le pot trece pe suport optic.

Noi avem nevoie de o politie judiciara proprie.

Politia judiciara, cea care lucreaza in dosarele penale, functioneaza in cadrul IGPR, dar singurul loc in care Constitutia vorbeste despre ea este la puterea judecatoreasca. Deci politia judiciara ar trebui sa functioneze in cadrul Ministerului Public sau al Ministerului de Justitie.

Ati trimis recent catre "Romania curata" o statistica potrivit careia a scazut substantial numarul informarilor primite de la SRI. De ce?

Directorul SRI a spus ca SRI va intra in matca lui constitutionala. Pe lege, SRI are competente pe securitate nationala si pe terorism si pe aceasta zona vin informatii la DIICOT, singura institutie competenta.

Adica inainte de intrarea in matca primeati multe informari neconstitutionale?

Primeam orice informari referitor la orice. Erau considerate amenintari la securitatea nationala mult mai multe fapte, inclusiv taierile de paduri, marea coruptie, la un moment dat. Cand SRI intra in posesia unei astfel de informatii o da, sunt convins, dar nu culege informatii din aceste domenii. Cred ca asta e diferenta.

Nu stiu daca s-a modificat optica la nivelul CSAT, stiu ce prevede legea in privinta competentelor SRI.

Deci daca SRI afla, anunta, dar nu mai cauta in afara zonei de stricta competenta. Asta imi spuneti?

Probabil ca nu mai urmaresc neaparat culegerea de informatii pe anumite sectoare.

E bine sau rau pentru fenomenul infractional?

Nu stiu. Dar cred ca pe celelalte sectoare in afara de securitate nationala si terorism ar trebui sa caute in mod special Politia, care in ultimii ani a scazut operational foarte mult. Strada era tinuta in mana in urma cu 10-20 de ani.

80% din dosarele DIICOT erau facute in baza informarilor venite de la Politie, astazi procentul a scazut spre 30%.

Politia nu isi face treaba?

Incearca sa isi faca treaba cu oamenii pe care ii are. Si cel mai grav este ca nu au logistica. Ca sa tii in mana strada, trebuie sa ai informatori. Si ca sa ai informatori, trebuie sa ai bani, asa-numitele fonduri operative. Ar trebui analizat daca Politia mai tine in mana strada.

Mijloacele de comitere a infractiunilor sunt din ce in ce mai rafinate, nu se mai vorbeste la telefon. China, SUA si Israel, cele mai avansate, fac inclusiv verificari biometrice si termice, noi vrem sa taiem camerele video.

Se face anul de cand spuneati ca dosarul Black Cube e aproape gata. Nu e gata, iar dl Dragomir zburda. Ce se intampla cu acest dosar?

La solicitarea inculpatului, dl Dragomir, am facut o noua comisie rogatorie in Israel si aceasta se intinde pe aproape un an. Probe in favoarea inculpatului. Nu cred ca vor mai fi cerute alte probe.

S-a vorbit despre implicarea unui presedinte al Romaniei.

Sunt doar speculatii. Dl Dragomir poate vorbi ce vrea, asta e marele beneficiu al inculpatului, pe care noi din pacate nu il avem.

Cand estimati ca ar fi gata dosarul aproape gata de un an? Saptamani, luni?

Cred ca luni. Nu vreau sa ma hazardez. Trebuie sa ne vina actele din Israel. Si prima data au venit greu, acum vin si mai greu, israelienii colaboreaza mai greu cand e vorba despre cetatenii lor.

Ministrul Justitiei spunea intr-o emisiune TV ca in dosarul SIPA v-a trimis documente din care rezulta foarte clar cine a intrat fara ORNISS in arhiva aceea.

Rezulta foarte clar?

Asa zice domnia sa.

E un dosar in lucru, nu e o ancheta usoara, dar va pot spune ca potrivit Codului Penal nu simpla patrundere in arhiva SIPA, ci diseminarea de informatii clasificate e infractiune. Deci important nu e daca avea ORNISS, daca a fost inregistrat sau nu, ci daca a diseminat neautorizat informatii clasificate. Acesta este elementul material al infractiunii.

Va apropiati de o solutie?

Nu stiu, eu nu pun presiune pe procurori decat daca dosarul e nerezonabil de vechi.

Nu am vazut dosare importante pe zona criminalitatii cyber.

