Romania condamna Coreea de Nord pentru ultimul test nuclear si ii cere sa inceteze

Duminica, 03 Septembrie 2017, ora 14:59
20147 citiri
Romania condamna Coreea de Nord pentru ultimul test nuclear si ii cere sa inceteze

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) condamna in termenii cei mai fermi testul nuclear efectuat de Republica Populara Democrata Coreeana duminica si califica actiunea drept "o noua amenintare majora la adresa pacii si securitatii regionale si internationale", transmite MAE intr-un comunicat de presa.

MAE isi exprima, in context, "profunda ingrijorare fata de continuarea actiunilor provocatoare ale autoritatilor nord-coreene, care reprezinta incalcari grave ale rezolutiilor Consiliului de Securitate al ONU si conduc la cresterea la un nivel fara precedent in ultimii ani a tensiunilor din Peninsula Coreeana", arata sursa citata.

Totodata, ministerul roman isi reitereaza apelul hotarat adresat guvernului de la Phenian de a implementa toate rezolutiile Consiliului de Securitate al ONU si ale Agentiei Internationale pentru Energie Atomica (AIEA), de a abandona toate programele nucleare existente de maniera completa, verificabila si ireversibila si de a se abtine de la orice actiune ce afecteaza stabilitatea regionala si globala.

Romania va continua sa sustina in mod activ eforturile internationale vizand denuclearizarea Peninsulei Coreene prin mijloace pasnice, precizeaza MAE.

Coreea de Nord a anuntat ca a testat o bomba cu hidrogen, au transmis duminica agentiile de presa Yonhap si AFP.

Postul public de televiziune de la Phenian a afirmat ca testul a fost un "succes total". Bomba cu hidrogen poate fi montata pe noul tip de racheta balistica intercontinentala de care dispune regimul nord-coreean.

Reactii dure dupa noul test nuclear al Coreei de Nord: Se cere izolarea completa a tarii si "pedeapsa cea mai ferma"

Agentia de presa oficiala nord-coreeana (KCNA) a relatat ca testul, care s-a desfasurat la ora locala 12:00 (03:30 GMT), a fost realizat pentru "a examina si a confirma acuratetea si credibilitatea" tehnologiei nucleare nord-coreene.

Citeste si:

Citeste si:
Florin Cîțu, despre desemnarea lui Nicolae Ciucă: „Eu am făcut propunerea. E o criză generată de alte partide”
Florin Cîțu, despre desemnarea lui Nicolae Ciucă: „Eu am făcut propunerea. E o criză generată de alte partide”
Președintele PNL Florin Cîțu a declarat joi, 21 octombrie, la finalul consultărilor cu președintele Klaus Iohannis, că ministrul Apărării Nicolae Ciucă este propunerea partidului de...
Cum l-a abandonat Iohannis pe Cîțu: Nu se poate, Florine! SURSE
Cum l-a abandonat Iohannis pe Cîțu: Nu se poate, Florine! SURSE
Miercuri seara, într-o discuție informală cu președintele Klaus Iohannis, liderul PNL Florin Cîțu a insistat ca el să rămână propunerea de prim-ministru. În replică, șeful statului i-a...
Sursa: AGERPRES