Sorina nu afla nici azi daca poate pleca din tara. Judecatoria Slatina a amanat decizia

Luni, 15 Iulie 2019, ora 10:08
3683 citiri
Sorina nu afla nici azi daca poate pleca din tara. Judecatoria Slatina a amanat decizia

Judecatoria Slatina a amanat, pentru 18 iulie, decizia in cauza privind solicitarea procurorului general de emitere a unei ordonante presedintiale prin care sa fie interzisa parasirea teritoriului Romaniei de catre Sorina, fetita din judetul Mehedinti adoptata de sotii Sacarin.

"Prin incheierea de sedinta din data de 15.07.2019 completul specializat de minori si familie, caruia i s-a repartizat dosarul nr. 6333/225/2019, a acordat termen de judecata in data de 18.07.2019, ora 10.00, pentru indeplinirea obligatiilor stabilite in sarcina partilor", a transmis, luni, Judecatoria Slatina, conform Mediafax.

Este a cincea instanta chemata sa solutioneze ordonanta presedintiala, dupa Judecatoria Drobeta Turnu Severin, Tribunalul Mehedinti, Curtea de Apel Craiova si Tribunalul Olt.

Dosarul a ajuns la Judecatoria Slatina dupa ce competenta solutionarii cauzei a fost declinata catre aceasta instanta, pe 10 iulie, de magistratii de la Tribunalul Olt, unde a fost stramutat prin decizie a Curtii de Apel Craiova.

Procurorul general interimar Bogdan Licu a contestat in instanta decizia judecatorilor prin care fetita din Baia de Arama a fost data spre adoptie si a solicitat interzicerea parasirii teritoriului Romaniei de catre minora.

Curtea de Apel Craiova a respins, pe 5 iulie, cererea procurorului general prin care se solicita suspendarea adoptiei in cazul fetitei din judetul Mehedinti.

Aceeasi instanta a decis, pe 11 iulie, sa respinga cererea procurorului general de revizuire a adoptiei Sorinei, aceasta urmand a ramane in continuare la sotii Sacarin, cu dubla cetatenie romana si americana, care au adoptat-o.

Sorina a fost luata, pe 21 iunie, de catre procurorul de caz din locuinta familiei asistentei maternale din Baia de Arama, unde locuia de la varsta de un an si doua luni. Procurorul, insotit si de un psiholog si un asistent social, a descins cu mascatii la familia respectiva pentru a efectua o perchezitie domiciliara, pe motiv ca fetita era adoptata, printr-o decizie definitiva a Curtii de Apel Craiova, iar asistentul maternal nu mai avea dreptul sa o detina pe Sorina.

Sectia de investigare a infractiunilor din Justitie (SIIJ) a dispus inceperea urmaririi penale pentru purtare abuziva in cazul procurorului Maria Piturca de la Parchetul Curtii de Apel Craiova, cea care ar fi bruscat-o pe Sorina.

Citeste si

Citeste si:
PNRR a primit aprobare din partea Consiliului UE. Când ar putea primi România prima tranșă de bani
PNRR a primit aprobare din partea Consiliului UE. Când ar putea primi România prima tranșă de bani
Planul Național de Redresare și Reziliență al României a primit joi, 28 octombrie, aprobarea din partea Consiliului Uniunii Europene. După decizia oficialilor europeni, premierul interimar...
Când au convocat liberalii ședința biroului executiv. Va fi discutată lista de miniștri a cabinetului Ciucă VIDEO
Când au convocat liberalii ședința biroului executiv. Va fi discutată lista de miniștri a cabinetului Ciucă VIDEO
PNL va avea vineri, 29 octombrie 2021, o ședință a biroului executiv, unde vor fi discutate variantele de miniștri în cabinetul Ciucă. Ședința va avea loc la ora 11.00. Premierul...
Sursa: AGERPRES