Acolo avem procurori foarte bine pregatiti, politistii sunt bine pregatiti, dar putini ca numar. Din fericire, nu am avut atacuri mari. Noi nu mai avem in competenta decat aceste cazuri mari. Avem dosare de pornografie infantila, greu de probat, in care lucram impreuna cu partenerii straini.

Va apropiati de finalul acestui mandat la DIICOT. Doriti inca unul?

Nu m-am gandit. Cel mai important este avizul familiei mele, sa luam o decizie impreuna, dar trebuie sa asteptam si Legile Justitiei.

Ce din Legile Justitiei v-ar putea determina sa renuntati?

Inclusiv prevederea referitoare la pensionare (zambeste - n.red.).

Aveti neimpliniri in acest mandat?

Da. De exemplu, ceea ce am propus de la inceput, crearea unui corp de investigatori financiari. Exista suficient de multi bani ascunsi in jurisdictii unde Romania ajunge greu, sunt rezultatul unor inginerii financiare ale unor persoane care castiga din criminalitate economico-financiara sau crima organizata, iar aceste lucruri exced pregatirii unei bune parti din politistii nostri.

O investigatie financiara in paralel cu ancheta penala ar duce la descoperirea unor sume importante de bani, macar 100-200 de milioane in plus anual. Am cerut asta si prin legea DIICOT. Dar trebuie vointa.

Politica?

Da. Legea se adopta numai cu vointa politica. A doua neimplinire, pe care am discutat-o cu fiecare ministru de Justitie, este realizarea unei analize nationale de riscuri si amenintari in ceea ce priveste crima organizata pe teritoriul tarii, pentru a face harta criminalitatii organizate pe zone de risc.

Si daca am sti cu aproximatie ca pe o anumita zona sunt savarsite crime de un anumit tip de anumite grupari, am putea aloca resurse suficiente si am depasi stadiul reactivitatii.

Crima organizata actioneaza predictibil, dar e nevoie de colaborarea mai multor institutii ale statului pentru o strategie. DIICOT, singura, nu poate.
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 25064 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
28 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Ei, vedeti, dle Horodniceanu, de ce trebuiau modificate legile

...Justitiei? Pentru a se veni cu probe concrete, demonstrabile si nu cu banuieli sau suspiciuni. Inca de la inceputul interviului, dat unui ofiter din presa, ne spuneti ca nu prea stiti ce contin noile legi ale justitiei, dar ati auzit pe la colturi ca n-ar fi bine. V-a dat si tovarasa colonel o pereche de catue sa le puneti legilor justitiei, dar nu stiti daca mergeti pe suspiciuni si vorbe sau pe probe.
Cit despre Black Cube, eu n-am amai auzit ca un inculpat sa se inteleaga cu procurorul si judecatorul si sa plece in tara lui pe o intelegere. Pe tovarasa colonel o deranjeaza foarte mult dezvaluirile facute de catre Dragomir despre Kovesi. In alte vremuri, Dragomir ar fi avut drumul pavat pina la puscarie. Dar au mai disparut niste personaje, intre timp.
Iar treaba cu SIPA, m-a dat pe spate. Deci, pentru dvs. e foarte normal ca oricine nu are certificat ORNIS, poate intra in arhiva daca nu dezvaluie si ce a gasit acolo. Curat-murdar!

 

@zbengoasa2007 10.15

"Luați din față ...., nu stați la rand!"

- mai grobianule , serveste-te tu si familia ta alde pesedista ! :o(((

"Seful DIICOT, despre dosarele care vor fi distruse, SRI si bomba ascunsa din Legile Justitiei: Urmeaza decapitarea sistemului judiciar! Interviu"

 

cine-i asculta ?

Opinia unui profesionist din sistem face cat o mie de pareri ale politrucilor din parlament.
Din pacate acesti oameni nu au fost consultati, tot ce s-a propus avand un caracter distructiv asupra legislatiei gandite in ultimii 10 ani.
Sistemul a dovedit ca poate functiona eficient impotriva coruptilor si infractorilor.
Acesta este motivul real pt care trebuie schimbat TOT

 

ce sistem judiciar este ala unde judecatorului i este frica

de procurori und serviciile asculta orice ,pe telefon si in casa propie und dna si procurorii santajeaza si influenteza tot ce misca ...asta este sistemul facut de base si macovei , m-am saturat de accest sistem ,vreau prezumtia de nevinovatie si nu frica de orice umbra securista

incearca sa te uiti dupa perdea

Fa-ti te rog un bine si nu te mai uita la antena 3 si romania tv, vedetele sputnik nu fac altceva decat sa distorsioneze realitatea, nu o spun cu repros, doar iti sugerez un exercitiu de vointa.
Daca le este frica de ce au iesit in strada sa protesteze ?

