Tudose, somat sa opreasca modificarea Legilor Justitiei: Nu-i aduceti pe oameni in pragul disperarii, sa-si faca dreptate singuri

Marti, 19 Decembrie 2017, ora 14:55
5105 citiri
Tudose, somat sa opreasca modificarea Legilor Justitiei: Nu-i aduceti pe oameni in pragul disperarii, sa-si faca dreptate singuri
Foto: Arhiva Ziare.com

Ludovic Orban, presedintele PNL, i-a trimis, marti, o scrisoare deschisa premierului Mihai Tudose in care ii cere sa-si foloseasca toate atributele conferite de functia pe care o ocupa pentru a stopa modificarea Legilor Justitiei si a Codurilor Penale. Orban considera ca modificarile propuse de majoritatea PSD-ALDE sunt "atrocitati" si constituie "un derapaj de la democratie".

"Va somez sa luati atitudine fata de acest derapaj de la democratie in acest moment! In mod efectiv, sa-i convingeti pe parlamentarii PSD-ALDE care va sprijina sa nu voteze aceste legi, care lovesc dur in temelia democratiei, rastoarna conceptul de dreptate in societate, suprima independenta Justitiei, afecteaza drepturile si libertatile fundamentale. In caz contrar, daca legile vor fi adoptate si daca ele contravin flagrant punctelor de vedere publice exprimate de dumneavoastra, nu va ramane de facut decat un singur lucru: sa va depuneti mandatul de prim-ministru", a mai scris Orban.

Seful liberalilor i-a mai scris premierului Tudose ca lucrurile au ajuns intr-un punct critic, in care obtuzitatea actualei majoritati PSD-ALDE comporta riscuri de instabilitate sociala accentuata, iar continuarea acestor demersuri parlamentare, "in acest mod abuziv", nu face decat sa radicalizeze miscarile de protest din societate.

"Va invit sa va raspundeti singur la urmatoarea intrebare: Ce-i veti spune unei persoane apropiate atunci cand va fi victima unei infractiuni care nu va putea fi dovedita? Ca trebuia scapat Dragnea si Tariceanu si 'asta-i viata'? Nu le luati dreptul romanilor la Justitie, pentru ca este garantia stabilitatii sociale a unei democratii. Nu afectati drepturile si libertatile majoritatii cetatenilor pentru a oferi privilegii unei grupari de potentati. Nu asezati agresorii deasupra victimelor. Nu-i aduceti pe oameni in pragul disperarii pentru a-si face dreptate singuri", l-a mai avertizat liderul PNL pe Mihai Tudose.

"Nu stati cu mainile incrucisate in fata casapirii legilor Justitiei si a legilor in domeniul penal, nu va comportati ca o marioneta sforarita de grupul toxic Dragnea - Tariceanu, nu acceptati postura de sluga care isi rontaie linistita ciolanul primit, in vreme ce in fata dumneavoastra se petrec aceste atrocitati. Romanii nu vor uita si nu vor ierta un astfel de comportament", a mai scris Ludovic Orban.

"Oricat v-ati dori sa creati senzatia ca sunteti paralel cu deciziile din Parlament privitoare la modificarea legislatiei din Justitie si celei din domeniul penal, nu puteti pacali pe nimeni dintre cei cu o minima inteligenta. Sunteti in fruntea Guvernului tocmai prin sprijinul acestei majoritati parlamentare PSD-ALDE, captiva lui Liviu Dragnea si Calin Popescu-Tariceanu.

In acelasi timp, in actualul context politic, prin pozitia detinuta sunteti si garantul acestei majoritati parlamentare. Nimic din ceea ce isi permite sa faca PSD-ALDE in Parlament nu ar fi posibil fara acordul tacit al dumneavoastra. Daca de ochii lumii credeti ca jucati intr-o sceneta de tipul 'politistul bun - politistul rau', va asigur ca este cea mai odioasa si de prost gust piesa jucata vreodata in Romania", i-a transmis Orban lui Tudose prin intermediul scrisorii deschise.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#legile justitiei modificari , #justitie
Comentarii
Poza MacGigi
MacGigi
rank 5
"...sa-si dreptate singuri". Ca de obicei la pnl, lipseste verbul.