Tensiuni intre ICCJ si Inspectia Judiciara, dupa eliberarea lui Piedone

Vineri, 13 Noiembrie 2015, ora 15:06

   

Tensiuni intre ICCJ si Inspectia Judiciara, dupa eliberarea lui Piedone
Sectia Penala a Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ) si-a exprimat ingrijorarea cu privire la decizia Inspectiei Judiciare de a-l verifica pe judecatorul Constantin Luchian Constantinescu de la Curtea de Apel, cel care l-a eliberat din arest preventiv pe fostul primar al sectorului 4 Cristian Popescu Piedone.

CSM s-a sesizat in cazul eliberarii lui Piedone: Inspectia Judiciara verifica decizia judecatorului (Video)

"Sectia Penala a Inaltei Curti de Casatie si Justitie isi exprima ingrijorarea in raport de decizia Inspectiei Judiciare de a-i verifica pe judecatorii si procurorii care, la data de 11 noiembrie 2015, au solutionat masurile preventive in dosarul "Colectiv", inregistrat pe rolul Curtii de Apel Bucuresti.

Pozitia Inspectiei Judiciare de a se autosesiza ca urmare a opiniilor critice exprimate in mass-media reprezinta o atingere de nepermis a infaptuirii actului de justitie cu respectarea principiilor independentei, impartialitatii si garantarii drepturilor si libertatilor fundamentale ale omului, in lipsa oricaror informatii care sa contureze o suspiciune rezonabila privind posibile abateri disciplinare", declara ICCJ intr-un comunicat.

Piedone, eliberat: Se cere demisia sefului Inspectiei Judiciare. Care e reactia institutieiIn opinia judecatorilor de la instanta suprema, aducerea la cunostinta publicului de catre Inspectia Judiciara, intr-o faza incipienta, a demersurilor pe care le-a intreprins "creeaza o presiune asupra judecatorilor si procurorilor care ar risca sa faca obiectul unei verificari disciplinare in cazul pronuntarii de solutii ce nu concorda cu asteptarile opiniei publice".

Sectia Penala a instantei supreme "intelege sa ia atitudine in fata oricaror actiuni care afecteaza realizarea actului de justitie in conditii de independenta, impartialitate si respectarea legii, fara sa urmareasca insa ca aceste garantii date de lege in scopul unei justitii corecte si dincolo de orice interventie din exterior sa permita ca atitudini si conduite ce ar putea constitui abateri disciplinare sa ramana nesanctionate".

Cristian Popescu Piedone, eliberat din arest

Piedone a fost eliberat - a fost aplaudat la iesirea din arest

Reactia ICCJ vine dupa ce Inspectia Judiciara s-a sesizat din oficiu pentru verificari in cazul eliberarii din arest preventiv a fostului primar al sectorului 4 Cristian Popescu-Piedone si a celor doua functionare din primarie, persoane acuzate in dosarul "Colectiv".

Verificarile IJ vor viza atat activitatea judecatorului Constantin Luchian Constantinescu, de la Curtea de Apel Bucuresti, cat si a procurorului de sedinta din acest caz.

IJ s-a sesizat in acest caz ca urmare a relatarilor din mass-media cu privire la posibile abateri disciplinare in legatura cu modul in care Curtea de Apel Bucuresti a instrumentat si solutionat miercuri cauza avand ca obiect masuri preventive in dosarul ''Colectiv''.

Curtea de Apel Bucuresti a decis miercuri definitiv eliberarea din arest a fostului primar al sectorului 4 Cristian Popescu-Piedone si a celor doua functionare din Primaria sectorului 4 - Aurelia Iofciu, sef Serviciu autorizari comerciale, si Luminita Larisa Ganea, functionar in cadrul aceluiasi serviciu.

CAB nu luat nicio masura preventiva in cazul celor trei, in contradictie cu decizia din 7 noiembrie a Tribunalului Bucuresti, care a dispus arestarea preventiva.
Urmareste Ziare.com pe Facebook   si  pe Instagram   Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.
Sursa: AGERPRES

Articol citit de 3775 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
darnic00
rank 5
Eu cred ca domnul Judecator
care l-a eliberat in mod cel putin curios pe Piedone are dreptate. Ca trebuie sa tinem cont si de expertiza domnului Piedone. Dumnealui este sofer, si nu orice sofer ci un sofer premiant, daca a obtinut intr-o singura zi categoriile A, B, C, D si cine stie, poate si Y sau Z/Q, cine stie ce categorii s-a mai inventat la Pitesti special pentru Piedone. Si cum sa conduca Piedone camionul, tulumba, tancul, racheta si cine stie mai ce prin celula?
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor