Cu legea anti-fumat la usa, se redeschid terasele din Centrul Vechi. Care e vestea proasta

Sambata, 12 Martie 2016, ora 22:06
10228 citiri
Cu legea anti-fumat la usa, se redeschid terasele din Centrul Vechi. Care e vestea proasta
Foto: Arhiva Ziare.com

Incepand de saptamana viitoare, se deschid terasele din Centrul Vechi din Bucuresti. Vestea mai putin buna este vor fi mult mai putine.

Pana acum, au fost analizate doar 15 dosare din cele 63 depuse si doar opt au primit aprobare de deschidere de la primarie.

"Fata de anii trecuti, au fost depuse mai putine solicitari pentru obtinerea autorizatiei, in sensul ca multe dintre spatiile comerciale aflate in zona Centrului Istoric au fost inchise din cauza legii care interzice activitatea economica in cladirile cu risc seismic", a declarat, pentru Realitatea TV, Alex Ichim, purtator de cuvant Primaria Capitalei.

In aceste conditii, unii proprietari din Centrul Vechi sunt in toiul pregatirilor de amenajare a teraselor, pentru ca se apropie data de cand fumatul va interzis in localuri.

De exemplu, un om de afaceri din zona a depus la primarie dosarul in urma cu o luna si acum asteapta avizul.

Intra in vigoare legea anti-fumat. Cine are dreptul sa ii amendeze pe fumatori si cu cat

"N-o sa se mai fumeze in locatie, amenajam terasa interioasa, terasa din fata, sezoniera. O sa ne punem la punct pana pe data de 15", a spus acesta.

Terasele din Centrul Vechi din Bucuresti vor putea fi deschise pana pe 15 noiembrie.

Potrivit AvocatNet, prevederile legii anti-fumat vor intra in vigoare pe 17 martie, si nu cu o zi mai devreme, asa cum a scris toata presa. Conform normelor de tehnica legislativa, termenul de 45 de zile stabilit pentru aplicarea legii se calculeaza pe zile calendaristice, incepand cu data publicarii actului in Monitorul Oficial, acesta expirand la ora 24:00 a celei de-a 45-a zi de la publicare (16 martie), astfel ca intrarea in vigoare se va produce efectiv joi, 17 martie.

#terase Centrul Vechi Bucuresti, #terase Centrul Istoric Bucuresti, #terase deschise Centrul Vechi , #Legea antifumat