Premiera in istoria Loteriei: Extragerile de duminica si joi au fost anulate

Duminica, 04 Ianuarie 2015, ora 15:22
6968 citiri
Premiera in istoria Loteriei: Extragerile de duminica si joi au fost anulate

Loteria Romana a anulat extragerile de duminica, 4 ianuarie, si joi, 8 ianuarie, pentru ca nu mai are contract cu firma greaca Intralot, care se ocupa de programele informatice pentru extragerea numerelor.

Este pentru prima oara in istoria Loteriei Romane de 109 ani cand o extragere este anulata, transmite Digi24.

La sfarsitul lunii decembrie, Ministul Finantelor Publice a anuntat ca Loteria nu mai prelungeste contractul cu firma Intralot, iar, ulterior, conducerea Loteriei a informat ca extragerile loto vor fi reluate din 11 ianuarie 2015.

"Managementul acestei companii este depasit de situatia actuala. Nu s-a mai intamplat asa ceva din 1906, de cand a fost infiintata Loteria", a declarat Liliana Minca, fost director al Loteriei Romane.

Sistemul informatic gestionat de Intralot este esential pentru activitatea Loteriei Romane, intrucat aceasta nu are specialisti pregatiti sa se ocupe de extragerea numerelor.

"Loteria isi poate stabili propria politica de marketing si vanzari"

Loteria Romana a reactionat printr-un comunicat de presa (15:53), in care sustine ca amanarea tragerilor 6/49 pentru data de 11 ianuarie face parte din politica de vanzari a institutiei.

"Primele trageri loto din acest an vor avea loc, asa cum am comunicat inca din data de 30.12.2014, in data de 11.01.2015.

Subliniem faptul ca Loteria Romana nu a anulat tragerile de azi, 4.01.2015, si nici pe cele de joi, 8.01.2015, asa cum a aparut in mass media.

C.N. Loteria Romana S.A. isi poate stabili propria politica de marketing si vanzari", se arata intr-un comunicat al Ziare.com.

Ancheta DNA la Loteria Romana

In luna noiembrie a anului trecut a avut loc o intalnire de urgenta intre reprezentantii Ministerului de Finante, ai Intralot si ai Loteriei Romane, in contextul anchetei incepute de DNA in cazul contractelor Loterie cu firma greaca.

Intalnire de urgenta intre reprezentantii Finantelor, Loteriei si firmei Intralot

Anchetatorii suspecteaza ca Loteria Romana ar fi semnat contracte paguboase pentru stat cu grupul grec. Astfel, procurorul de caz a dispus efectuarea unei expertize, care urmeaza sa stabileasca daca exista vreun prejudiciu adus statului roman in urma semnarii contractelor respective.

Contractele Loteriei Romane, in vizorul DNA - ar fi paguboase pentru stat (Video)

Pe langa ancheta DNA, si ministrul de Finante Ioana Petrescu a declarat ca a trimis Corpul de Control la Loteria Romana, mentionand ca va cere trimiterea in judecata a fostilor membri ai Adunarii Generale a Actionarilor (AGA).

Ioana Petrescu a declarat atunci ca statul e interesat in pastrarea contractului cu Intralot, dar ca se doreste o renegociere a acestuia.

Jurnalistii Hotnews au prezentat recent informatii conform carora Guvernul nu ar fi dorit ca Loteria Romana sa renunte la contractele paguboase cu firma greaca si au sugerat ca Ministerul Finantelor ar fi favorizat compania Intralot pentru un nou acord cu Loteria.

Loteria Romana a mai facut obiectul unor investigatii. Astfel, in martie 2012, Consiliul Concurentei a controlat contractele incheiate de Loteria Nationala cu firmele grecesti Intracom, Intralot si Lotrom, existand suspiciunea ca bugetul statului ar fi fost fraudat. In urma anchetei, Loteria Nationala si cele trei companii au fost amendate cu peste 16 milioane de lei.

Citeste si:
Ce conduc politicienii care au promovat reducerea prețului la benzină. Mulți dintre ei nu au nici măcar mașină
Ce conduc politicienii care au promovat reducerea prețului la benzină. Mulți dintre ei nu au nici măcar mașină
Prețul carburanților a fost intens dezbătut de coaliția de guvernare, până ce s-a ajuns la soluția compensării cu 50 de bani (inițial fiind vorba de 1 leu). Mulți dintre politicienii care...
Un deputat spune că nu va mai candida la alegerile parlamentare din 2024. ”Pe mine mă încântă perspectiva întoarcerii în privat”
Un deputat spune că nu va mai candida la alegerile parlamentare din 2024. ”Pe mine mă încântă perspectiva întoarcerii în privat”
Un politician român spune că i-au ajuns două mandate de deputat în Parlamentul României și nu mai vrea să candideze pentru această funcție în 2024. Nu se lasă însă de politică....