Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

MAE ancheteaza situatia jurnalistilor declarati indezirabili in Ucraina

Sambata, 16 Iulie 2011, ora 15:59
1219 citiri
MAE ancheteaza situatia jurnalistilor declarati indezirabili in Ucraina

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a anuntat ca face demersuri pentru clarificarea situatiei create in cazul celor doi jurnalisti romani pentru care autoritatile ucrainene nu au permis accesul pe teritoriul tarii, invocand interdictia de acces in Ucraina, emisa anterior.

Totodata, ministerul anunta ca i-a solicitat sprijinul Consulatului de la Odessa, pentru facilitarea intrarii in Ucraina a unor cetateni romani care doreau sa participe la sfintirea bisericii ortodoxe din localitatea ucraineana Camisovca.

"Reprezentantul Consulatului s-a deplasat de la primele ore ale diminetii la punctul de trecere a frontierei Reni, acordand asistenta consulara de specialitate cetatenilor romani in efectuarea formalitatilor.

Potrivit datelor transmise de Consulatul General al Romaniei la Odessa, incepand cu ora 10.00, in urma demersurilor efectuate, au trecut frontiera circa 130 de cetateni romani, reprezentanti ai societatii civile si ai mass-media. Slujba de sfintire a lacasului religios din Camisovca s-a finalizat, evenimentul decurgand fara incidente la fata locului", se arata in comunicatul MAE postat pe site-ul institutiei.

Jurnalisti romani, opriti sa intre in Ucraina. Doi au fost declarati indezirabili

Peste 100 de persoane, printre care si jurnalisti, reprezentanti ai ONG-urilor afiliate la Actiunea 2012, dar si studenti, au fost oprite, sambata dimineata, la granita Renii, ce leaga Ucraina de Republica Moldova.

Romanii au fost retinuti de catre vamesii ucraineni, fara ca acestia sa le dea prea multe explicatii. Ei urmau sa participe, incepand cu ora 10.00, la sfintirea primei biserici romanesti din Ucraina, de la Hagi Curda, in raionul Ismail.

Mai mult, doi jurnalisti, Valetin Tigau, corespondentul pentru Moldova al Radio Romania Actualitati, si sotia sa, Simona Lazar Tigau, de la Jurnalul National, au fost declarati indezirabili si nu mai au voie timp de doi ani sa intre in Ucraina.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#jurnalisti Ucraina, #jurnalistii granita Ucraina, #MAE ancheta jurnalisti Ucraina , #MAE