MAE a lansat ghidurile de calatorie pentru Thailanda si Vietnam

Marti, 15 Noiembrie 2011, ora 12:00
2239 citiri
MAE a lansat ghidurile de calatorie pentru Thailanda si Vietnam
Foto: Arhiva

Ministerul Afacerilor Externe a lansat marti ghidurile de calatorie pentru Thailanda si Vietnam, iar cetatenii romani care isi doresc sa ajunga in aceste tari sunt anuntati ca au nevoie de viza, care poate fi obtinuta de la ambasadele din Bucuresti.

MAE anunta ca pentru o sedere de un an cetatenii romani pot solicita o viza "non-immigrant" la reprezentanta diplomatica thailandeza, care inainteaza cererea, spre aprobare, Biroului de Imigrari din Thailanda, se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

Cei care doresc sa obtina viza pentru munca trebuie sa se adreseze Biroului de Imigrari de catre firma thailandeza care doreste sa angajeze un strain, iar viza de sedere permanenta poate fi solicitata de cetatenii romani care poseda viza "non-immigrant" si au o perioada continua de sedere in Thailanda de 3 ani.

MAE atrage atentia ca in cazul in care cetatenii romani care detin o viza de sedere permanenta decid sa calatoreasca in afara granitelor Thailandei pentru o perioada mai mare de un an, li se va suspenda, automat, dreptul de sedere permanenta pe teritoriul acestui stat.

Cei care doresc doar sa faca o excursie de pana la 15 zile pot obtine viza de intrare si la frontiera, care se elibereaza contra sumei de 1000 Baht (aproximativ 350 de dolari), fara sa mai fie nevoiti sa mearga la ambasada Thailandei la Bucuresti.

Ministerul Afacerilor Externe recomanda cetatenilor romani care intentioneaza sa ramana pentru o perioada indelungata pe teritoriul Thailandei sa se adreseze ambasadei Romaniei la Bangkok si sa isi anunte prezenta in regiune, comunicand coordonatele personale pentru a putea fi contactati in situatii de urgenta la adresa: SIRINRAT Office Building No. 3388/41, Office 12 D, 12th Floor, RAMA IV Road, Khlong Tan Subdistrict, Khlong Toei District, Bangkok, postal code: 10110.

Cetatenii romani care doresc sa calatoreasca in Vietnam sunt anuntati ca au nevoie de o viza turistica, ce este eliberata pentru o perioada de 15 zile si nu poate fi prelungita. Cei care doresc sa stea mai multa trebuie sa informeze Ambasada Vietnamului la Bucuresti ca sa obtina detaliile necesare privind eliberarea vizei pentru perioada solicitata, in conformitate cu scopul calatoriei.

MAE mai informeaza ca la intrarea in Vietnam se completeaza un formular cu date personale, scopul calatoriei, care trebuie pastrat si prezentat ulterior autoritatilor la iesirea din tara.

Autoritatile pot refuza intrarea turistilor pe teritoriul Vietnamului daca valabilitatea pasaportului este mai mica de 6 luni. MAE avertizeaza ca in cazul pierderii pasaportului sau a depasirii dreptului de sedere, este necesara obtinerea unei noi vize, fapt care necesita o perioada de pana la cinci zile.

Cetatenii romani care intentioneaza sa ramana pentru o perioada indelungata pe teritoriul Vietnamului sunt sfatuiti sa se adreseze ambasadei Romaniei la Hanoi si sa isi anunte prezenta in regiune, comunicand coordonatele personale pentru a putea fi contactati in situatii de urgenta la adresa: 5 Le Hong Phong Street, Hanoi.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#ghid calatorie Thailanda Vietnam, #MAE lansa ghid calatorie , #MAE