Primarul orasului Recas, seful IPJ Timis si adjunctul sau, retinuti pentru abuz in serviciu - Update (Video)

Luni, 19 Ianuarie 2015, ora 23:17
4812 citiri
Primarul orasului Recas, seful IPJ Timis si adjunctul sau, retinuti pentru abuz in serviciu - Update (Video)
Foto: Radio Iasi (Arhiva)

Seful Inspectoratului de Politie al Judetului (IPJ) Timis, Sorin Muntean, si adjunctul sau, Florin Bolbos, au fost retinuti, luni seara, de procurorii DNA, sub acuzatia de abuz in serviciu, intr-un dosar care ar viza fapte de coruptie comise in perioada 2013 - 2014.

Cei doi au fost audiati, luni seara, alaturi de alte persoane, intre care seful Serviciului Circulatie Rutiera Timis, Marcel Craciunescu si primarul din Recas, Teodor Pavel, de procurorii DNA, dupa ce, in cursul zilei, timp ce aproximativ zece ore, au avut loc perchezitii in Timis si Arad, la institutii publice, sediile unor societati comerciale si la domiciliile unor persoane, intr-un dosar care ar viza infractiuni de coruptie si asimilate celor de coruptie comise in perioada 2013 - 2014, cercetarile fiind facute pentru trafic de influenta, abuz in serviciu si santaj.

Update: Si Primarul orasului Recas, Teodor Pavel, a fost retinut, luni seara, pentru 24 de ore, in acelasi dosar in care au fost retinuti seful IPJ Timis, Sorin Muntean, si adjunctul sau, Florin Bolbos, acestia fiind dusi in arestul Politiei Judetene Timis.

Tot luni seara, procurorii anticoruptie au emis ordonante de retinere pentru 24 de ore si pe numele a doi ofiteri de la Politia Rutiera Timis, Cosmin Bledea si Vasilica Garbaci, cei doi fiind acuzati de luare de mita pentru ca ar fi oferit bani pentru a fi avansati in grad,

Toate persoanele conduse la DNA Timisoara au declarat ca nu stiu pentru ce sunt audiate sau cercetate.

Ancheta DNA la Politia Timis: Controalele rutiere, interzise in campanie

Surse judiciare au declarat ca perchezitiile au fost facute la IPJ Timis, Serviciul Circulatie Rutiera, care se afla in aceeasi cladire cu IPJ, Politia orasului Recas, Primaria Recas si Politia Locala din cadrul Primariei Recas, precum si Sectia de Politie Autostrazi - Biroul de Politie Autostrada A1 Deva - Nadlac. Perchezitii au avut loc si la locuinta sefului Serviciului Circulatie Rutiera Timis, Marcel Craciunescu, din satul Ghiroda, precum si la locuinta parintilor acestuia, din Timisoara.

Conform surselor citate, in ancheta ar mai fi vizati seful Serviciului Circulatie Rutiera Timis, Marcel Craciunescu, primarul din Recas, Teodor Pavel, doi ofiteri de Rutiera, prefectul judetului Timis, Eugen Dogariu, si omul de afaceri Gelu Milutinovici, sotul directoarei DGASPC Timis, Valentina Emilia Milutinovici, care este si presedintele Organizatiei de Femei a PSD Timis.

Contactat presa, prefectul Eugen Dogariu a spus ca nu stie nimic despre ancheta DNA, afland din presa ca se fac mai multe perchezitii la institutii publice din Timisoara.

In cursul dupa-amiezii, au fost dusi la audieri comisarul sef Claudiu Chebici, seful Politiei municipiului Lugoj, si comisarul sef Marius Rad, seful Politiei Rutiere Lugoj, surse judiciare afirmand ca acestia sunt audiati in calitate de martori. Dupa aproximativ doua ore, Claudiu Chebici a parasit sediul DNA, spunand ca a dat declaratii in calitate de martor, dar refuzand sa faca declaratii.

