Sile Camataru, eliberat mai devreme - afla de ce

Marti, 10 Ianuarie 2012, ora 19:15
2029 citiri
Sile Camataru, eliberat mai devreme - afla de ce
Foto: Arhiva

Interlopul Vasile Balint, zis si Sile Camataru, a fost eliberat din inchisoare mai devreme, nu doar penru ca a fost un detinut model si pentru ca si-a zugravit celula, ci si pentru ca, desi este bolnav, urmeaza sa fie angajat de o societate comerciala.

"Sile Camataru a executat aproape 10 ani de inchisoare, are rapoarte de evidentiere, pe perioada detentiei a participat la zugravirea camerelor detinutilor, iar in prezent are grave probleme de sanatate", se arata in motivarea hotararii de eliberare, semnata de judecatoarele Antonela Costache, Viorica Dinu si Florentina Vasilateanu si publicata marti.

Sile Camataru ar putea ajunge iar la inchisoare

Mai exact, interlopul a atasat la dosar mai multe acte medicale potrivit carora are grave probleme de sanatate. "Strategia" lui Sile a fost completata de un angajament depus de o societate comerciala, act potrivit caruia Sile Camataru urmeaza a fi angajat, chiar daca este bolnav, informeaza Evenimentul zilei in editia electronica de marti.

Din actele de la dosar rezulta si motivele pentru care Judecatoria Sectorului 4 a respins cererea lui Sile: "Desi a fost recompensat de 11 ori, ca urmare a participarii la activitatile de educatie si asistenta psihosociala desfasurate in penitenciar, s-a constatat ca toate aceste recompense au fost acordate cu mult timp in urma. Conform caracterizarii, sase recompense au fost acordate in cursul anului 2002 si cinci recompense in cursul anului 2007".

"Din caracterizarea depusa la dosar rezulta, asadar, ca din anul 2007 si pana in prezent petentul nu a mai fost recompensat. De asemenea, din caracterizare a mai rezultat ca petentul a muncit, prestand activitati productive in interesul locului de detinere, in cursul anilor 2007, 2008, obtinand un numar mare de zile castig (198). Cu toate acestea, ca si in cazul recompenselor, rezulta ca din anul 2008 si pana in prezent petentul nu a mai muncit", se arata in analiza judecatoriei.

In decizia instantei a contat foarte mult caracterizarea de la penitenciar, potrivit careia "condamnatul s-a incadrat in programul unitatii, nu a creat probleme, a manifestat receptivitate fata de activitatile socio-educative la care a participat, a fost recompensat de 11 ori, din care de 2 ori cu ridicarea masurilor disciplinare anterior aplicate, dar si de 9 ori cu suplimentarea dreptului la pachet si vizita la desfasurat activitati productive in cursul anilor 2007, 2008, in interesul locului de detinere; mai mult, a fost repartizat sa execute pedeapsa in regim semideschis", se mai arata in motivarea magistratilor.

Fata de faptul ca Sile are antecendente penale, instanta considera ca "ele exista, au fost avute in vedere si la individualizarea pedepsei si nu constituie un impediment la acordarea liberarii conditionate".

Sile Camataru va fi eliberat - comportament exemplar si a infrumusetat inchisoarea

Amintim ca, in urma acestei hotarari, Sile Camataru a fost pus in libertate, pe 19 decembrie 2011. Decizia este definitiva si irevocabila.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#Sile Camataru eliberat inchisoare, #Sile Camataru detinut model, #Sile Camataru muncit folosul comunitatii , #justitie