Presedintia a trimis la MAE lista delegatiei la Consiliul European. Basescu era in frunte

Joi, 21 Iunie 2012, ora 20:34
7179 citiri
Presedintia a trimis la MAE lista delegatiei la Consiliul European. Basescu era in frunte

Presedintia a trimis MAE, inca de marti, o lista cu componenta delegatiei Romaniei pentru reuniunea Consiliului European din 28-29 iunie, iar in aceasta, ca sef al delegatiei, era mentionat presedintele Traian Basescu, a declarat, purtatorul de cuvant Bogdan Oprea.

"Administratia Prezidentiala a primit marti, 19 iunie, formularul de delegatie pentru participarea la summitul Consiliului European. In cursul aceleiasi zile, Administratia Prezidentiala a completat delegatia, iar acest formular completat a fost trimis inapoi la MAE, asa cum era procedura, prin sistemul oficial de corespondenta", a precizat purtatorul de cuvant al sefului statului, Bogdan Oprea.

El a mai aratat ca in formularul de delegatie completat de Administratia Prezidentiala si trimis MAE era mentionat presedintele Traian Basescu ca sef al delegatiei, acesta fiind insotit, "asa cum prevede practica", de ministrul Afacerilor Externe Andrei Marga si de ministrul Afacerilor Europene, Leonard Orban.

Ministerul de Externe a transmis, miercuri, la Comisia Europeana componenta delegatiei Romaniei pentru reuniunea Consiliului European de la finele lunii iunie, care ii include pe primul-ministru Victor Ponta ca sef al delegatiei, ministrul Afacerilor Externe si ministrul Afacerilor Europene, nu si pe presedintele Traian Basescu.

"Astazi, Ministerul de Externe a transmis la Bruxelles, la Comisia Europeana, componenta delegatiei Romaniei si mandatul delegatiei. Am primit tot astazi agenda finala a reuniunii de pe 28-29 iunie si pot sa confirm ca punctele aflate pe ordinea de zi a Consiliului European sunt reprezentate de situatia economica si sociala din acest moment in Europa si Mecanismul Financiar Multianual 2014-2020, adica exact subiectul pe care l-am dezbatut la Bucuresti impreuna cu presedintele Barroso si alti noua prim-ministri", a anuntat miercuri premierul Victor Ponta.

Intrebat de jurnalisti daca delegatia Romaniei anuntata la CE il include si pe presedintele Traian Basescu, Ponta a raspuns: "Componenta este primul-ministru, ministrul Afacerilor Externe si ministrul Afacerilor Europene".

Lista cu delegatia Romaniei la summit-ul Consiliului European din 28-29 iunie ar trebui trimisa in mod normal Consiliului European, la biroul presedintelui Herman Van Rompuy, a declarat miercuri, Mark Gray, purtator de cuvant al presedintelui Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso.

"Nu cred ca este o lista care trebuie trimisa noua, ci Consiliului European, pentru ca presedintele Herman Van Rompuy este cel care se ocupa de organizarea summit-ului de saptamana viitoare. Ar fi normal sa fie trimisa Consiliului European, nu Comisiei Europene. Eu nu am informatii despre faptul ca o asemenea lista a fost primita la birourile noastre", a spus Mark Gray.

Lista delegatiei Romaniei la Consiliul European din 28-29 iunie a fost transmisa Secretariatului General al Consiliului, Comisiei Europene si Serviciului European de Actiune Externa, a precizat ulterior un comunicat al Guvernului. Lista a mai fost transmisa atat tuturor statelor membre UE, cat si Croatiei, stat care a semnat Tratatul de Aderare la Uniunea Europeana.

"Conform uzantelor de transmitere a acestui tip de document, lista delegatiei Romaniei la Consiliul European din 28-29 iunie a fost transmisa Secretariatului General al Consiliului, Comisiei Europene, Serviciului European de Actiune Externa si tuturor statelor membre, precum si Croatiei. Romania are confirmarea primirii", se arata in precizarea Guvernului ca urmare a declaratiilor anterioare ale premierului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Reuniune de urgență a liderilor UE la Bruxelles. Situația din Ucraina și tensiunile dintre Iran și Israel, principalele teme de discuție
Reuniune de urgență a liderilor UE la Bruxelles. Situația din Ucraina și tensiunile dintre Iran și Israel, principalele teme de discuție
Reuniunea extraordinară a Consiliului European are loc miercuri şi joi, 17 și 18 aprilie, la Bruxelles, iar printre principalele teme care vor fi discutate se numără războiul din Ucraina şi...
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
#lista delegatie Romania Bruxelles, #lipsta presedintie, #Consiliul European Bruxelles , #MAE