Ziare.com

Solomon Wigler, consilierul lui Sorin Oprescu, a demonstrat perseverenta in activitatea infractionala - Motivare

Marti, 09 Iunie 2015, ora 18:11

   

Solomon Wigler, consilierul lui Sorin Oprescu, a demonstrat perseverenta in activitatea infractionala - Motivare
Solomon Wigler, consilierul primarului Capitalei, a demonstrat perseverenta in activitatea infractionala iar consecintele actiunilor sale prezinta un grad ridicat de pericol social, se arata in motivarea arestarii preventive a inculpatului, masura dispusa de Tribunalul Bucuresti pe 4 iunie.

"In cauza de fata, natura infractiunii care se presupune ca a fost savarsita (...), modul insidios in care inculpatul a actionat, consecintele actiunilor sale (...) contureaza un grad ridicat de pericol social al faptei pentru care inculpatul este cercetat. Perioada infractionala (2012-2015) si frecventa actelor materiale demonstreaza perseverenta inculpatului in incercarea de dobandi foloase materiale prin prezentarea pretinsei influente pe care a lasat sa se creada ca o are asupra functionarilor din aparatul administrativ al Primarului General al Municipiului Bucuresti si asupra consilierilor din cadrul Consiliului General al Municipiului Bucuresti si justifica presupunerea rezonabila ca lasarea in libertate a inculpatului prezinta un pericol concret pentru ordinea publica", se arata in motivare.

Instanta a considerat ca masura arestarii preventive pare singura care poate sa asigure inclusiv bunul mers al anchetei, intrucat inculpatul "isi facuse un obicei din a pretinde si primi sume de bani, rezultand specializarea acestuia in astfel de activitati infractionale care constituiau o sursa ilicita de venit".

Consilier al lui Oprescu, retinut de DNA dupa ce a fost prins ca lua mita 25.000 de euro (Video)

"Totodata, se va avea in vedere amploarea pe care o cunoaste acest gen de infractiuni in tara noastra, dezvoltarea fenomenului de coruptie care conduce la realizarea de beneficii materiale mari intr-un timp relativ scurt si afecteaza stabilitatea sociala, economica si financiara a societatii", se precizeaza in motivarea arestarii preventive.

Instanta a mai apreciat ca masura privarii de libertate a inculpatului este proportionala cu gravitatea acuzatiilor si se justifica prin asigurarea unei bune desfasurari a procesului, in faza de debut a urmaririi penale.

Consilierul lui Oprescu, inregistrat video: "Tu le-ai adus ceva? Tu ai adus ceva bani sau ceva?"

Consilierul lui Oprescu negocia mita intr-un parc din Bucuresti - referat DNA

Judecatorii de la Tribunalul Bucuresti au admis, pe 4 iunie, propunerea procurorilor DNA de arestare preventiva pentru 30 de zile a lui Solomon Wigler, consilier personal al primarului Capitalei.

Wigler este acuzat de trafic de influenta, in forma continuata (cinci acte materiale), dupa ce a primit in mai multe transe 204.000 euro de la un om de afaceri pentru a interveni pe langa consilieri din cadrul Consiliului General al Municipiului Bucuresti in vederea initierii si votarii unor proiecte de hotarari.

"In perioada mai/ iunie 2012 - mai 2015, inculpatul Wigler Solomon, in calitate de consilier personal al primarului municipiului Bucuresti, a pretins in mai multe randuri suma totala de 230.000 euro si a primit in mai multe transe suma de 204.000 euro de la un om de afaceri (martor denuntator) pentru a interveni pe langa functionari din aparatul administrativ al primarului general al municipiului Bucuresti si consilieri din cadrul Consiliului General al Municipiului Bucuresti, lasand sa se creada ca are influenta asupra acestora in vederea initierii si votarii unor proiecte de hotarari", sustin procurorii DNA.

Aceste hotarari vizau aprobarea unor planuri urbanistice zonale necesare construirii de supermarketuri pe raza municipiului Bucuresti si acceptarea unei donatii catre Primaria Capitalei.

"Concret, inculpatul a primit suma totala de 150.000 euro, in patru transe, respectiv inainte si dupa votarea hotararilor respective. In acelasi scop, la data de 28 mai 2015, omul de afaceri s-a intalnit cu Solomon Wigler in biroul acestuia din urma aflat in sediul Primariei municipiului Bucuresti, ocazie cu care acesta din urma l-a asigurat pe martorul denuntator ca, in sedinta Consiliului General al Municipiului Bucuresti din ziua respectiva, au fost aprobate atat proiectul de hotarare privind acceptarea donatiei aferente unuia dintre proiecte, cat si PUZ-ul pentru unul dintre supermarketuri", sustin procurorii.

Ei precizeaza ca, in acest context, Solomon Wigler a convenit cu denuntatorul ca, miercuri, sa ii remita 25.000 euro, urmand ca diferenta pana la 51.000 euro sa o aduca in saptamana 8 - 12 iunie.

Solomon Wigler a fost surprins in flagrant de procurorii anticoruptie pe 3 iunie in timp ce primea suma de 25.000 euro in scopul mentionat.

"Anterior, in acelasi scop, inculpatul primise, printr-un intermediar, 4.000 euro de la acelasi om de afaceri. Intr-un context separat, in 14 noiembrie 2013, Solomon Wigler a mai primit de la omul de afaceri suma de 25.000 euro pentru a interveni pe langa primarul general al municipiului Bucuresti, pe langa care a lasat sa creada ca are influenta, in vederea eliberarii unei autorizatii de construire necesare unei solutii de trafic (sens giratoriu), pentru doua supermarketuri", au mai retinut anchetatorii.
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: AGERPRES

Articol citit de 1575 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
5 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Măi, ce texte au procurorii...

"incercarea de dobandi foloase materiale"
Ce incercare, bre? Omul a reușit obținerea de foloase; de unde a făcut milioanele de euro?
"prezentarea pretinsei influente pe care a lasat sa se creada ca o are"
Pretinsă, ziceți voi... Adică toți ăia care au dat milioane mită au luat țeapă iar cei din primărie sint albi ca zăpada. Hai că e cam groasă - ia scoateți voi de la domnu' Wigler numele celor care au plătit mita. In fond il acuzați de luare de mită, deci trebuie să existe și niște persoane care au dat respectiva mită. Săltați-i și pe aceia și o să vedeți cum apar și destinatarii reali ai banilor...

 

Shlomo Wigler

ii facea parte din ce aduna si doctorului, ca doar nu suntem atat de naivi sa credem ca era de capul lui.

 

articolul

o ciorba reincalzita / aceleasi cuvinte puse intr-o alta ordine!/ credeam ca se vor spune ceva noutati!/

 

felceru Oprescu desigur primea partea luide spaga

chiar moaka lui Oprescu il recomanda ca infractor...

Pai lui don Oprescu ii plac

Oamenii hotarati, de aia si-a tras consilier personal pe spranceana.
Don Oprescu, de aia nu ai autorizat mitingul PMP, te-ai blocat pur si simplu din cauza arestarii lul Wigler?
Ce-o fii la fundul dvs?

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor