Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Urmarirea penala in dosarul retrocedarilor de la Nana a fost extinsa

Vineri, 04 Iulie 2014, ora 09:50
6184 citiri
Urmarirea penala in dosarul retrocedarilor de la Nana a fost extinsa

Procurorii de la Parchetul de pe langa Inalta Curte au decis extinderea urmaririi penale fata de suspectii din dosarul retrocedarilor de la Nana.

Cei sapte membri ai comisiei de Fond Funciar pusi sub urmarire penala pentru abuz in serviciu in urma cu cateva luni sunt suspectati ca ar fi savarsit 135 de incalcari ale legii, se arata intr-un comunicat remis, vineri, de Ministerul Public.

Este vorba despre Tudorita Niculae, Florian Decu, Marius Neagu, Marian Dobre, Gheorghe Dobre, Georgica Stolea si Constantin Manea.

Procurorii sustin ca din probele administrate pana acum reiese ca in perioada 2005-2010, in exercitarea atributiilor de serviciu, in calitate de membri ai Comisiei de Fond Funciar a comunei Nana, acestia "nu au indeplinit acte sau au indeplinit acte in mod defectuos in legatura cu reconstituirea/constituirea dreptului de proprietate asupra unor terenuri revendicate de mai multe persoane" cu scopul de a obtine pentru ei insisi sau pentru apropiati foloase necuvenite.

Primarul si viceprimarul comunei Nana, urmariti penal - S-au improprietarit singuri

Astfel, domeniul privat al statului a fost prejudiciat cu valoarea terenurilor retrocedate ilegal.

Parchetul General a decis sa deschida un dosar penal in legatura cu neregulile prin care au fost retrocedate o parte din terenurile din comuna Nana, dupa ce Corpul de Control al Premierului a sesizat faptul ca ele au fost restituite prin incalcarea legii unor falsi proprietari.

In luna aprilie s-a inceput urmarirea penala in cazul Nana, astfel ca, la inceputul lunii iunie, in cadrul comisiei juridice a Camerei Deputatilor s-a decis incetarea activitatii comisiei de ancheta initiate in acest scop.

Parchetul General cere oficial documentele Comisiei Nana

In toamna anului trecut, Ioana Basescu a achizitionat un teren agricol de peste 290 de hectare in comuna calaraseana Nana, platind pentru el 1,3 milioane de euro, dintre care un milion au fost prin credit bancar, iar restul de circa 300.000 a provenit din resurse proprii.

Traian Basescu a declarat ulterior ca terenul este pentru el, doar ca bancile nu au vrut sa ii dea credit, pentru ca, avand in vedere salariul sau, nu putea obtine intreaga suma.

Totodata, a fost infiintata o comisie parlamentara de ancheta pentru a cerceta modul in care fiica cea mare a presedintelui, Ioana Basescu, a cumparat terenul agricol din judetul Calarasi si modul in care au fost facut retrocedarile in acest caz.

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#ancheta extinsa Nana, #Basescu terenuri Nana , #justitie