Spionul pedofil gratiat de Iliescu in 1990 a fost refuzat de avocatul din oficiu: E un monstru

Luni, 28 Iulie 2014, ora 15:50
8160 citiri
Spionul pedofil gratiat de Iliescu in 1990 a fost refuzat de avocatul din oficiu: E un monstru
Foto: ProTV

Avocatul din oficiu desemnat sa il apere pe fostul ofiter de contrainformatii arestat preventiv pentru ca ar fi abuzat sexual opt copii a refuzat aceasta insarcinare, motivand ca acuzatul este "un monstru".

Astfel, acuzatul s-a trezit fara aparare in timpul procesului, urmand ca Baroul Bucuresti sa desemneze un alt avocat din oficiu, informeaza Romania TV.

Primul aparator nu va fi sanctionat pentru ca legea impune ca un avocat din oficiu poate refuza un client, daca are un motiv intemeiat.

Barbatul acuzat de pedofilie a fost arestat preventiv, saptamana trecuta, pentru 30 de zile, el fiind acuzat de procurori ca in mai putin de un an de zile a abuzat sexual opt copii, baieti si fetite, pe care ii ademenea cu dulciuri din fata scolilor sau la locurile de joaca. Cea mai mica victima are cinci ani.

Perchezitii in Bucuresti, dupa ce opt copii au fost abuzati

In varsta de 64 de ani, barbatul a fost ofiter al Directiei de Informatii Militare inainte de Revolutie. El a fost retinut de procurori dupa aproape doi ani de investigatii si filaje pentru infractiuni extrem de grave: perversiuni sexuale, agresiune sexuala si tentativa de viol.

Cei opt copii au fost molestati in scarile unor blocuri sau in locuri ferite de pe Calea Grivitei, Calea Calarasi, Bulevardul Basarabiei si Soseaua Pantelimon din Bucuresti, informeaza Digi24.

Anchetatorii au descoperit cu stupoare ca barbatul acuzat de molestarea a opt copii cu varste intre 5 si 10 ani a terminat patru facultati, iar pe vremea cand era ofiter MApN a fost condamnat pentru pedofilie, iar dupa doi ani de inchisoare, in 1990, a fost gratiat de presedintele Ion Iliescu.

#pedofil ofiter avocat oficiu, #spion pedofil refuzat avocat, #pedofil gratiat Iliescu , #justitie