Tortionarul Ion Ficior, condamnat la 20 de ani de inchisoare

Miercuri, 30 Martie 2016, ora 13:17
8345 citiri
Tortionarul Ion Ficior, condamnat la 20 de ani de inchisoare
Foto: Digi 24 TV

Tortionarul Ion Ficior a primit, miercuri, o pedeapsa de 20 de ani de inchisoare pentru infractiuni contra umanitatii.

Decizia Curtii de Apel Bucuresti nu este definitiva, putand fi contestata atat de Ficior, cat si de procurori.

La ultimul termen in dosar, procurorii Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie au cerut o pedeapsa de 25 de ani de inchisoare. Fost comandant al Coloniei de munca de la Periprava, Tulcea, Ion Ficior este acuzat de infractiuni contra umanitatii.

Totodata, instanta a mai decis ca Ficior sa plateasca si daune morale in valoare de 310.000 de euro, pentru mai multe victime constituite ca parti in dosar, informeaza B1 TV.

Ion Ficior este al doilea tortionar trimis in judecata, dupa Alexandru Visinescu, condamnat definitiv tot la 20 de ani de inchisoare.

Condamnare istorica: Tortionarul Visinescu, 20 de ani de inchisoare (Video)

Avocata lui Ficior, Simonea Chitea, a anuntat ca se va face apel la Inalta Curte. "Speram la o achitare. Pare ilar, dar achitarea ar fi fost solutia temeinica si legala. Nu e vorba de probe, e vorba de aplicarea unei institutii juridice cum ar fi prescriptia sau neincriminarea faptei la momentul savarsirii, 1960-1963", a declarat avocata.

Ioan Ficior a fost trimis in judecata in 18 august 2014, de Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie, pentru savarsirea de infractiuni contra umanitatii, dupa sesizarea formulata de Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului si Memoria Exilului Romanesc (IICCMER).

El este acuzat ca, in perioada 1958-1963, cand a condus Colonia de munca Periprava, a introdus si coordonat un regim de detentie represiv, abuziv, inuman si discretionar impotriva detinutilor politici.

Marturii cutremuratoare din iadul de la Periprava: Tortionarul Ion Ficior sarea cu calul peste trupurile detinutilor

Fost detinut politic de la Periprava, marturii cutremuratoare la procesul lui Ioan Ficior

Potrivit anchetatorilor, din documentele studiate si probele aflate la dosar a reiesit faptul ca in perioada in care la conducerea Coloniei de la Periprava s-a aflat Ioan Ficior au decedat 103 detinuti.

Tortionarul Ficior, declaratii halucinante: In inchisori nu curge lapte si miere. Mor impacat ca am slujit tara

Anchetatorii au mai stabilit ca detinutii erau supusi unui tratament inuman caracterizat printr-o izolare completa de familii si de orice alte persoane, conditii de cazare mizerabile, frigul insuportabil din baraci, sanctiunile fizice pentru abateri minore, hrana deficitara, detinutii fiind in permanenta infometati si insetati, avand dureri pe care nu le puteau ameliora din cauza lipsei medicamentelor si, nu in ultimul rand, conditiile de munca inumane la care erau supusi acestia.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Alianţa pentru Unirea Românilor, filiala Braşov, a prezentat, vineri, candidatul pentru funcţia de primar al Municipiului Braşov în persoana deputatului Dan Tanasă. Acesta a declarat...
Premierul Ciolacu, alături de tinerii blocaţi pe aeroportul din Dubai: ”Zâmbetele lor mi-au dat energie cât toate cafelele băute în ultimele zile” FOTO
Premierul Ciolacu, alături de tinerii blocaţi pe aeroportul din Dubai: ”Zâmbetele lor mi-au dat energie cât toate cafelele băute în ultimele zile” FOTO
Marcel Ciolacu, premierul României a postat imagini din aeronava oficială cu care revine în ţară, alături de grupul de tineri blocaţi pe aeroportul din Dubai, el afirmând că zâmbetele lor...
#Ion Ficior condamnat, #tortionar condamnat , #justitie
Comentarii
Poza internet
internet
rank 5
Poza programer2
programer2
rank 1
Justitie de kko ...criminalul Iliescu ...diversiune 89, mineriade