Ioan Mircea Pascu sustine ca "statul paralel" a influentat Comisia de la Venetia. Condamnatul Adrian Severin adauga ca forul international e corupt si compromis

Joi, 19 Iulie 2018, ora 08:38
9040 citiri
Ioan Mircea Pascu sustine ca "statul paralel" a influentat Comisia de la Venetia. Condamnatul Adrian Severin adauga ca forul international e corupt si compromis
Foto: Facebook/ Ioan Mircea Pascu

Europarlamentarul PSD Ioan Mircea Pascu sugereaza, intr-o postare publicata pe Facebook, ca "statul paralel" din Romania influenteza Comisia de la Venetia, acesta fiind motivul pentru care raportul preliminar intocmit de acest for este atat de critic la adresa Legilor Justitiei.

"V-ati intrebat de ce recentul Raportul (sic!) 'critic' al Comisiei este unul special numit 'preliminar/intermediar'?

Simplu, pentru ca autorul, recte Comisia de la Venetia, nu isi permite sa scrie asemenea lucruri in raportul oficial!

De ce? Pentru ca, in raportul oficial, autorii nu isi pot depasi atributiile, care exclud afirmatiile police (sic!), nesustinute juridic, dintr-un raport 'preliminar/intermediar' ...

Aceasta este o confirmare ca initiativa acestui raport 'preliminar/intermediar' este politica, provine din tara si este destinata exclusiv consumului politic intern!

De aceea a si fost tratat, pe buna dreptate, ca atare de institutiile serioase din Romania. A fost o miscare la 'iuteala de mana si nebagare de seama', menita sa ofere munitie aparatorilor statului paralel, 'paralelilor', cum le putem spune pe scurt. Cu acelasi succes ca altele de acelasi gen ...", a scris Pascu pe reteaua sociala, intr-un mesaj nu tocmai corect gramatical.

Raspunzand acestei postari, fostul ministru de Externe Adrian Severin, proaspat liberat din penitenciar unde a executat o pedeapsa pentru coruptie, sustine ca membrii Comisiei de la Venetia ar fi fost corupti pentru a emite opinia preliminara negativa privind Legile Justitiei.

"Total de acord, numai ca atunci cand o institutie prestigioasa precum Comisia de la Venetia, intra in asemenea jocuri mizerabile, fie asta si prin reprezentati de mana a doua, ceva nu este in regula in relatiile internationale.

In mod normal MAE ar trebui sa clarifice situatia la Strasbourg. Desigur, cu sprijinul serviciilor noastre secrete, care ar trebui sa stie cine, prin ce mijloace si pe ce cai a corupt si compromis Comisia de la Venetia", a comentat acesta pe Facebook la mesajul europarlamentarului PSD.

Pascu nu a ezitat si i-a raspuns: "Sa nu fi fost chiar ei ...".

Sursa: Captura ecran

Amintim ca saptamana trecuta Comisia de la Venetia a publicat un punct de vedere transant, care desfiinteaza modificarile pe care PSD-ALDE le-a adus Legilor Justitiei si prin care, spune forul european, este subminata independenta judecatorilor si procurorilor romani si increderea publicului in sistemul judiciar.

Astfel, Comisia cere puterii politice de la Bucuresti sa nu puna in aplicare aceste modificari, mai ales cele privind numirea si revocarea procurorilor-sef.

Opinia preliminara tine cont de "climatul politic tensionat" si de presiunile si intimidarile magistratilor, mai ales din partea politicienilor de nivel inalt, coordonate inclusiv prin campanii media, se arata intr-un document remis Ziare.com.

Comisia de la Venetia face o serie de recomandari, printre care mentinerea rolului presedintelui Romaniei si al CSM in numirea/revocarea procurorilor de rang inalt.

Iata aici care sunt recomndarile Comisiei de la Venetia: Comisia de la Venetia desfiinteaza Legile Justitiei. Afecteaza independenta magistratilor

A.D.

Citește și:
Ce spune Ilie Bolojan despre candidatura sa la Primăria Capitalei
Ce spune Ilie Bolojan despre candidatura sa la Primăria Capitalei
Președintele Consiliului Județean Bihor, liberalul Ilie Bolojan, spune că „nu se pune problema” să candideze la Primăria Capitalei, relatează Bihoreanul. El a fost inclus de PNL în...
George Simion, taxat dur după ce a cerut ca România să nu mai ajute Republica Moldova: ”Avem şi noi un mic Putin al nostru”
George Simion, taxat dur după ce a cerut ca România să nu mai ajute Republica Moldova: ”Avem şi noi un mic Putin al nostru”
Liderul PNL Iaşi, deputatul Alexandru Muraru, a criticat declaraţiile liderului AUR George Simion, prin care acesta solicită ca România să nu mai ajute Republica Moldova, susţinând că...