Fabricam eroi: Fetita cu bentita si vajnicii "patrihoti" (Opinii)

Sambata, 23 Martie 2013, ora 11:44
9161 citiri
Fabricam eroi: Fetita cu bentita si vajnicii "patrihoti" (Opinii)

Vuuui, muica! Ce mai zarva, ce mai scandal! Fetita cu bentita tricolora a devenit simbol national, fratele meu negru! Televiziunile o promoveaza, ziarele ii iau interviu, se fac grupuri de sustinere la scoala. Pentru ce? Pentru ca a venit la scoala cu steagul national pe cap. Si a fost amenintata.

Bun... eu zic asa - sa vina cu tricolorul pe cap cat vrea (desi nu vad de ce la scoala ai veni asa, credeam ca trebuie o anumita tinuta), iar cei care au amenintat-o sa fie luati de politie. Si mai zic asa - sa lasam stupiditatea asta absoluta de a o promova pe pustoaica precum pe o mare eroina.

Ca o paranteza, ultima oara cand am zis ca o femeie e promovata aiurea ca eroina la TV, respectiva m-a gasit pe Facebook si m-a luat la intrebari! Acum a ajuns parlamentar, deci mica Sabina e pe drumul cel bun.

Pe drumul cel rau sunt vajnicii ei aparatori. Presa senzationalista, analisti si, da, nu puteau lipsi, politicieni. De ce e drumul cel rau? Pai ia sa ne uitam ce zice mica Sabina.

"Nu stiu. Urasc ungurii. Asta e adevarul. Ii detest, nu-mi caut scuze. Nu pot descrie, e ceva in mine, o repulsie... Ma irita. Poate e ceva genetic, asa era si tatal meu. Cand vezi cate discriminari se fac numai la nivel scolar, cate nedreptati, cate se trec cu vederea la ei, eu una nu pot simti altceva", a spus ea.

Mai vreti una cu mica Sabina? Inca una, atunci:

"Cel mai bun exemplu de discriminare, faptul ca eu am aratat un gest obscen, 'fuck you', a fost imediat monitorizat si faptul ca am purtat bentita, dar faptul ca NOI IN ROMANIA a trebuit sa depunem cerere la directiune ca de 1 Decembrie sa cantam imnul in curtea scolii"...

A, deci micuta de 15 ani arata degetul mijlociu colegilor unguri, da?

Ati citit? Asta e eroina? Mie mi se pare o declaratie de copil fara minte, plin de ura. Cum sa urasti o intreaga natiune? Inteleg sa urasti cativa maghiari, cativa tigani, cativa tatari, cativa homosexuali, PENTRU CEEA CE SUNT CA OAMENI, nu pentru ca apartin unei minoritati, unei natiuni, unei categorii.

Asta inseamna sa jignesti o multime de oameni ca lumea din etnia sau categoria asta. Oameni buni, cum gasesti in orice natie. Cum se poate tolera sau, mai grav, inalta in slavi cineva care uraste, care indeamna la ura? Daca la ea, data fiind varsta, e probabil confuzie si ceva ignoranta, la cei care o tot promoveaza e altceva. E vorba de ramanere in urma, ca educatie si ca bunatate umana. De prostie si de fanfaronism. De incercare de a profita de subiect pentru rating. Si de multa ipocrizie.

Hai sa va zic si de ce! Vad o multime de politicieni si analisti la TV care o promovau, periau, dadeau ca model. Stiind cine sunt ei, ma apuca greata. Bai domnule sau doamna politician, esti patriot sau patrioata? Atunci lasa aberatiile cu simbolurile nationale si alte prostii si fa ceva pentru poporul tau. Ceva extrem de simplu! Nu mai fura! Nu mai sustine hoti!

Esti revoltat, domnul analist sau jurnalist? Parca nu esti atat de revoltat ca televiziunea care te plateste e a unui hot, turnator, deturnator de bani publici, nu-i asa? Parca atunci cand vine banul gros, uiti de problemele reale si discuti despre orice ar acoperi lucrurile adevarate si grave care se intampla in tara asta. Parca nu erai atat de revoltat cand venea spaga, publicitatea de stat primita pentru ca pupai in fund vreun politician, nu? Ipocritilor, va stiu, va cunosc, va urmaresc, incetati sa ne mai vindeti asa ceva ca sa nu dati grevele si hotiile!

Si incetati sa mai promovati oameni, fie ei si copii, care promoveaza ura! E o chestie de obraz si de civilizatie. Daca Sabina nu stie ce face, fiindca e mica, voi stiti, sacalilor! Stiti foarte bine.

Citeste si:
Ce conduc politicienii care au promovat reducerea prețului la benzină. Mulți dintre ei nu au nici măcar mașină
Ce conduc politicienii care au promovat reducerea prețului la benzină. Mulți dintre ei nu au nici măcar mașină
Prețul carburanților a fost intens dezbătut de coaliția de guvernare, până ce s-a ajuns la soluția compensării cu 50 de bani (inițial fiind vorba de 1 leu). Mulți dintre politicienii care...
Un deputat spune că nu va mai candida la alegerile parlamentare din 2024. ”Pe mine mă încântă perspectiva întoarcerii în privat”
Un deputat spune că nu va mai candida la alegerile parlamentare din 2024. ”Pe mine mă încântă perspectiva întoarcerii în privat”
Un politician român spune că i-au ajuns două mandate de deputat în Parlamentul României și nu mai vrea să candideze pentru această funcție în 2024. Nu se lasă însă de politică....
Comentarii
inca-sunt-om
rank 5
Ioan din Chicago
rank 5
Lumezene, optiunea politica te orbeste.