Tiberiu Nitu: Reputatia mea e solida. Traian Basescu a sunat la cabinetul meu (Video)

Miercuri, 18 Martie 2015, ora 09:54
11010 citiri
Tiberiu Nitu: Reputatia mea e solida. Traian Basescu a sunat la cabinetul meu (Video)
Foto: B1TV

Procurorul general, Tiberiu Nitu, a declarat, miercuri dimineata, ca reputatia sa este solida si nu doreste sa alimenteze scandalul public declansat de Traian Basescu in urma cu doua zile.

Totodata, Nitu a sustinut ca fostul presedinte a sunat la cabinetul sau, dupa ce s-a pus sechestru pe terenurile de la Nana.

Seful Parchetului de pe langa Inalta Curte a fost asaltat de jurnalisti inainte de sedinta CSM, fiind intrebat cum comenteaza declaratiile fostului sef al statului Traian Basescu, care a sustinut ca el a tras la Revolutie si ar trebui sa aiba calitatea de suspect.

"In calitate de magistrat am obligatia de rezerva si discretie", a subliniat Tiberiu Nitu, adaugand ca nu doreste sa comenteze "afirmatii care nu au niciun temei juridic".

"Nu intentionez sa alimentez un subiect creat artificial", a mai punctat procurorul general.

Intrebat de un jurnalist daca este moral faptul ca el are certificat de revolutionar desi a tras la Revolutia din 1989, Tiberiu Nitu a replicat inca o data: "Nu intentionez sa alimentez acest scandal".

"V-am rugat sa nu insistati. Eu am fost si prim adjunct al Procurorului General, subiectul nu e nou, e lamurit", a mai declarat Tiberiu Nitu.

Intrebat daca va sesiza Inspectia Judiciara, Tiberiu Nitu a spus ca se mai gandeste.

"Nu am luat o hotarare. Nu as vrea sa fiu eu cel care incarca suplimentar Inspectia Judiciara. Lasand gluma la o parte, eu am spus si la bilant sa nu ne amagim ca atacurile la adresa procurorilor se vor opri in 2015 (...) Reputatia mea e solida si consider ca afirmatiile contextuale facute de oameni politici nu o pot afecta", a declarat Tiberiu Nitu.

De asemenea, intrebat daca presedintele Klaus Iohannis i-a cerut vreo explicatie cu privire la acest aspect, Tiberiu Nitu a raspuns: "Nu".

In ceea ce priveste audierea lui Traian Basescu, care are loc miercuri, la Parchet, Tiberiu Nitu a spus: "Este un dosar pe rolul Parchetului ICCJ si procurorii isi desfasoara activitatea cum au stabilit".

Un jurnalist l-a intrebat daca este adevarat ca Traian Basescu l-ar fi sunat dupa ce s-a pus sechestru pe terenurile detinute de el la Nana.

"A sunat la cabinet", a confirmat procurorul general.

Intrebat de ce, Tiberiu Nitu a replicat: "La aceasta intrebare nu eu, cel care initiaza un apel stie".

"Nu am avut nicio discutie", a mai spus Tiberiu Nitu.

Traian Basescu este audiat, miercuri, la Parchetul General in dosarul deschis dupa ce senatorul PSD Gabriela Vranceanu Firea l-a acuzat de santaj.

Fostul presedinte a confirmat ca are calitatea de suspect si a declarat ca aceeasi calitate ar trebui sa o aiba si procurorul general, Tiberiu Nitu, care a tras la Revolutie.

Basescu: Nitu e suspect ca a tras la Revolutie, probabil ca a impuscat cativa teroristi (Video)

Basescu, inca un atac la Nitu: De ce nu mi-a spus de la numire ca a fost printre cei care trageau catre populatia razvratita?

Aberatia zilei: Procurorul general a tras in teroristii care nu aparusera

In octombrie 2012, dupa audierile pentru functia de procuror general, Tiberiu Nitu a raspuns la intrebarile puse de jurnalisti si a recunoscut ca a primit, in baza legii, 8.000 de metri patrati, ca urmare a certificatului de revolutionar.

In timpul evenimentelor din decembrie 1989, Tiberiu Nitu era militar in termen la unitatea de la Televiziunea Romana, iar trei dintre colegii sai au fost impuscati mortal.

Dan Voinea: Tiberiu Nitu a tras la Revolutie, Laura Kovesi i-a "albit" pe criminali Interviu

Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Cristian Popescu Piedone a anunțat joi, 25 aprilie, că rămâne în cursa pentru Primăria Bucureștiului, în ciuda tuturor zvonurilor. "Haideţi să închidem odată... Retragere, mesaje,...
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
#Tiberiu Nitu tras Revolutie, #Tiberiu Nitu Basescu sunat cabinet , #justitie