Umilințele îndurate de angajata unei bănci din partea directorului: „Îi dădea palme peste cap, o făcea țărancă, proastă”

Joi, 02 Decembrie 2021, ora 22:30
6782 citiri
Umilințele îndurate de angajata unei bănci din partea directorului: „Îi dădea palme peste cap, o făcea țărancă, proastă”

Managerul unei agenții bancare din Motru, județul Gorj, a fost condamnat definitiv la șase luni de închisoare cu amânarea aplicării pedepsei pentru că a umilit-o și agresat-o fizic pe o subordonată. În urma procesului, managerul agenției bancare a fost obligat să-i achite victimei daune morale de 10.000 de lei.

Curtea de Apel Craiova a pronunțat sentința finală într-un dosar de purtare abuzivă în care a fost trimis în judecată Mihai Cătălin T., managerul unei agenții bancare din Motru, acuzat că a lovit peste cap și a umilit o subordonată, consilier în cadrul băncii.

Dosarul penal pe numele directorului agenției bancare a fost deschis în urma plângerii femeii, care a reclamat că în cursul lunii mai 2019 a fost lovită de șeful său. În urma studierii imaginilor surprinse de camerele de supraveghere din bancă, polițiștii au descoperit că „inculpatul s-a deplasat unde își desfășura activitatea persoana vătămată, respectiv în spatele acesteia și a lovit-o pe cu palma peste cap”.

„În înregistrarea video se poate observa clar cum inculpatul lovește partea civilă peste cap, cu o intensitate care o face pe aceasta să aplece capul înainte. De asemenea, în urma celei de-a doua lovituri, când în fața părții civile se afla și martora H.E.E., se poate observa cum inculpatul se joacă cu șuvițe de păr din capul părții civile, răsucindu-le pe deget, în timp ce aceasta încercă să îl îndepărteze.

Se poate observa că atât inculpatul cât și martora H.E.E. se amuzau pe seama părții civile, în timp ce aceasta gesticula (înregistrarea video nu are sunet) să fie lăsată în pace. Atitudinea de șicanare este continuată și de martora H.E.E., care o lovește pe partea civilă cu un teanc de foi peste cap și-i întrerupe conversația telefonică”, se arată în rechizitoriu.

O altă angajată a băncii, martoră în dosar a declarat că directorul avea un comportament șicanator la adresa subordonatei sale, căreia „îi dădea palme peste cap, o făcea țărancă, proastă”.

Cum s-a apărat directorul

În proces, directorul agenției bancare s-a apărat spunând că „doar a atins-o pe partea civilă, pentru că vorbea la telefon”. De asemenea, Mihai Cătălin T. a mai arătat că reacția victimei „a fost exagerată și că, de fapt, era deranjată de faptul că fusese mutată de către inculpat de la postul de consilier credite, la ghișeu”.

A scăpat ieftin în apel

În urma procesului din primă instanță, Judecătoria Motru l-a condamnat pe directorul acuzat că și-a umilit subalterna la opt luni de închisoare cu suspendare și plata unor daune morale de 10.000 de lei. „ Se reține că inculpatul este căsătorit, are studii superioare, are un loc de muncă, este integrat în societate, iar din fișa de cazier rezultă că a mai fost secționat cu amendă penală, infracțiune pentru care a intervenit reabilitarea de drept”, a arătat Judecătoria Motru.

Sentința a fost atacată cu apel, la Curtea de Apel Craiova. Judecătorii de aici au redus pedeapsa și au amânat aplicarea ei. Astfel, Mihai Cătălin T. a primit o pedeapsă finală de șase luni cu amânarea aplicării pedepsei (nu îi este afectat cazierul). De asemenea, obligația de plată a daunelor morale de 10.000 de lei a fost menținută.

„Curtea constată că prima instanță a acordat o reparație echitabilă persoanei vătămate, deoarece comportamentul lipsit de etică profesională manifestat de către inculpat a cauzat nu numai suferință fizică, dar și psihică, raportat la atitudinea colegilor, care se amuzau”, se arată în sentința Curții de Apel Craiova, care este definitivă.

Citeste si:
Dosarul sclavelor sexuale ținute captive în „casa sfântă" a ajuns la final. Pedeapsa primită de liderul sectei „Cercul"
Dosarul sclavelor sexuale ținute captive în „casa sfântă" a ajuns la final. Pedeapsa primită de liderul sectei „Cercul"
Curtea de Apel Târgu Mureș a pronunțat o sentință finală în dosarul de trafic al sclavelor sexuale racolate și exploatate de liderul sectei "Cercul". Curtea de Apel a menținut pedepsele...
Povestea inginerului care a ajutat „mai mult inconștient decât conștient” la prinderea Ceaușeștilor. Cum a primit cu forța statutul de luptător cu rol determinant în Revoluție
Povestea inginerului care a ajutat „mai mult inconștient decât conștient” la prinderea Ceaușeștilor. Cum a primit cu forța statutul de luptător cu rol determinant în Revoluție
Marius Popescu, un inginer din Dâmbovița care i-a găsit în câmp, în decembrie 1989, pe fugarii Nicolae și Elena Ceaușescu, a obținut o sentință definitivă care obligă Secretariatul de...