Legea antifumat: Unde mai poti sa-ti aprinzi tigara electronica

Vineri, 06 Mai 2016, ora 16:31
49838 citiri
Legea antifumat: Unde mai poti sa-ti aprinzi tigara electronica
Foto: Facebook/E-Cig

De cand a intrat in vigoare Legea antifumat, este foarte clar ca nu ne mai putem aprinde tigara clasica in spatiile publice inchise, dar cum ramane cu tigara electronica?

Se pare ca unii patroni de baruri si restaurante sunt confuzi in ceea ce priveste folosirea tigarii electronice in interior, asa ca le interzic clientilor sa fumeze in localurile lor, dupa cum ne-a semnalat un cititor din Cluj pe adresa redactiei Ziare.com. Este vorba despre localurile din mall-urile Polus Cluj Napoca si Promenada Sibiu, insa mai pot exista astfel de cazuri si in alte parti ale tarii.

Peste 70% dintre romani vor ca fumatul sa fie interzis in toate spatiile publice - sondaj INSCOP

Legea antifumat: Ce se intampla cu soferii Uber - Au voie sa-si aprinda o tigara?

Cititorul nostru a trimis sesizari inclusiv la Guvern, Ministerul de Interne si Politie, in care a cerut lamuriri, insa de fiecare data a primit raspunsuri neclare.

"Incerc sa aflu un raspuns oficial intrucat proprietarii de localuri nu stiu cum sa procedeze si interzic folosirea tigarii electronice", ne-a spus clujeanul.

Fumatorii consuma mai mult decat nefumatorii: Cati bani vor pierde localurile cu Legea antifumat

Legea antifumat este foarte clara in ceea ce priveste tigareta electronica. Aceasta poate fi folosita absolut oriunde, indiferent ca este spatiu inchis sau deschis, cu exceptia mijloacelor de transport in comun.

"In spatiile prevazute la art. 2 lit. n1) este interzisa inclusiv utilizarea tigaretei electronice", adica mijloacele de transport in comun, concret "orice vehicul utilizat pentru transportul contra cost al persoanelor".

Nici n-a intrat in vigoare Legea antifumat ca vor sa o modifice: Acum nici la terasa nu vom putea fuma!

Medicii nu vor modificarea Legii antifumat: Ii protejeaza si pe fumatori si pe nefumatori

Acest lucru ne-a fost confirmat chiar de initiatorul Legii antifumat, deputatul Aurelia Cristea.

"Legea in forma ei initial propusa prevedea interzicerea utilizarii tigarii electronice si la locurile de joaca pentru copii atat in spatiu inchis, cat si deschis! Forma finala adoptata prevede interzicerea tigarii electronice doar in mijloacele de transport in comun, din pacate 😞. Orice local sau administrator de spatiu public inchis poate interzice utilizarea tigarii electronice prin regulament intern propriu. Este o optiune privind modul in care-si desfasoara activitate, nu e o obligatie prin lege, devine insa obligatoriu de respectat prin regulamentul intern", a explicat Cristea.

Asadar, fumatul tigarii electronice este permis prin lege in orice local, fie ca este bar, club sau restaurant, chiar si in locurile de joaca pentru copii. Insa patronii pot decide din proprie initiativa sa impuna o astfel de interdictie in localul lor, fara nicio legatura cu legea.

Inca o lovitura pentru fumatori: Iata cand si ce tigari vor fi interzise

Cate amenzi s-au dat si in ce valoare dupa intrarea in vigoare a Legii anti-fumat

Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat joi, 28 martie, că semnalele primite din rândul societăţii arată clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend. "În...
Conspirația „George Soroș”, din nou în România, în plin an electoral. Reacția nervoasă a lui Cioloș, întrebat dacă miliardarul se află în spatele partidului său
Conspirația „George Soroș”, din nou în România, în plin an electoral. Reacția nervoasă a lui Cioloș, întrebat dacă miliardarul se află în spatele partidului său
Europarlamentarul REPER Dacian Cioloş a declarat la Iaşi, după ce a fost întrebat de un bărbat dacă în spatele partidului din care face parte se află George Soros, că nu s-a întâlnit...
#tigara electronica mijloace transport, #tigara electronica lege, #tigara electronica spatii inchise, #tigara electronica interzisa , #Legea antifumat