Vreti sa calatoriti in Franta, Grecia ori Turcia? Atentionare de la MAE

Marti, 26 Ianuarie 2016, ora 16:25
4533 citiri
Vreti sa calatoriti in Franta, Grecia ori Turcia? Atentionare de la MAE
Foto: Arhiva Ziare.com

Ministerul roman al Afacerilor Externe (MAE) a emis, marti, trei avertizari de calatorie, pentru Franta, Grecia si Turcia.

Franta - greva controlorilor aerieni

MAE informeaza cetatenii romani care calatoresc in Republica Franceza ca Directia Generala a Aviatiei Civile franceze a cerut companiilor aeriene sa anuleze preventiv 20% dintre zborurile de marti, pe fondul unui apel la greva lansat de sindicatele majoritare ale controlorilor aerieni.

Traficul aerian ar putea fi afectat pe intreg teritoriul Frantei. Persoanele care au programate calatorii in aceasta perioada sunt sfatuite sa verifice orarul de zbor cu reprezentantii companiei aeriene.

Greva controlorilor aerieni se inscrie intr-o miscare sociala mai ampla care va avea loc in Franta marti si care include mobilizari ale taximetristilor si profesorilor.

Grecia - Greva agricultorilor

MAE informeaza cetatenii romani care calatoresc in Republica Elena ca, luni, agricultorii locali au blocat cu tractoare si alte utilaje agricole mai multe cai rutiere din zona de nord a Greciei, punctul de trecere a frontierei bulgaro-elene Promahonas-Kulata si drumul de acces catre Aeroportul International Makedonia din Salonic.

Autoritatile elene au informat ca actiunea de protest a agricultorilor va continua si in zilele urmatoare in regiunile Kerdyllia, Serres, Arta, Ioannina si Thessalia, posibil si in alte zone din nordul Greciei. Pentru ziua de marti, in intervalul orar 12:00 - 17:00, a fost anuntata blocarea totala a punctului de trecere a frontierei Kulata-Promahonas. De asemenea, sunt asteptate actiuni de protest si in zona aeroportului din Salonic.

Turcia - Anulare zboruri de pe aeroporturile din Istanbul

Ministerul Afacerilor Externe informeaza cetatenii romani care se afla sau doresc sa calatoreasca in Turcia ca, din cauza conditiilor atmosferice dificile, companiile aeriene Turkish Airlines, Pegasus si Onur Air, care opereaza pe cele doua aeroporturi internationale din Istanbul, au anuntat anularea unui numar de 116 de zboruri interne si externe, pentru perioada 26 - 27 ianuarie 2016.

A.I.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#MAE avertisment calatorie Franta, #mae avertisment calatorie grecia , #MAE