Dupa steag, scandalul pe Coca-Cola - Maghiarii din Ardeal isi vor numele pe sticla

Joi, 30 Mai 2013, ora 10:07

   

Dupa steag, scandalul pe Coca-Cola - Maghiarii din Ardeal isi vor numele pe sticla
Compania Coca-Cola a lansat, recent, o campanie care, conform primelor estimari, se bucura de mare succes in randul consumatorilor - este vorba despre alaturarea prenumelor autohtone, pe sticla ori pe doza, langa numele marcii.

Campania a starnit insa nemultumirea maghiarilor din tara, care nu si-au regasit prenumele langa Coca-Cola.

Miscarea Igen, tessek! - Da, poftiti! transmite, intr-un comunicat de presa, ca daca faimoasa Coca-Cola ar tine cont de raspandirea limbilor si numelor de botez din Ardeal, si-ar mari enorm eficacitatea campaniei.

"Dupa metodologia internationala a Coca-Cola, prenumele sunt alese dupa statisticile de botez actuale, pentru ca bautura sa-si gaseasca cat mai multi cumparatori. Este evident ca in comunitatea maghiara gasim prenume diferite de cele romanesti, purtate de mii si mii de persoane in tot Ardealul.

Astfel, Janos, Istvan, Ildiko, Eniko, Andras si Sandor, ca sa nu ii mentionam pe toti, zeci si zeci de mii de oameni raman cu gura cascata atunci cand isi cauta numele pe rafturi.

O experienta cel putin neplacuta, daca nu jignitore, pentru ei. Dar si mai neplacuta pentru firma Coca-Cola. Banuim ca acesti maghiari nu vor avea satisfactie cumparand o sticla inscriptionata 'Viorica', 'Constantin' sau 'Ionel'", acuza Igen, tessek! - Da, poftiti!.

Miscarea sugereaza firmei Coca-Cola "sa fie atenta la sentimentele consumatorilor maghiari".

"Suntem convinsi ca, pentru Coca-Cola, banii nu au etnie. De aceea, va oferim cu prietenie si gratuit serviciile noastre, daca aveti nevoie de o colectie a celor mai populare prenume din comunitatea maghiara", incheie maghiarii.

Raspunsul Coca-Cola

Replica de la companie nu a intarziat sa apara.

"In noua campanie Imparte o Coca-Cola, cele mai populare 150 de nume din Romania inlocuiesc logo-ul Coca-Cola. Selectia a fost realizata cu ajutorul Ministerului Administratiei si Internelor, Directia pentru Evidenta Persoanelor si Administrarea Bazelor de Date, luand in calcul cele mai folosite nume la nivel national, atat pentru femei, cat si pentru barbati, nascuti in perioada 1982 - 2000", transmite Coca-Cola.

De asemenea, compania precizeaza ca se poate imparti o Coca-Cola si in spatiul virtual, prin site-ul campaniei, care le permite utilizatorilor sa personalizeze doze virtuale de Coca-Cola si sa le trimita apoi prietenilor de pe reteaua de socializare Facebook.

