DNA a cerut de la MAE actele legate de firme apropiate lui Sebastian Ghita - raspunsul Ministerului

Luni, 28 Martie 2016, ora 20:08
4485 citiri
DNA a cerut de la MAE actele legate de firme apropiate lui Sebastian Ghita - raspunsul Ministerului

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a confirmat luni ca DNA Ploiesti a cerut documente referitoare la contractul pentru SIMISC, care a fost atribuit asocierii Siveco Romania SA si Expert One Research SRL, iar valoarea acestuia a fost de 25.001.400 lei, fara TVA.

"Directia Nationala Anticoruptie - Serviciul Teritorial Ploiesti a solicitat Ministerului Afacerilor Externe documente referitoare la contractul 'Achizitie a infrastructurii hardware si software de baza, a serviciilor de dezvoltare si implementare a Sistemului Informatic pentru Managementul Integrat al Serviciilor pentru Cetateni (SIMISC) '", a precizat MAE, la solicitarea Mediafax.

MAE precizeaza, de asemenea, ca s-a respectat procedura legala de licitatie publica deschisa, desfasurata prin intermediul SEAP, initiata in luna mai 2014 si finalizata in ianuarie 2015.

"La licitatia publica respectiva au fost depuse cinci oferte iar criteriul de atribuire a fost oferta cea mai avantajoasa din punct de vedere tehnico-economic. Contractul a fost atribuit asocierii Siveco Romania SA si Expert One Research SRL, iar valoarea acestuia a fost de 25.001.400 lei, fara TVA", potrivit sursei citate.

Surse juridice au declarat, luni, pentru Mediafax, ca DNA Ploiesti a solicitat documente de la Ministerul de Externe legate de firme apropiate lui Sebastian Ghita privind contractul "Sistemul Informatic pentru Managementul Integrat al Serviciilor pentru Cetateni".

Contractul de aproape sapte milioane de euro a fost atribuit in 2015 de Ministerul de Externe asocierii dintre Siveco si Expert One Research, o firma cu actionari apropiati de Sebastian Ghita.

Sistemul Informatic pentru Managementul Integrat al Serviciilor pentru Cetateni (SIMISC) face parte din amplul proces de informatizare si modernizare a prestarii tuturor serviciilor consulare demarat de MAE, prin crearea unei platforme electronice integrate, cunoscuta sub denumirea "E-cons", ce cuprinde mai multe sisteme informatice care deservesc domeniul consular.

Portretul de mafiot facut de DNA lui Sebastian Ghita: Control total in Prahova

Referat DNA in dosarul Ghita: Ce i-a oferit Victor Ponta procurorului Tudose, acum arestat preventiv

Noul dosar al lui Ghita: 4 arestati preventiv, printre care doi procurori si un sef de Politie

Ghita cere colegilor sa nu-l lase la mana DNA: Dintr-o data, am devenit tartorul dracilor

Citeste si:
Orban, despre Alina Gorghiu: „Era atât de fericită că au pierdut oameni de valoare ai PNL și că au ajuns în funcție oameni cu moralitate dubioasă”
Orban, despre Alina Gorghiu: „Era atât de fericită că au pierdut oameni de valoare ai PNL și că au ajuns în funcție oameni cu moralitate dubioasă”
Președintele PNL Ludovic Orban a criticat joi, 16 septembrie, mai mulți membri din tabăra lui Florin Cîțu, printre care și vicepreședintele Senatului Alina Gorghiu, care ar fi ocupat...
Ministrul interimar al Transporturilor a numit un nou Consiliu de Administrație la CNAIR
Ministrul interimar al Transporturilor a numit un nou Consiliu de Administrație la CNAIR
Ministrul interimar al Transporturilor Dan Vîlceanu a numit joi, 16 septembrie, un nou Consiliu de Administrație la Compania de Drumuri (CNAIR), din care face parte și inginerul constructor...
Sursa: MEDIAFAX