Loteria Romana a semnat un contract pe 15 ani, fara licitatie, cu pacanelele Novomatic

Vineri, 25 Octombrie 2013, ora 18:55
3780 citiri
Loteria Romana a semnat un contract pe 15 ani, fara licitatie, cu pacanelele Novomatic

Loteria Romana si grupul de companii Novomatic au semnat un parteneriat pe termen lung in domeniul videoloteriei, in urma unor negocieri si a unei proceduri de selectie, si nu prin licitatie.

"In urma unor negocieri, finalizate cu succes, si a unei proceduri de selectie la care au participat cinci dintre cele mai importante companii la nivel international in domeniul terminalelor de videoloterie, Loteria Romana a selectat compania Novomatic pentru furnizarea unui numar de 10.000 de terminale de videoloterie de ultima generatie, inclusiv sistemul de videoloterie aferent care cuprinde un sistem de Jackpot, servicii de mentenanta, piese de schimb, logistica etc. in locatiile apartinand Loteriei Romane de pe teritoriul tarii, in baza unui parteneriat incheiat pentru o perioada de 15 ani", se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

Venituri impartite echitabil intre Loterie si Novomatic

Contractul semnat la Bucuresti prevede ca veniturile nete sa fie impartite echitabil intre cei doi parteneri, in cota de 50% - 50%. In plus, contractul stipuleaza si ca Loteriei Romane i se garanteaza un venit proportional, de minimum 75 milioane de euro.

De asemenea, contractul prevede ca sistemul de videoloterie sa fie implementat in limitele unui grafic de timp bine delimitat, iar instalarea aparatelor de videoloterie sa se desfasoare in conformitate cu planul de executie, mai transmite comunicatul.

Sistemul va fi asigurat in baza unei garantii bancare in valoare de 20 milioane de euro si s-au stabilit prevederi referitoare la conditiile corecte de reziliere pentru ambele parti.

Terminalele de videoloterie, puse in functiune la 1 decembrie

Loteria Romana mai transmite ca, pentru gestionarea proiectului, Novomatic a infiintat o filiala in Romania, iar primele terminale de videoloterie care vor oferi cele mai moderne jocuri, impreuna cu sistemul aferent, vor fi puse in functiune incepand cu 1 decembrie.

Potrivit lui Adrian Manolache, directorul general al Loteriei Romane, "contractul incheiat cu Novomatic este o oportunitate unica de a aduce, incepand din acest moment, o perspectiva noua si corecta, pe termen lung, asupra activitatii noastre de videoleterie".

"Loteria Romana nu va mai fi nevoita sa faca investitii suplimentare pentru acest parteneriat. Loteria Romana va avea posibilitatea, conform prevederilor contractuale, sa verifice cu precadere, in orice moment, in baza unui audit, sistemul de videoloterie si algoritmul de determinare a castigurilor, intr-o maniera transparenta si riguroasa. Acest lucru ne asigura o functionare optima a terminalelor de videoloterie din punct de vedere economic", a mai spus Manolache.

"As dori sa multumim partenerului nostru, Loteria Romana, pentru increderea acordata si asteptam cu interes sa colaboram. Sunt increzator ca va fi o colaborare de succes pentru ambele parti", a declarat si Ryszard Presch, CEO al Novomatic.

Legea achizitiilor publice, modificata de un deputat cu 500 de contracte cu statul

Legea 193/2013, a achizitiilor publice, a fost publicata in Monitorul Oficial in data de 28 iunie 2013. Din momentul intrarii ei in vigoare, companiile de stat nu mai sunt obligate sa organizeze licitatii pana la un anumit prag valoric, care a fost dublat. Mai exact, legea ridica plafonul de achizitii de bunuri si servicii fara licitatie de la 15.000 la 30.000 de lei, iar la lucrari de la 30.000 la 100.000 de lei.

In plus, rolul Autoritatii Nationale pentru Reglementarea si Monitorizarea Achizitiilor Publice (ANRMAP) este redus la zero, institutia putand da cel mult o amenda, fara insa a avea posibilitatea intreruperii unui contract ilegal.

F.N.

Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Procurorii au anunțat joi, 25 aprilie, trimiterea în judecată a primăriței Sectorului 1, Clotilde Armand, pe care o acuză de ”folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane”. Ea...
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
#Loteria Romana parteneriat firma videoloterie, #Loteria Romana contract firma Novomatic , #loto