"De asemenea, consumatorilor care nu isi gasesc numele lor in magazine, Coca-Cola le va oferi posibilitatea sa isi personalizeze propriile doze in diferite locatii, la nivel national", conchide Coca-Cola.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de9768 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
RN
rank 5
Cele mai populare 150 de nume...
Asta e, măi Pista! Etnia romană e incă majoritară deci alea 150 de nume sint toate romanești. Statistica, ce să-i faci...
Mai multe șanse ar fi să găsim ceva nume gen Mercedesa și Salam de Pitești decit Istvan și Eniko...
basescuprost
rank 1
BOZGO Cola
Bozgo Cola :-)
badea_cartan
rank 5
HUN...
...COLA !
DR.STRANGELOVE
rank 5
Ildiko drinks Koko-Kolo.
Mindig Koko-Kolo.
MacGigi
rank 5
Coca este o bautura gazoasa. Nu trebui data celor carora li se
umfla capul numai cind privesc la steagul magyar! Risca sa plezneasca si sa se stinga astfel ultimul focar de infectie de linga vulcanii noroiosi :-)))
In schimb, poate ca vor scapa netaiate citeva hectare de padure. Igen?
bastoss
rank 5
Istvan=Stefan,
Andras=Andrei
Sandor=Alexandru
Si lista ar putea continua. A, am uitat esentialul: Transilvania e Romania.
rank 5
Ai dreptate.
Transilvania și nu Ardeal=Erdely...
dinu
rank 5
In Romania
se poate orice, inclusiv utilizarea unei denumiri straine sau inventate pentru o regiune sau pentru o minoritate.Cu vreo trei ani in urma, in vizita la Sofia, am folosit denumirea Rusciuc, in loc de Ruse pentru orasul dunarean bulgaresc. Mi s-a atras atentia sa nu mai utilizez forma turceasca a denumirii orasului bulgaresc. Bataie nu am mancat, dar nu a lipsit mult.
loralia
rank 4
Avem destule
nume unguresti pe sticla, mai precis la TVR, unde maghiarii sunt si partid politic si minoritate etnica. E de ajuns, nu trebuie sa ne urmareasca numele lor si prin standurile magazinelor.
jedi_fighter
rank 2
esenta capitalismului actual
este manipularea inselarea clientului cu orice pret ,hipnotizarea lui,trebuie sa iei fata clientului cu smecherii de orice fel astfel incat sa cumpere produsul ca si cum ar fi sub hipnoza asta a declarat recent un mare guru al marketingului mondial la o conferinta tinut recent la sefii de marketing din marile corporatii,ideea este deci vorbind romaneste ca toata lumea sa inteleaga ,cauta ti fraierul asta e sloganul de baza in marketingul modern de azi desigur impachetat in cuvinte pompoase ,deci ori ca esti roman ori ca esti maghiar tot fra ier esti daca intri in jocul lor ,hahahahaha,probabil o sa inscriptioneze si in maghiara sau chiar si tiganeste daca este vorba sa vanda mai mult ,nationalistii sunt un grup compact si profitabil de fra ieri hahahaha
razek
rank 1
Igen.....
Menj a pokolba! Hordd el magad!
decida
rank 5
in curand
neamul tau o sa fie nemultumit de faptul ca tara noastra se numeste ROMANIA, si nu bozgoria, sau cine mai stie ce...
bulineli
rank 5
Numai sa nu aiba ,
efectul de lehamite al celor majoritari care sa nu mai cumpere cola ca este unguresc.In schimb ar putea pe pliculetele de ceai sa scrie in limba ungura urmatoarele: "acest pliculet de ceai contine ceai din care se poate face ceai cald sau rece ,daca se raceste,cu aroma de ceai ungureasca.Dar sa vezi cum stiu ungurii sa se adreseze celor de la coca cola,"cred ca afacerile d-vtra nu au etnie",in schimb ei( cei cu teseg) ar dori !, in mod parsiv sa aiba .Ia sa bea pitiu baci ,cola cu nume Romanesti sa vada el ce bine va ginguri in limba Romana dupa aia.
gcprmr
rank 3
No problem
nu este nici o problema: la ce importuri paralele vin din Ungaria in regiunea secuiasca cred ca este o problema falsa.
chrdumont
rank 2
absurd
Daca chiar e adevarata stire suna a frustrare...
Si eu am vrut sa imi iau ca amintire o cana cu numele meu din Paris, dar majoritatea erau cu Jean-François. Vanzatorul mi-a sugerat ca e posibil sa introduca si numele meu daca ar fi mai multi turisti romani (cumparatori, ca de altii sunt destui). Deci solutia ar fi ca etnia maghiara sa consume mai multa cola decat romanii! Success
ODDY
rank 5
Fratilor,
nu v-ati dat seama ca aici e mana eternei rivale Pepsi co!!!:)))
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor