USR critica deciziile lui Toader privind DNA: Favorizeaza atacul PSD-ALDE asupra justitiei

Luni, 03 Iulie 2017, ora 21:05
2608 citiri
USR critica deciziile lui Toader privind DNA: Favorizeaza atacul PSD-ALDE asupra justitiei
Foto: Hepta.ro

USR critica decizia ministrului Justitiei, Tudorel Toader, de a sesiza Inspectia Judiciara privind DNA si Parchetul General, considerand ca el "favorizeaza" continuarea "atacurilor" PSD-ALDE la adresa Justitiei.

"Partidul Uniunea Salvati Romania protesteaza fata de decizia ministrului Justitiei de a sesiza Inspectia judiciara a Consiliului Superior al Magistraturii privind eficienta manageriala a Parchetului General si a Directiei Nationale Anticoruptie.

Conform Art. 132 din Constitutia Romaniei, procurorii si structurile de Parchet isi desfasoara activitatea sub autoritatea ministrului Justitiei, care ar trebui sa-si foloseasca aceasta autoritate pentru o activitate eficienta a parchetelor, inclusiv a DNA, nu pentru a agrava seria de atacuri care le submineaza activitatea", se arata intr-un comunicat al USR.

Vicepresedintele USR, Vlad Alexandrescu, afirma ca lupta anticoruptie trebuie continuata "ferm", iar institutiile din domeniu trebuie sprijinite.

"Din pacate, sub aparenta unei legitimitati procedurale, ministrul Tudorel Toader, prin actiunile sale, favorizeaza continuarea atacului PSD-ALDE asupra justitiei la care asistam de o jumatate de an", se mai arata in comunicat.

Tudorel Toader a declarat, luni, ca lupta anticoruptie nu inseamna numai DNA, numai aplicare de pedepse, ci inseamna prevenirea actelor de coruptie si ca, in calitate de ministru, nu vede numai partea pozitiva, ci si pe cea negativa, cu oameni arestati, condamnati, care se dovedeste ulterior ca sunt nevinovati, ceea ce inseamna o tragedie si o pata neagra pentru justitie.

Ministrul Justitiei a precizat ca a solicitat Inspectiei Judiciare o verificare de fond a activitatii manageriale de la DNA si de la Parchetul ICCJ, insitutii care nu au mai fost evaluate de 10 ani.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
În timpul vizitei sale în Qatar, premierul Marcel Ciolacu a fost protagonistul unei gafe rușinoase, în timp ce lăuda grandoarea Campionatului Mondial de Fotbal găzduit de țara asiatică în...
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandalul a avut loc în localitatea sibiană Brădeni. Candidatul PSD la primărie, Dan Braga, a filmat mai multe clipuri video în curțile familiei actualului edil, fără, însă, a primi...
#USR decizii Tudorel Toader DNA, #Tudorel Toader Inspectie Judiciara DNA, #Toader DNA Parchet General , #justitie