Un judecator din CSM acuza presiuni privind protocoalele SRI

Luni, 17 Septembrie 2018, ora 10:47
4932 citiri
Un judecator din CSM acuza presiuni privind protocoalele SRI
Foto: Arhiva Facebook/ SRI

Judecatorul Andreea Chis, membra in Consiliul Superior al Magistraturii, acuza presiuni fata de actul de justitie, in contextul dezbaterilor privind protocoalele SRI, aceasta afirmand ca nu este legal ca anumite hotarari luate in cazul unor dosare sa fie desfiintate prin lege.

Chis sustine ca se arunca o lumina negativa asupra unor dosare solutionate definitiv.

"Cred ca este o presiune exercitata asupra actului de justitie si se arunca categoric o lumina negativa asupra unor dosare definitiv solutionate. Nu cred ca putem sa afirmam de plano ca orice dosar in care a fost folosit protocolul inseamna ca a atras o hotarare nelegala.

Trebuie vazut de la caz la caz daca vreo proba a fost administrata nelegal si daca s-a folosit vreun protocol in sensul acesta", a declarat judecatoarea Andreea Chis la Digi24.

Aceasta a mai spus ca, in niciun caz, o sentinta definitiva nu poate fi desfiintata printr-o lege.

"In niciun caz printr-o lege! Cu siguranta, nu! Poti sa prevezi un motiv de revizuire, dar nu poti sa desfiintezi prin lege hotararile", a mai afirmat Chis.

Referitor la lupta anticoruptie, Chis a afirmat ca aceasta e "foarte importanta", ca am facut pasi foarte importanti in acest sens si ca DNA trebuie sa continue lupta anticoruptie pe linia trasata in ultimii ani.

"In termeni mai generali, in care cred ca imi permite statutul sa spun, eu cred ca lupta anticoruptie este foarte importanta, ca am facut pasi foarte importanti in acest sens. Oricine ar fi capul acestei institutii, trebuie sa mearga in aceeasi directie, altfel vom ridica suspiciuni asupra noastra ca stat, asa cum ne insusim valorile UE. (...)

Este important cine este seful in Parchet, mult mai important decat intr-o instanta, unde seful are atributii administrative, foarte putin legate de dosare. In schimb, procurorul-sef confirma si infirma solutiile procurorilor din subordine", a completat Andreea Chis potrivit sursei citate.

Citeste si Cum au ajuns sefii Inspectiei Judiciare sa aiba mandat nelimitat: Ordonanta marca Toader ridica multe semne de intrebare

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#Andreea Chis presiuni justitie, #Andreea Chis protocoale SRI , #justitie