Senator PSD, urmarit penal pentru trafic de influenta: Mita de 200.000 de euro (Video)

Vineri, 04 Aprilie 2014, ora 12:40
3885 citiri
Senator PSD, urmarit penal pentru trafic de influenta: Mita de 200.000 de euro (Video)
Foto: gazetadambovitei.ro

Senatorul PSD Ovidiu Isaila este urmarit penal pentru doua infractiuni de trafic de influenta. Procurorii DNA spun ca, la inceputul lui 2012, cand era sef serviciu in Ministerul de Finante, ar fi cerut mita pentru a bloca un control ANAF la firma denuntatorului in acest caz.

In comunicatul remis presei de DNA se arata ca "exista date si probe din care rezulta indicii rezonabile" potrivit carora, in prima parte a anului 2012, Ovidiu Isaila impreuna cu Cristian Ene, in prezent consilier parlamentar, si in intelegere cu un alt suspect, Catalin Cristescu, au cazut de acord pentru blocarea unui control ANAF la firma denuntatorului, caruia i s-a pretins suma de 200.000 de euro.

Cristescu a fost cel care a transmis solicitarea catre denuntator, iar acesta a platit in mai multe transe. "Astfel, o suma de 20.000 euro urma sa ii revina suspectului Cristescu Catalin, iar restul de 180.000 euro au fost remisi mai departe lui Isaila Marius Ovidiu si Ene Cristian Stefan", sustin procurorii.

Dupa remiterea sumei de 200.000 euro, controlul a continuat, iar "suspectul Cristescu Catalin le-a transmis celorlalti doi suspecti nemultumirea si ingrijorarea denuntatorului".

"Acestia au pretins o noua suma, respectiv 150.000 euro, platibili in mai multe transe, pretinzand ca este vorba de un nou control", arata procurorii.

Pe de alta parte, in august 2013, Isaila si Ene i-au pretins lui Cristescu suma de 20.000 euro pentru a interveni pe langa diferiti functionari publici, in vederea sprijinirii acestuia sa promoveze concursul ce urma sa aiba loc in toamna anului 2013, pentru ocuparea unei functii de inspector in cadrul ANAF - Directia Generala Antifrauda Fiscala. Ulterior, acestia i-au pretins o noua suma de 20.000 de euro lui Cristescu, in acelasi scop.

"Dupa remiterea celor 20.000 de euro de catre Cristescu Catalin, suspectul Isaila Marius Ovidiu, pentru a ascunde primirea banilor, a instigat la intocmirea unui fals contract de imprumut, intre suspectii Ene Cristian Stefan si Cristescu Catalin", mai arata procurorii.

Senatorul Ovidiu Isaila este in prezent urmarit penal pentru "doua infractiuni de trafic de influenta, ambele in forma continuata (2 acte materiale) si a unei infractiuni de instigare la fals in inscrisuri sub semnatura privata".

In cauza, procurorii au beneficiat de sprijinul de specialitate al SRI.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Senator Isaila urmarit penal, #Ovidiu Isaila urmarit penal , #justitie