Ziare.com

Libia: Diplomatii care au ajutat la evacuarea romanilor se intorc in tara

Vineri, 04 Martie 2011, ora 14:55

   

Libia: Diplomatii care au ajutat la evacuarea romanilor se intorc in tara
Ministerul Afacerilor Externe anunta ca vineri va fi evacuat personalul diplomatic suplimentar trimis temporar la Tripoli, Libia, pentru activitatile de evacuare a romanilor aflati in pericol, din ultimele doua saptamani.

Ministerul Afacerilor Externe a trimis la Tripoli pentru consolidarea echipei un numar de diplomati.

Prin urmare, o cursa aeriana cu un avion militar este organizata vineri pentru rotatia personalului MAE la Ambasada din Tripoli (ca procedura standard), precum si pentru evacuarea altor cetateni, potrivit principiului european de solidaritate, se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

Vor sosi in Romania 7 romani (personal cu statut diplomatic si insotitori), precum si de cetateni britanici si ucraineni. In Malta se afla de asemenea si un grup de romani care au fost evacuati de o aeronava militara suedeza in seara zilei de 3 martie 2011 si care vor fi preluati de avionul militar.

Baconschi: 735 de cetateni romani au fost evacuati din Libia

735 de cetateni romani si peste 100 de cetateni straini au fost evacuati din Libia, in decursul a 10 zile, de catre echipa MAE, a anuntat joi ministrul de Externe, Teodor Baconschi.

"Toata aceasta operatiune de evacuare, care ne-a solicitat atentia non-stop, 24 de ore din 24, timp de 10 zile, a pornit luni, 21 februarie, cand, aflandu-ma la Bruxelles, am realizat ca nu se prefigura nicio actiune coordonata la nivelul UE si ca trebuie, prin urmare, sa luam de urgenta masuri la nivel national. Rasplata noastra este ca astazi toti acesti compatrioti se afla in siguranta acasa", a evidentiat ministrul Baconschi.

I.U.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1317 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor