Trimis in judecata pentru ca "l-a spanzurat" pe Avram Iancu

Marti, 20 Octombrie 2015, ora 18:35
3647 citiri
Trimis in judecata pentru ca "l-a spanzurat" pe Avram Iancu
Foto: captura YouTube / Raoul-Alex Craia-Ivascu

Csibi Barna a fost trimis in judecata de procurorii Parchetului instantei supreme pentru ca a raspandit in public idei si conceptii fasciste, rasiste si xenofobe, fiind acuzat printre altele ca, in martie 2011, l-a "spanzurat" in mod simbolic pe Avram Iancu.

Procurorii Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie l-au trimis in judecata pe Csibi Barna pentru promovarea ideologiei fasciste, rasiste ori xenofobe, prin propaganda, savarsita prin orice mijloace; utilizarea in public a simbolurilor fasciste si rasiste si detinerea, in vederea raspandirii sau vanzarii, de simboluri fasciste si rasiste.

Protest in Abrud: Localnicii nu il vor pe Csibi Barna in orasul lor (Video)

Csibi Barna este urmarit penal

Potrivit rechizitoriului, in perioada octombrie 2009- aprilie 2011, Csibi Barna a raspandit in public idei si conceptii fasciste, rasiste si xenofobe, cu intentia de a convinge si de a atrage noi adepti.

"In acest scop, inculpatul a folosit in mod intensiv mediul online, facand propaganda prin intermediul blogurilor sale si prin canalele pe care le-a deschis pe diferite portaluri. Unele dintre actiunile de propaganda au fost centrate pe simboluri si sloganuri fasciste si rasiste, in timp ce actele materiale cu caracter xenofob au avut la baza personalitati cu valoare de simbol din istoria si din cultura poporului roman, menite a asigura efectul provocator scontat, ori sloganuri care vizeaza limitele teritoriale ale Romaniei", se arata in documentul citat.

Csibi Barna are dosar penal pentru comercializare de simboluri xenofobe

Csibi Barna: "Avram Iancu a fost un criminal!"

Anchetatorii sustin ca, in 2009, Csibi Barna a realizat un model grafic continand textul, in limba maghiara, "Szekelyfold nem Romania!" ("Tinutul Secuiesc nu e Romania!"), scris atat cu litere latine cat si cu caractere runice. Barbatul ar fi promovat modelul grafic prin intermediul blog-urilor si canalelor sale digitale si l-ar fi folosit si la inscriptionarea unor tricouri pe care acesta le-ar fi oferit spre vanzare online, din octombrie 2009.

Extremistul Csibi Barna revine: Vom macina toti sugarii romani (Video)

Reactia UDMR dupa ce Csibi Barna a rupt tricolorul romanesc

Dosarul va fi judecat de magistratii Judecatoriei Miercurea Ciuc.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ironia lui Nicușor Dan după ce Piedone a venit cu un tricou pe care scria ”Şi eu sunt interlop”: ”Ştim toţi!”
Ironia lui Nicușor Dan după ce Piedone a venit cu un tricou pe care scria ”Şi eu sunt interlop”: ”Ştim toţi!”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a postat sâmbătă pe Facebook o fotografie în care apare în tribune, la un meci, afişând un tricou cu mesajul: Ştim Toţi!, ca răspuns la mesajul de pe...
Ludovic Orban, ales președintele Forţa Dreptei. "Adevăraţii liberali sunt în acest partid"
Ludovic Orban, ales președintele Forţa Dreptei. "Adevăraţii liberali sunt în acest partid"
Ludovic Orban a fost ales, sâmbătă, 20 aprilie, preşedintele partidului Forţa Dreptei la primul Congres al formaţiunii, adunare la care au participat, la Palatul Parlamentului, peste 1.200 de...
#Csibi Barna trimis judecata, #Csibi Barna spanzurat Avram Iancu , #justitie