Ziare.com

Ambasada Romaniei la Tripoli si-a reluat activitatea

Marti, 04 Octombrie 2011, ora 17:01

   

Ambasada Romaniei la Tripoli si-a reluat activitatea
Ministerul Afacerilor Externe a anuntat marti ca Ambasada Romaniei la Tripoli si-a reluat oficial activitatea duminica, 2 octombrie 2011, dupa patru luni si jumatate de inactivitate.

"Statul roman se alatura astfel actiunilor comunitatii internationale in sprijinul Libiei si da curs dorintei reciproce privind mentinerea si dezvoltarea relatiilor de prietenie si colaborare dintre cele doua tari. Reluarea activitatii Ambasadei raspunde si interesului pe care il manifesta mediul de afaceri romanesc de a participa la reabilitarea infrastructurii generale avariate de conflictul intern si la reconstructia economica a Libiei", se arata intr-un comunicat remis Ziare com.

MAE anunta ca va relua asistenta consulara si sprijinul in situatii de urgenta pentru cetatenii romani care traiesc in Libia si pentru cei care vor participa la activitati economice si sociale in aceasta tara.

Pe fondul agravarii situatiei de securitate din Libia, activitatea Ambasadei Romaniei la Tripoli a fost suspendata temporar, la 14 mai 2011, odata cu aplicarea celei de-a doua etape a evacuarii personalului diplomatic si de protectie al oficiului diplomatic.

La 1 septembrie 2011, Romania a recunoscut Consiliul National de Tranzitie (CNT) drept singurul partener politic in relatia cu Libia. Romania se afla in primul esalon de state membre UE care redeschid ambasadele lor de la Tripoli. Printre statele care au redeschis oficiile lor diplomatice, incepand cu
25 august 2011, se numara Franta, Marea Britanie, Italia, Polonia, Spania, Malta, plus o misiune/Delegatie a UE, Turcia, SUA si Canada.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 934 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor