Cate amenzi s-au dat si in ce valoare dupa intrarea in vigoare a Legii anti-fumat

Luni, 18 Aprilie 2016, ora 16:35
4145 citiri
Cate amenzi s-au dat si in ce valoare dupa intrarea in vigoare a Legii anti-fumat
Foto: Arhiva Ziare.com

Aproape 800 de amenzi in valoare de 186.900 de lei, precum si peste 1.000 de avertismente au fost aplicate la nivel national in prima luna de la intrarea in vigoare a legii care interzice fumatul in spatii publice inchise, a anuntat, luni, Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta (IGSU).

Conform sursei citate, de la intrarea in vigoare a acestei legi, respectiv 17 martie, Politia locala si structurile competente din Ministerul Afacerilor Interne au aplicat, la nivel national, 1.043 de avertismente si 795 amenzi in valoare de 186.900 de lei, informeaza News.ro.

De asemenea, in prima luna de la intrarea in vigoare a Legii antifumat la nivel national au avut loc peste 600 de actiuni preventive, prin care au fost transmise informatii legate de normele de aplicare a legislatiei si au avut loc instruiri ale salariatilor din diverse institutii.

Legea antifumat: Elevi amendati in incinta scolii

Legea care interzice fumatul in spatii publice inchise a intrat in vigoare in 17 martie.

Astfel, fumatul este interzis, conform noilor prevederi legale, in spatiile de la locul de munca, in orice loc de joaca pentru copii, fie ca este spatiu inchis sau in aer liber, in mijloacele de transport in comun, inclusiv taxiuri, in spitale si clinici, in unitatile invatamant, precum si in cele destinate protectiei si asistentei copilului, de stat si private. De asemenea, nu se mai poate fuma in institutiile publice centrale si locale, institutii sau unitati economice, de alimentatie publica, de turism, comerciale, culturale sau sportive. Este interzis fumatul si in autogari, gari si aeroporturi, de stat si private.

Peste 70% dintre romani vor ca fumatul sa fie interzis in toate spatiile publice - sondaj INSCOP

Persoanele care nu respecta prevederile legii antifumat vor fi amendate cu sume intre 100 lei si 500 de lei.

Societatile comerciale si orice alta persoana juridica pot fi sanctionate, daca nu respecta noile prevederi care interzic fumatul in toate spatiile publice inchise, cu amenda de 5.000 lei, la prima abatere, iar la a doua abatere, cu amenda de 10.000 de lei si sanctiunea complementara de suspendare a activitatii pana la remedierea. La a treia abatere, unitatea va fi inchisa si va primi o amenda de 15.000 de lei.

Aberatia zilei: Fumatul a fost interzis. La bolnavii psihic nu s-a gandit nimeni

Cei care constata contraventiile si aplica amenzile sunt: agentii de politie din cadrul Politiei Romane, ofiterii si agentii de politie din cadrul Politiei de Frontiera Romane (in aeroporturi si la punctele de trecere a frontierei), personalul din Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta si inspectoratele pentru situatii de urgenta judetene si ofiterii si subofiterii din Jandarmeria Romana.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#amenzi legea antifumat, #sanctiuni lege antifumat , #Legea antifumat