Romania nu-si evacueaza diplomatii din Siria

Joi, 28 Aprilie 2011, ora 18:15
1004 citiri
Romania nu-si evacueaza diplomatii din Siria

Ministerul roman de Externe nu are in vedere pentru moment evacuarea partiala a Ambasadei Romaniei in Siria, a declarat, joi, intr-un briefing de presa, directorul general al Departamentului Comunicare din MAE, Doris Mircea, dupa ce SUA si-au evacuat marti personalul neesential de la Damasc.

"Pentru moment nu avem in vedere acest lucru", a precizat Doris Mircea. Ea a reamintit ca, pe fondul deteriorarii situatiei din Libia, Ambasada Romaniei nu a fost evacuata, ci, dimpotriva, consolidata cu personal suplimentar.

De asemenea, directorul general al Departamentului Comunicare din MAE a precizat ca, pe fondul evolutiilor recente din Siria, la nivelul misiunii diplomatice romane au fost primite aproximativ 20 de telefoane de la membri ai diasporei.

"Acestora li s-a explicat ca autoritatile romane apreciaza ca necesara parasirea Siriei avand in vedere situatia actuala de securitate. De asemenea, in baza informatiilor pe care le detinem din cadrul Directiei generale de Evidenta a pasapoartelor, un numar de 791 de cetateni romani au domiciliul stabilit in Siria. Trebuie precizat insa ca exista si cetateni romani care nu si-au anuntat pana in acest moment prezenta pe teritoriul Siriei", a mentionat Doris Mircea.

La data de 26 aprilie pe pagina web a MAE a fost actualizata alerta de calatorie pentru Siria. In acest sens, MAE recomanda cetatenilor romani sa evite calatoriile in aceasta tara, iar celor care se afla deja in Siria sa paraseasca zona folosind cursele comerciale aeriene inca disponibile.

Siria se confrunta, incepand din 15 martie, cu un val de proteste fara precedent, care a provocat moartea a cel putin 453 de persoane, potrivit unui bilant al Observatorului sirian pentru Drepturile Omului.

Cei 15 membri ai Consiliului de Securitate ONU nu au reusit sa ajunga la un acord miercuri seara in legatura cu o declaratie comuna de condamnare a represiunilor din Siria.

Reprezentantii celor 25 de state membre UE au programata pentru vineri o reuniune la Bruxelles, pentru a discuta eventuale sanctiuni impotriva regimului de la Damasc, iar Consiliul ONU pentru Drepturile Omului are tot vineri o sesiune speciala privind Siria.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#romani siria, #proteste Siria, #ambasada romania siria , #MAE