Csibi Barna acuza ANAF de discriminare pentru ca a fost mutat la Abrud

Marti, 05 Aprilie 2011, ora 16:09
1944 citiri
Csibi Barna acuza ANAF de discriminare pentru ca a fost mutat la Abrud
Foto: Arhiva

Csibi Barna, extremistul maghiar care l-a spanzurat simbolic pe Avram Iancu si a fost mutat disciplinar pentru sase luni la Abrud, a depus o petitie la Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD).

Contactati de Ziare.com, reprezentantii CNCD au precizat ca Barna acuza ANAF si Directia Generala a Finantelor Publice Harghita pentru ca au luat decizia detasarii tinand cont de criteriul etnic si nu de convingerile politice ale maghiarului.

"Csibi Barna a depus iesi (n.r. - luni) o petitie la Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii, prin care reclama faptul ca, in decizia mutarii sale de la Mircurea Ciuc, s-a tinut cont de criteriul etnic. Petitia depusa luni nu a fost inca repartizata", au declarat reprezentantii CNCD, pentru Ziare.com.

Sorin Blejnar l-a mutat disciplinat pe Barna

Tanarul maghiar care l-a spanzurat, simbolic, pe Avram Iancu, in centrul orasului Miercurea Ciuc, a fost mutat prin ordin al sefului ANAF Sorin Blejnar la directia de finante din Abrud, Alba, la patru zile dupa incident.

Csibi Barna nu a stat decat pret de cateva minute la noul sau loc munca. Dupa o discutie cu seful Finantelor Alba, Barna a decis sa intre in concediu de odihna, pana la solutionarea cazului sau.

Csibi Barna, urmarit penal

Pentru liderul gruparii extremiste Garda Secuiasca din Miercurea Ciuc, detasarea la Abrud nu va fi singura sanctiune. Csibi Barna este cercetat pentru instigare la discriminare, dupa ce Parchetul de pe langa Tribunalul Harghita s-a autosesizat in cazul sau.

Dosarul lui Barna a fost preluat de Sectia de Urmarire Penala si Criminalistica din cadrul Parchetului instantei supreme.

Tanarul maghiar a "judecat" si "condamnat la moarte", pe 14 martie, papusa care-l reprezenta pe Avram Iancu, dupa care a atarnat-o cu o franghie de gat, sub privirile unor copii.

In urma cu cateva zile, Csibi Barna, fusese iertat de procurori pentru alte gesturi extremiste si ofensatoare la adresa statului roman.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Copreşedintele partidului REPER, Dragoş Pîslaru, a declarat că, prin retragerea candidaturii medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei de către coaliţie, „mafia patronată de...
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, marţi, 23 aprilie, că Sebastian Burduja, candidatul liberal pentru Primăria Capitalei, este opţiunea care dă speranţe celor care nu s-au...
#csibi barba spanzurat avram iancu, #csibi barna petitie consiliul national combaterea , #maghiari