Controalele rutiere, interzise in campanie

Surse din randul anchetatorilor mai spuneau ca primarul din Recas, Teodor Pavel, ar fi intervenit pe langa sefi de politie pentru a interzice controalele rutiere pe anumite sectoare drumuri. El ar fi facut aceste interventii pentru ca cetatenii sa nu fie sanctionati in perioada campaniei electorale prezidentiale.

Perchezitii DNA in Timis: Prefectul judetului si primarul din Recas, luati in vizor

Potrivit unor documente ale anchetatorilor, unor politisti din cadrul Politiei Recas li s-a cerut sa nu isi indeplineasca atributiile de serviciu de catre unii sefi care le-au interzis lucratorilor din cadrul compartimentului rutier Recas efectuarea de controale si actiuni pe linie de politie rutiera pe drumul comunal DC 147, drumul judetean DJ 609E, precum si pe strazile din localitatile aflate pe raza de competenta a Politiei orasului Recas.

Motivul invocat ar fi fost ca primarul din Recas, Teodor Pavel, nu doreste sa mai fie sanctionati cetatenii orasului Recas, mai ales in perioada campaniei electorale prezidentiale.

In aceleasi documente ale anchetatorilor se precizeaza ca politistii care nu se conformau acestei dispozitii erau mutati in alte posturi sau le erau desfiintate posturile, iar pentru a-si indeplini scopul primarul actiona si pe linie politica, apeland la omul de afaceri Gelu Milutinovici si la reprezentanti ai Prefecturii Timis.

De altfel, surse judiciare spun ca un politist de la Recas ar fi fost mutat abuziv la Politia Lugoj.

Totodata, primarul Teodor Pavel ar fi apelat la o parte dintre institutiile localitatii si ale judetului Timis pentru indepartarea politistilor din cadrul Postului de Politie Recas au sanctionat persoane din anturajul sau, potrivit unor documente ale procurorilor.

Sursele citate mai spuneau ca sefi din Politie ar fi luat mita sub forma de anvelope pentru autoturisme, pentru avansari in grad, avansarile fiind facute la 1 decembrie 2014.

Comisarul sef Sorin Muntean conduce Inspectoratul Judetean de Politie Timis din octombrie 2012, fiind numit interimar printr-un ordin al ministrului Mircea Dusa. In luna martie 2013, el a fost numit pe acest post in urma unui concurs. Comisarul sef Sorin Muntean are 45 de ani si este nascut in localitatea Chisineu Cris, judetul Arad. Lucreaza de peste 20 de ani in Politie si este ofiter specialist I.

Comisarul sef Florin Bolbos este adjunctul sefului IPJ Timis din anul 2010, functia fiind obtinuta in urma unui concurs. El are 41 de ani si este din localitatea Pischia din judetul Timis. Anterior, a condus serviciul Politiei Rutiere Timis, iar in Politie lucreaza din 1995.

Marcel Craciunescu se afla la conducerea Serviciului Circulatiei Rutiere Timis din anul 2012, iar sotia acestuia, Gabriela Craciunescu, este consilier judetean PSD.

Eugen Dogariu, in varsta de 38 de ani, este prefect al judetului Timis din mai 2012, dupa ce in perioada august 2010 - mai 2012 a fost seful Biroului audit si control intern la SC Drumuri Municipale SA. El a lucrat pentru cateva luni si la Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate Timis, iar in perioada martie 2009 - februarie 2010 a fost subprefect.

Eugen Dogariu este un apropiat al ministrului Comunicatiilor, Sorin Grindeanu (PSD), care a fost viceprimar al Timisoarei. In trecut, Dogariu a fost secretar de stat in Ministerul Comunicatiilor, dar si secretar de stat in relatia cu Parlamentul, Sindicatele si Patronatul.

Primarul din Recas, Teodor Pavel, se afla la primul mandat, fiind ales din partea PNL. In septembrie 2014, el a trecut de la PNL la PSD, in baza OUG care a permis migratia alesilor locali fara a-si pierde mandatul.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#sef IPT Timis retinut, #abuz serviciu IPJ Timis , #justitie