Ziare.com

Un judecator, fost concurent la MasterChef, suspendat din functie - ar fi bolnav psihic

Joi, 04 Decembrie 2014, ora 22:39

   

Un judecator, fost concurent la MasterChef, suspendat din functie - ar fi bolnav psihic
Magistratul Gabriel Apostol de la Judecatoria Pitesti, fost concurent al emisiunii MasterChef, a fost suspendat din functie, pe motiv ca ar suferi de o boala psihica.

Sectia pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a dispus, in sedinta de miercuri, suspendarea din functia de judecator a lui Gabriel Apostol, potrivit unui comunicat al CSM.

Astfel, magistratul de la Judecatoria Pitesti nu isi mai poate exercita meseria timp de peste un an, incepand cu 3 decembrie 2014 pana pe data de 1 februarie 2016.

Judecatorul care s-a batut cu doi politisti pe A1 a lovit un om cu masina

"Hotararea Sectiei pentru judecatori a Consiliului a fost luata in temeiul dispozitiilor art. 40 lit. j) din Legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, republicata cu modificarile si completarile ulterioare, precum si a art. 62 alin. 1 lit. b si art. 64 alin. 1 din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, republicata cu modificarile si completarile ulterioare", se precizeaza in documentul citat.

Potrivit articolului 64 alin. 1 din Legea nr. 303/2004, "boala psihica se constata printr-o expertiza de specialitate, la sesizarea presedintelui instantei sau a conducatorului parchetului ori a colegiilor de conducere, iar suspendarea din functie se dispune pe perioada recomandata de comisia medicala de specialitate".

Judecatorul din Pitesti care a agresat doi politisti recidiveaza: Acuzatii dure de la sotia sa

In actul normativ se mai mentioneaza ca "dupa expirarea perioadei prevazute la alin. (1), Consiliul Superior al Magistraturii, pe baza unei noi expertize, poate hotari incetarea suspendarii si repunerea in functie a judecatorului sau procurorului, prelungirea acesteia sau, daca boala este ireversibila, propune eliberarea din functie potrivit legii".

Judecatorul Gabriel Apostol a devenit cunoscut dupa ce a participat la MasterChef, dar si in urma mai multor scandaluri in care a fost implicat. Anul trecut, acesta s-a batut cu doi politisti intr-o benzinarie de pe A1, iar la doar doua saptamani a lovit un om cu masina.

D.T.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 6814 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Io fi placut omului sa gateasca, dar daca participa la....

...MasterȘpaga avea vreo șansa sa ajungă ministru de justiție???

 

Despre ce vorbim?

In sistemul bugetar, sunt sute cu probleme psihice!Unii poseda si armament.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor