Urmarire penala in cazul terenului de la Nana al lui Basescu

Miercuri, 16 Aprilie 2014, ora 14:18
15496 citiri
Urmarire penala in cazul terenului de la Nana al lui Basescu

Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie incepe urmarirea penala in cazul achizitiei terenului din comuna calaraseana Nana de catre familia lui Traian Basescu.

Potrivit unui comunicat transmis de Parchet, infractiunile vizate sunt de conflict de interese, abuz in serviciu, fals material in inscrisuri oficiale si fals in inscrisuri sub semnatura privata.

Firea pune in miscare comisia pentru terenul lui Basescu - prima sedinta, miercuri

"In urma sesizarii transmise de Corpul de Control al primului ministru, pe rolul Sectiei de urmarire penala si criminalistica din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie s-a constituit un dosar penal in care se efectueaza cercetari in legatura cu reconstituirea dreptului de proprietate si arendarea unor terenuri amplasate pe raza comunei Nana, judetul Calarasi", se arata in documentul citat.

Ioana Basescu explica achizitia terenului: 280.000 de euro am avut eu. Va plati rate 30 de ani (Video)

Fost consilier prezidential: Cine a gresit sa plateasca

Intr-o interventie telefonica la Romania TV, fostul consilier prezidential Adrian Radulescu a declarat ca daca cineva este vinovat, sa plateasca.

"In nicun caz nu este legat de cumpararea de catre Ioana Basescu a acestor terenuri sau cu mine sau cu domnul presedinte. Atunci sa inceapa urmarirea penala, cine a gresit sa plateasca.

Din 1991, cand a aparut legea 18 (legea fondului funciar - n.red.), am facut parte din comisile de retrocedari si stiu modul cum se retrocedeaza si cum spunea legea. Daca au incalcat legea, vinovati sunt numai cei din comisia de aplicare a legii 18", a declarat Radulescu.

Comisia Nana: Adrian Radulescu nu vrea sa fie audiat

Secretara primariei comunei Nana a fost cea care a dezvaluit ca documentele de la Registrul Agricol pentru terenul cumparat de Ioana Basescu au fost depuse de Adrian Radulescu, consilier la vremea respectiva. Acesta a inregistrat actele fara niciun fel de procura, aceasta nefiind necesara.

In toamna anului trecut, Ioana Basescu a achizitionat un terenul agricol de peste 290 de hectare in comuna calaraseana Nana, platind pentru el 1,3 milioane de euro, dintre care un milion au fost prin credit bancar, iar restul de circa 300.000 au provenit din resurse proprii.

Basescu le plange de mila romanilor ca nu-si permit creditul luat de fiica sa: Ea munceste in privat, nu la stat

Seful statului a declarat ulterior ca terenul este pentru el, doar ca bancile nu au vrut sa ii dea credit, pentru ca, avand in vedere salariul sau, nu putea obtine intreaga suma. Totodata, acesta a spus ca si fiicei sale i-a fost destul de greu sa obtina credit de la banca.

Totodata, a fost infiintata o comisie parlamentara de ancheta pentru a cerceta modul in care fiica cea mare a presedintelui, Ioana Basescu, a cumparat terenul agricol din judetul Calarasi si modul in care au fost facut retrocedarile in acest caz.

I.S.

Citeste si:
Ministrul Mediului anunță fonduri uriașe pentru ”Casa Verde Fotovoltaice”. Când se va relua depunerea dosarelor
Ministrul Mediului anunță fonduri uriașe pentru ”Casa Verde Fotovoltaice”. Când se va relua depunerea dosarelor
Ministrul Mediului, Tánczos Barna, a anunțat marți, 25 ianuarie, că are ca obiectiv alocarea unui miliard de euro până în anul 2024 pentru programul prin care populaţia poate cumpăra, cu...
Ministrul Muncii anunță că PSD va cere renegocierea cheltuielor cu pensiile din PNRR. Riscurile deciziei
Ministrul Muncii anunță că PSD va cere renegocierea cheltuielor cu pensiile din PNRR. Riscurile deciziei
Ministrul Muncii, Marius Budăi, a anunțat marți, 25 ianuarie, că PSD va cere în coaliție renegocierea cu Comisia Europeană a plafonului de cheltuieli pentru pensii din PNRR. În prezent,...