Cristian David, la Chisinau de Ziua Limbii Romane: Un moment inaltator

Sambata, 31 August 2013, ora 22:17
1456 citiri
Cristian David, la Chisinau de Ziua Limbii Romane: Un moment inaltator

Ministrul delegat pentru romanii de pretutindeni, Cristian David, a participat, sambata, la o serie de manifestari culturale la Chisinau cu ocazia sarbatorii "Limba noastra cea romana", in contextul in care, incepand de anul acesta, Ziua Limbii Romane are caracter de sarbatoare oficiala si in Romania.

Potrivit unui comunicat de presa remis redactiei Ziare.com, Cristian David a participat la Academia de Stiinte a Republicii Moldova la sedinta solemna consacrata sarbatorii nationale, in deschiderea oficiala a Conferintei internationale "Limba romana - limba a integrarii europene".

La sedinta solemna au fost prezenti presedintele Academiei de Stiinte a R.

Moldova, Gheorghe Duca, ministrul culturii al Republicii Moldova, Monica Babuc, vicepresedintele Academiei Romane, academician Marius Sala, ambasadorul Romaniei in Republica Moldova, Marius Lazurca, directorul ICR "Mihai Eminescu" Chisinau, Valeriu Matei, Mihai Munteanu, artist al poporului, membri ai Academiei de Stiinte a Republicii Moldova, profesori, scriitori, istorici.

Cristian David a apreciat ca "este un moment plin de semnificatie. Sentimentele pe care le incercam astazi sunt cu atat mai puternice cu cat inimile romanilor de

pretutindeni bat la unison. Limba este un element de unitate si de coeziune, este factorul care da forta si vitalitate culturala si spirituala. Limba ofera oamenilor sentimentul de apartenenta la o constiinta si un trecut istoric comun. Ea sta la baza legaturilor noastre profunde si de aceea va transmit mesajul romanilor de pretutindeni care va sunt alaturi, iar faptul ca astazi aniversam cu totii Limba Romana, este un moment inaltator".

Cristian David a mai participat, alaturi de oficialitati din R. Moldova, la doua momente importante: depunerea de flori la statuia lui Stefan cel Mare si Sfant si la dezvelirea statuii lui Grigore Vieru de la mormantul marelui poet roman din R. Moldova.

De asemenea, David a participat la deschiderea Salonului International de Carte, editia 2013, la Biblioteca Nationala a Republicii Moldova.

A.I.

Orba acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orba acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
Liderul USR, după trimiterea în judecată a lui Clotilde Armand: ”Sunt nişte dosare fake, hărţuieli politice”
Liderul USR, după trimiterea în judecată a lui Clotilde Armand: ”Sunt nişte dosare fake, hărţuieli politice”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, a reacţionat după Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, a fost trimisă în judecată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 şi a afirmat că...
#Cristian David Chisinau Ziua Limbii romane, #Cristian David Chisinau , #MAE