Dragnea-unicul Rege!

Tot obsedată de cătușe doamna Dogioiu, ce ați mai vrea să-l vedeți pe Dragomir la țohaus! Văd că o faceți așa pe față, fără ocolișuri! Wau..., a deranjat mult, nu? Mai ales chestia cu Spa ...😊😊😊
P.S.
Un text extrem de periculos circula pe grupurile de pe Facebook ale tefelistilor #rezistenti. Este un text in care se indeamna la manifestatii de strada care sa provoace o lovitura de stat, in urma careia Parlamentul sa fie dizolvat.
Manifestul intitulat “22 decembrie: Fuga lui Dragnea - rescrierea secventei“ propune un scenariu care ar urma sa se desfasoare in 22 decembrie 2017, fix la 28 de ani de la ziua in care dictatorul Nicolae Ceausescu parasea sediul Comitetului Central cu elicopterul, iar regimul comunist era astfel rasturnat. #rezistentii sunt chemati sa iasa in strada, pentru ca ulterior sa rupa “pasnic" cordoanele de jandarmi si sa intre in cladirea Parlamentului, pe care sa o ocupe “in liniste". Va urma dizolvarea Parlamentului Romaniei, iar Guvernul va inceta sa existe.
Nu sunt insa singurele actiuni propuse in manifestul #rezistentilor. Dupa dizolvarea Parlamentului partidele PSD si ALDE vor fi scoase in afara legii. Iar in ceea ce-l priveste pe Liviu Dragnea, conform scenariului, acesta va incerca sa fuga din tara, dar va fi prins la granita.
Iata asadar unul dintre planurile #rezistentilor, care pretind ca lupta pentru democratie si stat de drept, dar care de fapt isi propun preluarea puterii prin forta. Este un indemn cat se poate de clar la lovitura de stat si la rasturnarea ordinii constitutionale, motiv pentru care autoritatile statului, in frunte cu SRI, ar trebui sa se sesizeze de urgenta si sa ia masuri impotriva incitatorilor, mai ales ca numele organizatorilor acestui “eveniment" sunt publice pe Facebook.

el se refera ca sistemului sri-dna ii va trebui 10

ani sa si revina din plans ca au pierdut puterea ca niste mafioti ascunsi ce s.
Horodniceanu e pe lista celor care se zice ca o vor inlocui pe codruta cand termina,asa ca e logic ca ar vrea un dna la fel de mafiot si pt el

Politrucii din parlament

Au 77% cota de neincredere cnf unui sondaj recent. Și totuși ei Votează legi, injură birjareste, au studii neadecvate, vulguta studii de litere, Nicolicea studii incerte la o fabrica de diplome, Nicolae Cioabă lăcătușul șofer, etc . Și asta este normal cand șefii parlamentului Cariceanu are studii submediocre ca licean , și repetent ca student, iar Dragnea un mic bișnițar repetent. Se vorbește mult de meritocrație, cum se prezintă RO la capitolul asta . F codașa e ultima țara din Europa dpv studii la conducători. Johannis mai salvează dar ce poate unu fata cateva sute.

...cat brostimea sta in case,tariceanu si iordache

fluiera din...vuvuzele!...rima ermetica...
la multi romani si preteni!

Luați din față ...., nu stați la rand!

