Consulul roman de la Ankara, in Antalya pentru a asista familia Cioaba

Luni, 19 August 2013, ora 22:20
2792 citiri
Consulul roman de la Ankara, in Antalya pentru a asista familia Cioaba

Ministerul Afacerilor Externe informeaza ca a avut loc deplasarea de urgenta la Antalya a consulului roman de la Ankara pentru a asista familia lui Florin Cioaba in inregistrarea decesului la autoritatile turce si eliberarea documentelor necesare repatrierii.

"La aceasta ora, consulul ambasadei de la Ankara, care s-a deplasat de urgenta la Antalya, este in curs de a acorda asistenta familiei pentru inregistrarea decesului la autoritatile turce, in conformitate cu cadrul legal existent.

Consulul roman este pregatit ca, in baza documentelor emise de autoritatile turce, sa elibereze pasaportul mortuar necesar repatrierii trupului neinsufletit", mentioneaza un comunicat transmis de MAE.

Dorin Cioaba: MAE nu apara si interesele rromilor. Suntem santajati

In ceea ce priveste momentul repatrierii, aceasta operatiune se va putea desfasura in functie de finalizarea procedurilor care tin de autoritatile locale turce si de firma de transport contractata de familia cetateanului roman decedat, evidentiaza comunicatul MAE.

De asemenea, ambasada de la Ankara a transmis o nota verbala Ministerului turc al Afacerilor Externe si Ministerului turc al Sanatatii cu solicitarea de sprijin in vederea repatrierii trupului neinsufletit.

MAE arata ca "fiul decedatului a solicitat sprijinul ambasadei pentru preluarea corpului neinsufletit de la spital deoarece spitalul a conditionat acest lucru de plata restantelor privind serviciilor medicale".

Totodata, MAE precizeaza ca "familiei pacientului i s-au comunicat de catre spital, anterior efectuarii operatiei, costurile estimative pentru tratament si spitalizare, acestia semnand documente prin care se obligau sa suporte costurile. Aceste documente nu au fost remise si ambasadei de la Ankara. In schimb, spitalul a solicitat ambasadei garantii ca factura finala va fi onorata".

MAE subliniaza ca ambasada Romaniei la Ankara s-a aflat, din momentul informarii pe 13 august de catre familie asupra situatiei grave de sanatate a lui Florin Cioaba, in permanenta legatura cu membrii familiei acestuia pentru acordarea sprijinului consular pe care statul roman il acorda tuturor cetatenilor romani aflati in strainatate in situatii dificile, in baza competentelor legale.

Sicriul cu trupul neinsufletit al lui Florin Cioaba va fi adus in tara marti, cu un avion de linie

Trupul neinsufletit al lui Florin Cioaba va fi adus in tara marti, cu un avion de linie care va ateriza la Bucuresti, iar de acolo sicriul va fi transportat cu o masina funerara la Sibiu, a declarat Daniel Cioaba, fiul cel mic al autointitulatului rege al romilor.

Familia Cioaba a negociat cu spitalul mult sub pretul cerut - spitalizarea, 22.000 de euro

Daniel Cioaba a declarat, luni seara, ca sicriul cu trupul neinsufletit al tatalui sau va ajunge cu un avion de linie pe Aeroportul "Henri Coanda" din Bucuresti, marti, el neputand preciza insa ora.

Fiul cel mic al lui Florin Cioaba a mai spus ca in Turcia toate formalitatile au fost rezolvate la spital, unde suma de plata a fost stabilita, in final, dupa negocieri "ca la piata", la 22.000 de dolari si 15.000 de euro, bani pe care familia i-a platit deja.

"Fratele meu a ramas in Turcia si vine maine (marti - n.r.) cu sicriul tatalui nostru, cu un avion de linie, pe Aeroportul Otopeni. De acolo va fi preluat cu o masina funerara care il va duce la Sibiu. Eu am ajuns in tara si am rezolvat totul aici, in Bucuresti, dar nu stiu la ce ora vine avionul din Turcia.

Totul acolo a fost rezolvat. Factura a fost de 22.000 de dolari si 15.000 de euro. Dansii, de la spital, au cerut si astazi 350.000 de dolari, dar cand si-au dat seama ca nu au nicio baza pentru care sa ceara aceasta suma, au mai redus-o, ajungand la factura aceasta", a spus Daniel Cioaba.

Intrebat cum s-a negociat cu partea turca astfel incat suma sa fie redusa de la 350.000 de dolari la 22.000 de dolari si 15.000 de euro, Daniel Cioaba a raspuns: "Ca la targ, ca la piata".

Totodata, Daniel Cioaba a sustinut ca reprezentantii spitalului au cerut de la inceput bani multi, "inclusiv pentru pansamente", si au crescut treptat suma, pana la 350.000 de dolari.

Intrebat cum au explicat reprezentantii spitalului suma de 350.000 de dolari, Daniel Cioaba a spus ca s-au cerut 200.000 de dolari pentru interventia chirurgicala si 150.000 de dolari pentru aparatul care nu a fost montat, in cele din urma.

Autointitulatul rege al romilor Florin Cioaba a incetat din viata duminica, la varsta de 58 de ani, in spitalul Akdeniz Universitesi din Antalya, unde medicii ii montasera, vineri, un dispozitiv care sa-i ajute inima sa pompeze sange.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#MAE consul roman Cioaba, #MAE ajutor Florin Cioaba, #repatriere Florin Cioaba, #costuri spitalizare Cioaba, #Daniel Cioaba repatriere Florin Cioaba , #MAE