Gafa diplomatica la MAE - Directorul general al Agerpres, audiat in Comisia de cultura

Marti, 17 Martie 2015, ora 20:29
2314 citiri
Gafa diplomatica la MAE - Directorul general al Agerpres, audiat in Comisia de cultura
Foto: Facebook/Alex Giboi

Directorul general al Agerpres, Alexandru Giboi, a fost audiat marti de Comisia de cultura din Camera Deputatilor, pe tema erorii tehnice produse la editarea brosurii "Germania-Romania. 135 de ani de relatii diplomatice".

Cu aceasta ocazie, Alexandru Giboi a precizat ca eroarea tehnica a apartinut Agerpres iar persoana care a avut in responsabilitate tehnoredactarea si designul brosurii a fost sanctionata.

Gafa diplomatica la MAE: Agerpres a gasit vinovatul - cum a fost pedepsit

"Recunosc inca o data ca greseala tehnica ne-a apartinut, bunul de tipar a fost dat de Ministerul Afacerilor Externe, brosura respectiva a fost imprimata in doua exemplare iar costul unei brosuri s-a ridicat la suma de 14,70 lei. Nu cred ca e cazul acum ca doua institutii partenere si cu o colaborare foarte buna sa aiba o discutie interinstitutionala din care ar putea rezulta ca se arunca pisica dintr-o parte in alta.

Fiecare am avut partea noastra de vina, fiecare am luat masurile necesare legale. (...) A fost sanctionat un singur om, pentru ca un singur om a lucrat la acea brosura, eu nu am vazut acea brosura. Ea a fost realizata de noi tehnic, in colaborare cu MAE, probabil si de aici a aparut greseala, pentru ca domnisoara respectiva, stiind ca va fi verificata de MAE, nu i-a acordat atentia intreaga pe care trebuia sa i-o acorde", a spus directorul general al Agerpres, in sedinta Comisiei de cultura.

Gafa diplomatica la MAE: Responsabilul a fost dat afara (Video)

Pe de alta parte, membrii Comisiei au cerut si un raport privind deplasarile externe si interne pentru Agentia Nationala de Presa, ocazie cu care directorul general al institutiei a inmanat fiecarui parlamentar o mapa cu toate detaliile - invitatii, note de deplasare si rapoarte de activitate.

Gafa diplomatica - harta Frantei, acoperita cu drapel german: Explicatiile MAE

Acesta a aratat, totodata, ca Agerpres este membru al mai multor organisme internationale - Asociatia Balcanica a Agentiilor de Presa, Asociatia Agentiilor de Presa de la Marea Neagra si Alianta Europeana a Agentiilor de Presa, toate in corpul Congresului International al Agentiilor de Presa.

Alexandru Giboi a subliniat ca a cerut constant, in ultimii doi ani, performanta si profesionalism si foarte multa munca, dar ca toate acestea au venit pe fondul unei situatii economice a salariatilor AGERPRES care nu s-a imbunatatit, context care poate "produce frustrari".

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#gafa diplomatica MAE, #gafa steag Germania MAE , #MAE
Comentarii