Stan Mustata e inca judecator - CSM ii cere lui Iohannis sa-l elibereze din functie

Marti, 03 Martie 2015, ora 20:02

   

Stan Mustata e inca judecator - CSM ii cere lui Iohannis sa-l elibereze din functie
Plenul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a decis, in cadrul sedintei de marti, inaintarea catre presedintele Klaus Iohannis, a propunerii de eliberare din functie a magistratului Stan Mustata, de la Curtea de Apel Bucuresti, judecat in prezent pentru luare de mita si trafic de influenta.

Membrii CSM au trimis aceasta propunere intrucat, potrivit legii, dupa implinirea varstei de 65 de ani este nevoie de avizul anual al CSM pentru ca un magistrat sa ramana in sistem.

Avand in vedere ca Stan Mustata este judecat intr-un dosar de coruptie, acest aviz nu a mai fost dat de catre CSM.

Judecatorul suspendat Stan Mustata, eliberat din arest dupa 6 luni

In acelasi context, plenul a stabilit ca este necesara transmiterea, de catre Directia resurse umane si organizare, a unei adrese de informare catre Casa locala de pensii, cu privire la faptul ca s-a dispus suspendarea solutionarii cererii de acordare a pensiei de serviciu formulata de Stan Mustata.In prezent, judecatorul este in arest la domiciliu, el fiind judecat pentru luare de mita si trafic de influenta, alaturi de el fiind deferita justitiei si grefiera Mariana Curea, tot de la Curtea de Apel Bucuresti.

In acelasi dosar sunt judecati si Ion Boraciu, Florian Alexandru si Ciprian Moraru. Prin intermediul primilor doi, Mustata ar fi cerut bani de la unii inculpati si condamnati, in schimbul unor pronuntari favorabile acestora. Cel de-al treilea barbat a fost trimis in judecata pentru ca ar fi dat bani pentru a obtine o sentinta favorabila.

Pensie uriasa pentru Stan Mustata, judecatorul arestat pentru coruptie? Ce a decis CSM

Dialogurile purtate intre membrii grupului din care facea parte judecatorul Stan Mustata arata obisnuinta acestora de a percepe tarife pentru solutii favorabile in dosare, conform DNA.

Sectia pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii a decis, in 8 mai 2014, sa il suspende din magistratura pe judecatorul Stan Mustata.

Surse judiciare au declarat ca la nivelul fostului Parchet National Anticoruptie se stia inca din 2005 ca judecatorul Stan Mustata cerea intre 5.000 si 7.000 de euro de la persoane vizate in dosarele penale pe care le judeca, iar in 2008 o colega a magistratului s-a plans de atitudinea lui.
Sursa: MEDIAFAX

Articol citit de 1791 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor