Atentionare de calatorie pentru Germania de la Ministerul de Externe

Miercuri, 15 Octombrie 2014, ora 11:29
4702 citiri
Atentionare de calatorie pentru Germania de la Ministerul de Externe
Foto: german-way.com

Ministerul Afacerilor Externe atrage atentia cetatenilor care intentioneaza sa mearga in Germania ca, miercuri si joi, vor fi probleme cu circulatia trenurilor, din cauza unei greve de 24 de ore desfasurate pe teritoriul intregii tari.

Sindicatul german al mecanicilor de locomotiva (GDL) a anuntat organizarea unei greve, pe intreg teritoriul federal, urmand sa fie afectata circulatia trenurilor de pasageri pe distanta lunga, regionale si orasenesti (S-Bahn), precum si a trenurilor de marfa, informeaza MAE, intr-un comunicat remis Ziare.com.

Greva este programata pe durata a 24 de ore, de miercuri, 15 octombrie 2014, ora 14.00, si pana joi, 16 octombrie 2014, ora 14.00.

Ministerul Afacerilor Externe recomanda cetatenilor romani sa consulte, pentru informatii actualizate, atat website-urile de specialitate (www.gdl.de), cat si website-ul www.mae.ro.

Saptamana trecuta, acelasi sindicat a organizat o greva similara de 9 ore.

Sindicalistii de la GDL solicita o crestere cu 5% a salariilor, dar si reducerea orelor de munca, de la 39 la 37 ore pe saptamana, informeaza Deutsche Welle.

Conducerea companiei feroviare Deutsche Bahn, cu capital de stat, a anuntat deja ca "nu are niciun fel de intelegere" fata de noul protest organizat de sindicalisti, carora le cere sa revina la masa negocierilor.

Atitudinea companiei de stat a fost catalogata de catre liderii sindicali ca fiind "incredibil de aroganta".

Desi in acest an au avut loc trei proteste de amploare, Deutsche Bahn refuza sa ajungem la un acord. In schimb, asteapta ca guvernul sa aprobe o lege care va reduce drepturile sindicatelor mici, ca GDL, a explicat liderul de sindicat Claus Weselsky.

Pilotii de la Lufthansa intra din nou in greva

El se refera la actul normativ aflat in dezbaterea Executivului de la Berlin, care

stabileste ca doar cel mai mare sindicat dintr-o companie are dreptul sa poarte negocieri cu privire la salariile angajatilor din compania respectiva.

Astfel se urmareste o limitare a puterii sindicatelor care reprezinta doar o singura ramura din companie, precum conductorii de tren in cazul de fata sau, in cazul companiilor aeriene, pilotii si insotitorii de zbor.

Pilotii companiei aeriene germane Lufthansa au organizat mai multe proteste in luna septembrie, nemultumiti de negocierile legate de conditiile de pensionare.

G.F.

Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
Liderul USR, după trimiterea în judecată a lui Clotilde Armand: ”Sunt nişte dosare fake, hărţuieli politice”
Liderul USR, după trimiterea în judecată a lui Clotilde Armand: ”Sunt nişte dosare fake, hărţuieli politice”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, a reacţionat după Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, a fost trimisă în judecată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 şi a afirmat că...
#MAE atentionare calatorie Germania, #greva feroviara Germania , #MAE