MAE il acuza pe ambasadorul ungar ca deturneaza atentia cu o nota de protest

Miercuri, 16 Septembrie 2015, ora 18:40
3164 citiri
MAE il acuza pe ambasadorul ungar ca deturneaza atentia cu o nota de protest
Foto: Ziare.com

Ministerul roman al Afacerilor Externe il acuza pe ambasadorul Ungariei la Bucuresti, Zakonyi Botond, ca a dorit sa deturneze atentia de la scopul convocarii sale la sediul MAE, prin inmanarea unei note de protest.

MAE il convocase pe Botond pentru a transmite pozitia Romaniei fata de intentia Ungariei de a ridica un gard la frontiera comuna. Insa ambasadorul s-a prezentat cu o nota de protest, pe care a dorit sa o inmaneze partii romane. MAE arata, intr-un comunicat remis redactiei Ziare.com, ca, potrivit practicii diplomatice, primirea unei astfel de note nu putea fi acceptata.

"Practic, partea ungara a dorit sa deturneze scopul convocarii prin inmanarea notei mentionate, aspect inacceptabil atat pe forma, cat si pe fond pentru partea romana", a transmis MAE.

Ambasadorul Ungariei la Bucuresti, convocat la MAE dupa declaratiile despre Ponta si gardul de la granita

Ambasadorul Ungariei la Bucuresti, Zakonyi Botond, a fost convocat de catre secretarul de stat George Ciamba, in contextul discutiilor despre ridicarea gardului anti-imigranti de la granita Ungariei cu Romania.

Astfel, potrivit unui comunicat remis Ziare.com, diplomatul maghiar a fost convocat din dispozitia ministrului Afacerilor Externe Bogdan Aurescu, "pentru a transmite pozitia partii romane referitoare la o serie de evolutii din ultimele zile".

Presedintele UDMR a gasit latura pozitiva a gardului construit de unguri: Ne-ar ajuta si pe noi!

Printre acestea se numara "anuntul partii ungare privind proiectul construirii unui gard la granita cu Romania; declaratiile inacceptabile formulate de ministrul Afacerilor Externe al Ungariei, Peter Szijjarto, la adresa premierului roman, Victor Ponta" si "vizita privata in Romania a lui Katalin Szili, Comisar al prim-ministrului la secretariatul de stat pentru politica nationala din cadrul Oficiului prim-ministrului (8-10 septembrie 2015) ".

Ungaria vrea sa construiasca un gard metalic si la frontiera cu Romania

Ungaria vrea gard la granita cu Romania. Reactie prompta de la Bucuresti

Armata din Ungaria a inceput masuratorile pentru gardul de la granita cu Romania

Ungaria a decis, marti, sa construiasca un gard metalic si la frontiera cu Romania. Anuntul a fost facut de ministrul ungar de Externe, Peter Szijjarto.

Ungaria vrea gard la granita cu Romania: Aurescu critica dur Budapesta

Ministerul Afacerilor Externe de la Bucuresti a condamnat ferm atitudinea autoritatilor ungare. La randul sau, premierul Victor Ponta a declarat, marti seara, ca anumiti lideri maghiari trebuie tinuti inchisi si se teme ca militarii unguri ar putea deschide focul impotriva refugiatilor.

MAE ungar, atac la adresa lui Victor Ponta: Sa inceteze minciunile la adresa Ungariei

Peter Szijjarto a spus despre declaratiile facute de Victor Ponta ca sunt "minciuni sfruntate si o pozitie nedemna pentru un lider politic al secolului 21". "Guvernul ungar respinge cu fermitate declaratiile lui Victor Ponta si cere primului ministru roman sa inceteze minciunile la adresa Ungariei", mai spune oficialul maghiar.

Razboi deschis Bucuresti-Budapesta: Ponta, acuzat de calomnii necontrolate si afirmatii irationale

Ulterior, Szijjarto l-a acuzat pe Ponta de "calomnii necontrolate" si de "afirmatii irationale" prin care ministrul maghiar de Externe considera ca jigneste "intreaga Ungarie".

Victor Ponta, atac fara precedent la adresa Ungariei: Facem si noi un zid! Daca impusca femeile si copiii? (Video)

Ponta continua scandalul cu ungurii: Ziduri, caini, arme? Asta aminteste de anii '30

Miercuri, armata ungara - topografi si ingineri militari - a inceput masuratorile pentru construirea gardului de la granita cu tara noastra.

A.I.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Partidele politice, alianţele, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi candidaţii independenţi vor putea, începând de marţi până pe 30 aprilie, ora 23.59,...
Cei mai influenți zece europarlamentari români. Cu cât sunt plătiți și care dintre ei candidează din nou FOTO
Cei mai influenți zece europarlamentari români. Cu cât sunt plătiți și care dintre ei candidează din nou FOTO
După alegerile europarlamentare din 9 iunie, România va avea în continuare treizeci și trei de reprezentanți în plenul Parlamentului European (PE), dar nu toți se remarcă prin activitatea...
#Ungaria convocat MAE ambasador, #Ungaria Bucuresti gard granita, #gard granita Ungaria Romania , #MAE
Comentarii
C
Cronos
rank 3
Un premier tracasat cu procese penale nu este benefic ptr linistea
Poza ascutitoarea
ascutitoarea
rank 5
Premierul nostru lupta si el cum poate cu fiara horthysta care