Serban Mihailescu, trimis in judecata de DNA

Marti, 27 Aprilie 2010, ora 15:44
3942 citiri
Serban Mihailescu, trimis in judecata de DNA

Serban Mihailescu a fost trimis in judecata marti de catre procurorii DNA, dupa opt ani de la inceperea anchetei in dosarul armelor de vanatoare, in legatura cu savarsirea infractiunilor de nerespectare a regimului munitiilor si primire de foloase necuvenite.

"Sunt total surprins. Este un dosar vechi de 6 ani. N-am vazut nici macar rechizitoriul si eu stiu ca trimiterea in judecata se face dupa ce este prezentat rechizitoriul. Am aflat despre asta de la televizor, n-am primit nicio instiintare oficiala", a spus Mihailescu, pentru NewsIn.

1 iunie este primul termen al procesului in care Serban Mihailescu a fost trimis in judecata de DNA.

Procurorii DNA au refacut actele de urmarire penala, dupa ce Curtea Constitutionala a stabilit ca Serban Mihailescu beneficiaza de imunitate.

Senatorul este acuzat ca, in perioada 12 aprilie 2002 - 30 mai 2002, cand era secretar general al Guvernului Nastase, Serban Mihailescu a primit de la Fanel Pavalache noua arme de vanatoare, in valoare totala de 264 milioane lei vechi, dupa ce, prin Ordinul nr. 352/15.10.2001, l-a numit pe acesta in functia de consilier.

Mihailescu a fost initial trimis in judecata la data de 10 mai 2006, dar acesta beneficia de imunitatea conferita de calitatea de fost ministru coordonator al Secretariatului general al Guvernului.

Ulterior, procedura speciala de urmarire penala aplicabila ministrilor in functie trebuie extinsa si la nivelul fostilor ministri pentru infractiunile savarsite in exercitiul functiei lor.

Prin urmare, la data de 31 iulie 2008, Procurorul General al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a solicitat Senatului declansarea procedurilor pentru formularea cererii de urmarire penala fata de Mihailescu Petru Serban, in dosarul sus mentionat.

In iunie 2009, Senatul a votat urmarirea penala a lui Serban Mihailescu. Dosarul a fost inaintat spre judecare la Inalta Curte de Casatie si Justitie, iar DNA a finalizat ancheta marti.

Citeste si:
PNL și ALDE, la un pas de fuziune. În anticamera liberalilor așteaptă PMP
PNL și ALDE, la un pas de fuziune. În anticamera liberalilor așteaptă PMP
Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, a declarat că marţi, 18 ianuarie, a avut loc prima întâlnire între comisiile de negociere ale PNL şi ALDE în vederea fuziunii celor două...
Cristian Diaconescu, răspunde atacului lui Eugen Tomac: Bagă PMP în moarte clinică, să îl poată oferi altor formațiuni politice
Cristian Diaconescu, răspunde atacului lui Eugen Tomac: Bagă PMP în moarte clinică, să îl poată oferi altor formațiuni politice
Preşedintele PMP Cristian Diaconescu a acuzat marți, 18 ianuarie, într-o postare pe Facebook, că aşa-zisa şedinţă a Colegiului Naţional de săptămâna trecută, preluarea abuzivă a...