Liderul Jobbik, in Harghita: Nu vom renunta la ideea anularii Trianonului

Sambata, 10 August 2013, ora 19:11
5552 citiri
Liderul Jobbik, in Harghita: Nu vom renunta la ideea anularii Trianonului

Presedintele partidului extremist ungar Jobbik, Vona Gabor, prezent la tabara de vara a Tineretului Maghiar din Ardeal (EMI), a anuntat ca formatiunea sa nu va renunta la lupta pentru anularea Tratatului de la Trianon, care a consfintit granitele Romaniei de astazi.

"Guvernul ungar nu a adus in discutie la nivel international problema Trianonului si a autonomiei Tinutului Secuiesc. Nu vom renunta la scopul nostru, ca toti maghiarii sa traiasca intr-o singura patrie. Daca interesul maghiar poate fi atins doar prin asumarea unor conflicte, atunci acestea trebuie asumate", a spus Vona, citat de Nepszava, in cadrul discursului sau de la Borzon, judetul Harghita.

Garda Maghiara, acceptata in Romania

Presedintele Jobbik a subliniat ca i se pare ciudat ca in Romania este acceptata Noua Garda Maghiara, in timp ce in Ungaria orice persoana care se imbraca in hainele garzii maghiare este amendata.

Liderul Jobbik vine sambata in Harghita cu paza paramilitara

Nu mai vor sa fie extremisti

Vona Gabor a lansat si un atac la adresa partidului de guvernament din Ungaria, condus de premierul Viktor Orban.

"Fidesz vorbeste precum Jobbik si actioneaza precum MSZP (Partidul Socialist Ungar - n.red.). Guvernul Orban si-a inspirat politica nationala din programele formatiunii Jobbik, iar asta merita aprecierea noastra. Doar ca politica nationala a Fidesz se poticneste in primul rand in chestiuni simbolice. Economia ungara este atat de slaba, incat este evitata inclusiv de inflatie", a ironizat Vona.

Vicepremierul Ungariei: Obtinerea autonomiei ar garanta persistenta maghiarilor din Transilvania

El a adaugat ca obiectivul principal al partidului sau in perioada viitoare este sa demonteze toate ideile preconcepute legate de formatiunea sa.

"Trebuie sa scapam de eticheta de extremisti. Apoi trebuie sa convingem electoratul ca suntem capabili sa guvernam. Apoi sa ii facem sa inteleaga ca guvernarea Jobbik nu va insemna o izolare a Ungariei. Avem relatii excelente cu Occidentul.

Un alt obiectiv important este sa nu permitem revenirea MSZP la guvernare. Mai devreme sau mai tarziu Jobbik va ajunge sa guverneze Ungaria. Am fi dispusi sa formam o coalitie cu Fidesz, doar daca noi am dicta programul de guvernare", a incheiat Vona Gabor.

In primavara anului viitor vor avea loc alegeri parlamentare in Ungaria. Drept de vot vor avea si cetatenii romani care au dobandit si cetatenia ungara.

Citeste si:
Alexandru Rafila anunță când se va introduce certificatul verde. Cât de aproape este vaccinarea obligatorie
Alexandru Rafila anunță când se va introduce certificatul verde. Cât de aproape este vaccinarea obligatorie
Certifictul verde va fi introdus temporar, după o perioadă de trei săptămâni de creștere consecutivă a numărului de cazuri, a anunțat miercuri, 8 decembrie, ministrul Sănătății,...
Primăriile care nu au contract de salubrizare pe colectare selectivă a deșeurilor vor fi amendate. Ministrul Mediului amenință și cu plângeri penale
Primăriile care nu au contract de salubrizare pe colectare selectivă a deșeurilor vor fi amendate. Ministrul Mediului amenință și cu plângeri penale
Aproximativ 700 de localităţi din țară nu au contract pentru colectarea selectivă a deşeurilor, a anunțat miercuri, 8 decembrie, ministrul Mediului, Tanczos Barna. Acesta a amintit că...