Un ONG-ist roman a fost selectat pentru o bursa de prestigiu: Eisenhower Fellowships 2020

Marti, 03 Decembrie 2019, ora 14:33
3432 citiri
Un ONG-ist roman a fost selectat pentru o bursa de prestigiu: Eisenhower Fellowships 2020
Foto: Arhiva Facebook/ Catalin Tenita

Catalin Tenita, cofondator Geeks 4 Democracy, a fost selectat pentru bursele Eisenhower Fellowships 2020.

Eisenhower Fellowships 2020 este un program global extrem de competitiv si riguros oferit unui numar de 22 de profesionisti din intreaga lumea din domeniile public, neguvernamental si privat, potrivit unui comunicat de presa remis Ziare.com marti.

Cei selectati au posibilitatea de a urma un stagiu de 7 saptamani in SUA - o calatorie de studii personalizata in functie de interesele si proiectele lor, pentru a se intalni cu lideri americani din domeniile relevante.

Catalin Tenita a spus ca este o onoare neasteptata pentru el, insa considera oportunitatea "ca fiind in primul rand un semn de recunoastere a rolului pe care societatea civila l-a avut in Romania in ultimii 4-5 ani".

"Organizatia din care fac parte, 'Geeks for Democracy' este parte a acestui spirit de schimbare. Este una dintre expresiile influxului de oameni implicati civic, proveniti din mediul antreprenorial sau creativ, IT sau corporativ, care - dupa ce au schimbat in ultimii 20 de ani fata economiei romanesti - sunt acum pregatiti sa depuna eforturi substantiale pentru schimbarea sectorului public si a modului in care acesta se raporteaza la cetateni.

Noi, la Geeks for Democracy, am participat la coalitii de observare a procesului electoral, impreuna cu alte organizatii, prin FiecareVot, am strans fonduri pentru finantarea de proiecte civice si jurnalistice grassroots, prin Fondul pentru Democratie, am realizat sondaje de opinie care sa arate care este atitudinea publica in momente cheie, am realizat proiecte de descoperire a modului in care sunt prost cheltuiti banii publici, am sustinut protestele celor care au militat pentru stoparea distrugerii statului de drept, am sustinut asociatii si miscari civice cu elemente de comunicare si infrastructura IT, am cautat sa pastram memoria civica si multe altele", a declarat Tenita citat in comunicat.

Geeks 4 Democracy este o comunitate de profesionisti cu diverse abilitati (IT, digital, communication, PR, legal, design) care sunt dispusi sa puna la comun, in echipe de proiect, resurse, timp si cunostinte, pentru a ajuta societatea civica si implicarea cetateniilor in deciziile care ne afecteaza pe toti, potrivit site-ul oficial al ONG-ului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Catalin Tenita bursa Eisenhower 2020 , #justitie