Cateva exemple de eficiență a DNA:
*Blaga ACHITAT/trafic de influentă/ fond
*Ghită ACHITAT/dare de mită, spălare de bani, instigare la abuz/fond
*Orban ACHITAT/folosire a influentei/fond
*Pricop ACHITAT/complicitate la santaj, instigare la fals/fond
*Bădescu ACHITAT/ luare de mită, abuz in serviciu/ fond
*Bigiu ACHITAT/spălare de bani/fond
*Romeo Nicolae, vice ANAF ACHITAT/trafic de influentă/fond
*Ariton ACHITAT/folosire a influentei, participare la abuz/fond
*Vicol ACHITAT/fond/favorizarea făptuitorului, fals in inscrisuri,
complicitate la exercitarea fără drept a profesiei
*Videanu ACHITAT/fond/ complicitate la abuz
*Ontanu ACHITAT/luare de mită/fond
*Adăscălitei ACHITAT/efectuare de operatiuni financiare incompatibile cu functia, folosire cu rea credintă a bunurilor/fond
*Barsan ACHITAT/luare de mită, trafic de influentă, folosire informatii nedestinate publicitătii, abuz in serviciu/fond
*Silvian Ciupercă ACHITAT/luare de mită, folosire a influenei, abuz, instigare la abuz, instigare la fals, complicitate la folosirea cu rea credintă a documente false/fond
*Oprisan ACHITAT definitiv/utilizarea creditelor in alte scopuri decat cele pentru care au fost acordate, fals si uz de fals. abuz in serviciu
*Experte Oprisan ACHITATE definitiv/ favorizarea faptuitorului, abuz in serviciu si fals intelectual,
*Sandu ACHITAT definitiv/folosirea influentei, abuz
*Mitică Dragomir ACHITAT definitiv/folosirea influentei, abuz
*Călin Stoia ACHITAT definitiv/trafic de influentă
*Bojin ACHITAT definitiv/conflict de interese, abuz
*Rusanu ACHITAT definitiv/ 6 luni preventiv/ constituire de grup infractional organizat, influentarea declaratiilor (11 infractiuni), favorizarea făptuitorului, in formă continuată (39 acte materiale), folosirea influentei de către o persoană care indeplineste o functie de conducere in cadrul unei persane juridice fără scop patrimonial, in scopul obtinerii pentru altul de foloase necuvenite
*Laura Chitoiu/ACHITATA definitiv/constituire de grup infractional, abuz
*Yassin ACHITAT definitiv/1 an si 6 luni preventiv/trafic de influentă
*Oltean/ dosar restituit
*Olguta/ dosar restituit
*Dosar Lukoil(PCA PH, Negulescu)/restituit+s-a renuntat la o parte din acuzatii
*Tiberiu Nitu/dosarul nu mai e trimis in instantă
*Petrache/ dosarul nu mai e trimis in instantă
*Busoi/dosarul nu mai e trimis in instantă
*Negulescu/liber.
Peste 130 de achitări definitive in dosarele DNA in 2017. Mult mai multe achitări nedefinitive. "Succese". "Eficientă".

@Bgan

te-ai dat de gol cu " dupa lista " in romaneste se spune " de pe lista " ..hahaha esti un politruc zapacit nimic mai mult

Dosarele nu se distrug vreodata. Se duc la arhiva. Iar de la

arhiva se scot si se pun pe rol cum scapam de PZD-eu si de balamalele lor.

nevoie urgenta de soricioaica pt Ciordache-Draknea

soricioaica trebuie data urgent si lui ilici, niculicea, vacaroiu, isarescu, roman base udrea videanu, blaga si alte jeguri securiste sau interlope

stat securist a ramas toata romania

90% din popor au o caracteristica speciala sint nascuti din tata turnator ( la secu ) si mama filatoare ( fileaza tot pentru secu ) ceva specific ca asa le place lor sa se bage in seama turnand pe altii

Dragi concetateni,

pregatiti-va sa nu mai fie bani pentru nimic, ca in anii 90. Vor rade tot termitele acestea rosii, caci de peste 10 ani fac foamea si sunt lihnite dupa bani publici.

 

DR.STRANGELOE,Mafia pesedisto-aldista invata numai cei rau

din Lectia istoriei.Aceasta Mafie procedeaza la fel ca raposatul Ceausescu care avea mare placere sa tina pe romani fara mancare, lumina si caldura.Dragnea, Tariceanu si acolitii lui au mare placere sa distruga sistemul judiciar, lasand politrucii corupti sa fure in voie.Shalom

Mai lasati petarda cu "multe dosare se vor inchide"!

Nu putem accepta incriminarea pe "balarii" doar ca sa aiba Kovesi dosare multe! Daca vrem asta sa facem o lege in care se declara vinovati si arestabili toti care iubesc muzica rock!

 

Marin - cand citesti un interviu realizat cu profesionist..

...de genul lui Horodniceanu și apoi..

lecturezi o postare de-a ta, de scolar care memoreaza si el ceva si la orice il intrebi iți răspunde chestia cu " crastravetii sunt monocotiledonate care..." păi nu-ți vine sa tragi o sudalmă de genul " cerneala mă-sii.." ?

e potential inlocuitor al codrutei,deci implicat

asa ca nu poti vb ca e profesionist cand are un interes.Si oricum ce spune el sunt supozitii,daca si parca

Se vor inchide dosarele nedeschise,alea tinute,la dospit, pana

cand "subiectul" este santajabil !

Admin

Mitica asta lucrează la punctare. Va rog sa-l eliminați după lista

Profesionistii

Stiu ce spun. Tu probabil un penal, ești biasat și nimeni n-ar trebui sa te asculte. După cate știu exista la nivel de Dna indicatori de performanța și mereu instituția a stat bine la toate analizele pe acești indicatori. Tu dacă ai făcut ceva ilegal, e normal sa nu-ți convină ca sa fii pușcăriabili.

Indicatori de performanta DNA: numai in saptamina

...asta au fost achitati vreo 7 persoane pentru lipsa de probe. Primarul din Sinaia, caruia Portocala ii interzicea sa intre in Primarie, achitat pentru lipsa de probe. De ce i s-a facut edilului dosar de catre Portocala? Pentru ca i-ar fi vazut la vila SRI, la chef, pe Lulta atunci cind cinta cu Ghita "La Chilia-n port" si pe Portocala la chef cu sefii SRI Prahova. Asa da, profesionisti, nu!?

Mafioti si postaci nenorociti ! Distrugeti Romania

si voi va bucurati de mizeriile de reforme ale justitiei ...
In loc sa fie prioritare victimele si partile civile afectate (de cele mai multe ori statul furat de mafiotii politicieni alde-psd-udmr) reformele sunt facute pentru salvarea faptuitorului, adica a suspectului sub pretextul prezumtiei de nevinovatie ! Bineinteles ca trebuie sa tii cont de prezumtia de nevinovatie, dar daca ai dovezi (de exemplu, inregistrari video de la locul furtului, de la locul crimei) de ce sa nu le accepti prin lege ? Pai asta mai este lege, asta mai este justitie ? Cum sa mai opresti pe teroristii care pun bombe la metrou sau in gari sau in trenuri, autobuze ? Ca sa scape acesti nenorociti de mafioti politicieni distrugeti legile si daramati o tara intreaga ? Iata urarea mea pentru voi acum de Anul Nou: sa va fie calcate casele de hoti, sa fiti baturi zdravan si violati (nu omorati) de hotii si criminalii care va vor fura din case si sa ramaneti schiloditi in urma acestor atacuri ! Si faptasii sa nu fie prinsi fiindca imaginile din camerele voaastre video nu sunt probe valabile !!! La cat mai multe astfel de atacuri asupra mafiotilor politcieni care sunt bogati si asupra postacilor rosii care nu aveti rusine sa sutineti aceste aberatii care ne plaseaza in afara lumii civilizate ...

Pots

Iți este frica de orice umbra securista. Asta poate fi adevărat dacă ai fost un securist. Ți-e teama ca totul va ieși la iveală și toți cunoscuții tai te vor blama. Asta in ipoteza ca nu mai ești securist, dar după cum postezi pe site-ul asta, ești incă un colaborator cu norma intreaga.

 

Urmeaza decapitarea sistemului judiciar!

Uraaaaaaa!!!!!

 

In sfarsit !!

Am lecturat opinia unui Profesionist !
Felicitari , d-le Horodniceanu !

Opinie exprimata inteligent,echilibrat si serios, cu maxima atentie la nuante ptr. a nu intra pe terenul alunecos al speculatiilor nonprofesioniste, politizante si politizate, insistent sugerate prin intrebarile incompetentului senior editor.

"...Si noi trebuie sa admitem, ca sistem, ca au existat derapaje pe care nu ne-am grabit sa le reparam..."
" Noi suntem foarte sensibili la afirmatia ca nu magistratii fac legea. Asa e....Dar nu vorbim neintrebati"

Mai sus vad ca, din acest mar otravit si instigator a muscat majoritatea postaceilor raspunzand EI la intrebarile aiuristice ale senioarei editor.

DIICOT este cea mai dificila structura a Parchetului iar pe sefia acestei structuri nu inghesuie multi. Printr-o subtila alchimie a resurselor umane , incompetentii recunosc ca la nivel de Procuror sef al DIICOT este nevoie de un Profesionist.
Reiterez felicitarile adresate D.lui Horodniceanu!

 

.

Se reinstaureaza tribunalul poporului, iar analfabetii s(t)atului se vor transforma in judecatori(calai). Nu ne putem pune cu stiinta, frate! Nu ne-a spus el, Einstein, ca timpul este ciclic?

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor